Säännöllistä toimintaa kouluikäisille

Varhaisnuorisotyö tarjoaa erilaisia harrastekerhotoimintaa alakouluikäisille (7-14-vuotiaat) tytöille ja pojille. Kerhot kokoontuvat viikottain arki-iltoina ja niitä ohjaavat koulutetut kerhonohjaajat. Kokoontumispaikkoina ovat seurakunnan toimipisteet Mukkulassa, Ankkurissa, Metsäpellossa ja Kirkkokatu 7:ssa sekä Kivimaan koulussa. Kerhoihin ilmoittaudutaan kerhopaikassa. Kerhot alkavat syyskuun alussa ja jatkuvat yleensä äitienpäivään asti, pois lukien koulujen loma-ajat mm. syysloma, joulun aika ja talviloma sekä pääsiäisen ajan hiljainen viikko. Tarkemmat tiedot toiminnastamme saat kysymällä meiltä työntekijöiltä.

Alla luetellun harrastetoiminnan lisäksi varhaisnuorisotyö järjestää myös leirejä ja retkiä sekä olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Leiri- ja retkitoiminnasta löytyy lisätietoja täältä (leirit), täältä (retket),  Kirkonseutu-lehdestä sekä kouluihin syksyllä ja keväällä jaettavista esitteistä.

Harraste-, leiri- ja retkitoiminnan lisäksi seurakuntien varhaiskasvatus tarjoaa myös iltapäivätoimintaa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille koulupäivän jälkeen. Lisätietoa iltapäivätoiminnasta löydät täältä.

Alla pikalinkit seurakuntien kouluikäisille tarjoamaan toimintaan:

Joutjärven seurakunta

Joutjärven seurakunnan varhaisnuorille suuntaamat kerhot löydät seurakunnan Jovijunnut-nettisivuilta.

Keski-Lahden seurakunta

Keski-Lahden seurakunnan varhaisnuorille suunnatun toiminnan löydät seurakunnan nuorisotyön nettisivuilta.

Launeen seurakunta

Launeen seurakunta julkaisee ajankohtaiset tiedot tarjoamastaan harrastetoiminnasta Launeen seurakunnan nuoret -nettisivuillaan kohdassa "kouluikäiset".

Salpausselän seurakunta

Syksyn 2019 ohjelma:

Ohjelmalliset kerhot

Kerhot on tarkoitettu 1-6-luokkalaisille tytöille ja pojille ja niissä on mukana myös seurakunnan kristillinen sanoma. Ilmoittautuminen kerhoihin tapahtuu kerhopaikassa. Kerhot ovat maksuttomia. Kerhot kokoontuvat 2.9.- 6.12.2019, eivät koulujen syylomalla.

Jalkarannan seurakuntakoti, Sarvikatu 9

• ke klo17-19 ASKARTELU- PUUHAKERHO 1-4.- luokkalaiset tytöt ja pojat

Salpausselän kirkko, Petsamonkatu 10

• ma klo 17-19 PUUHAILEVAKOKKI- kerho 1-6.- luokkalaiset tytöt

Harjunalustan seurakuntakoti, Okeroistentie 58

• ke klo15.30- 17.30 KOKKIJELLONAT- kerho  1-3. luokkalaiset tytöt ja pojat. Kokkailemme tarjottavia iltaperhekeroon ja osallistumme perhekerhon ohjelmaan
  • ke klo 16.30- 18.30 ILTAPERHEkerho kaikenikäisille lapsille ja aikuisille suunnattu kerho, yhdessäoloa, laulua, leikkiä. EI kokoonnu 4.9.2019

Jalkarannan koulu, monitoimitalo Jalo, Sarvikuja

• ti klo16-17. LIIKUNTAkerho, käynti O- ovesta. Liikunnanriemua 1-6. luokkalaiset tytöt ja pojat

Kerhojen koko on min 5 ja max 15 kerholaista. Kerhoihin ei ennakkoilmoittautumisia.

Jos sinulla rippikoulun käynyt nuori tai aikuinen on innostusta ja aikaa toimia kerhonohjaajana tai pyhäkoulunopettajana kouluikäisten parissa, niin ota yhteyttä ja kysy lisää.
Pohjakoulutusta ei tarvita- me koulutamme.

PERHEMESSUT

• Salpausselän kirkolla 29.9. mukana GospelKids, 17.11. kummikirkko ja 15.12. lasten kauneimmat joululaulut klo10. Messujen jälkeen tarjolla keittolounas. Perhe 10€, aikuinen 5€, aikuinen+ lapsi 6€.

Donkkis Big Night -illat

Järjestämme yhdessä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa varhaisnuorille

suunnattuja Donkkis Big Night –iltoja:

• tiistai 24.9. (Kasakkamäen koulu),

• keskiviikko 6.11. (Kärpäsen koulu) ja

• torstai 28.11. (Jalkarannan koulu).

Kuvahaun tulos haulle donkki aasiIllat alkavat klo 17.00 ja ovat avoimia kaikille varhaisnuorille. Illoissa on toimintapisteitä, kilpailuja ja raamattuopetus. Lopuksi herkulliset nyyttärit,

johon saa tuoda jotain pientä kaikille jaettavaksi!

Donkkis Big Night –iltoihin tarvitaan myös aikuisia ja nuoria

vapaaehtoisiksi.

Olisiko sinun sydämelläsi olla mukana varhaisnuorisotyössä?

Järjestämme yhteisen koulutus- ja rukousillan to 19.9.

klo 16.30 Harjunalustan seurakuntakodilla.

Lisätietoja Donkkis Big Night –illoista

Toni Kokkoselta, p.044 719 1231 tai

Kansanlähetyksen juniorityöntekijä

Aleksi Soiniselta: 044 970 3140. Katso lisää myös www.donkki.net

GOSPEL KIDS

Tervetuloa mukaan GospelKids lauluryhmään, joka on ollut toiminnassa
tammikuusta 2018 asti. Tämä iloinen ryhmä on tarkoitettu
alakouluikäisille laulamisesta ja liikkumisesta innostuneille. Ryhmä
keikkailee säännöllisesti eri tilaisuuksissa ja laulamme monen tyylistä
musiikkia. Harjoittelemme joka toinen viikko Harjunalustan
seurakuntakodilla sunnuntaisin klo 12–13. Tarkemman aikataulun saa, kun
tulee mukaan harjoituksiin. Syyskausi käynnistyy 8.9.2019.

Lisätietoja antaa ryhmänvetäjä Marja Lainio-Nurminen
s-posti marja.lainionurminen@wippies.com tai puh.040 596 7567

Retki Ursan tähtitornille 14.10. klo 18–19.30

Retken hinta 5 €/hlö. Lisätiedot Riikka Hyrkäs p. 044 719 1479.

Hyvän olon leiri perheille Upilassa 30.11.–1.12.2019

Leppoisaa yhdessäoloa. Ilmoittautumiset viim. 15.11.2019
Leirin hinta 60 €/ aikuinen, 30 €/ 3–12v. ja alle 3v ilmaiseksi.

Lisätiedot Riikka Hyrkäs ja Toni Kokkonen, p. 044 7191 231.

Kuvahaun tulos haulle lyhty

Lyhtyvaellus nuotiolle 20.11. klo 18-19.30

Makkaranpaistoa ja hartaus. Lähtö Salpausselän kirkolta klo 18, omat lyhdyt ja makkarat mukaan.

Jouluaskarteluilta Salpausselän kirkolla to 28.11. klo 17.30–19.

Lisätietoja Salpausselän seurakunnan kerhoista saat nuorisotyönohjaajalta:

Tea Härkönen, puh. 044 7191 427 tai sähköposti tea.harkonen@evl.fi