Händelin yksinlauluja

Händelin yksinlauluja Ristinkirkko

Georg Friedrich Händel (1685-1759) on kuuluisa yksinlaulutuotannostaan. Konsertissa laulavat Noora Hultin, Paula Patosalmi, Tuomas Laatu ja Jorma Martikainen, uruissa Henri Hersta ja Marjukka Liimatainen.

Cantor-seuran järjestämässä Händel-konsertissa kuullaan upeita yksinlauluja säveltäjän tuotannosta. Händeliä on usein pidetty Johann Sebastian Bachin jälkeen merkittävimpänä 1700-luvun barokkisäveltäjänä. Händel loi uransa pääosin Englannissa, jossa hän toimi 1714 alkaen hovisäveltäjänä. Hänet tunnetaan parhaiten vokaaliteoksistaan, erityisesti oratorioistaan sekä oopperoistaan. Cantor-seura ry on vuonna 2007 perustettu klassista solistista kirkkolaulua maassamme tukeva ja edistävä seura. Cantor-seura haluaa aktivoida suurta yleisöä kirkollisen taidelaulun piiriin. Seuran nettisivuston osoite on www.cantorseura.fi. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Georg Friedrich Händel  (1685- 1759) oli saksalaissyntyinen säveltäjä.

Keski-Lahden seurakunta