Vanhan puukirkon tarina

Vanhan puukirkon tarina Ristinkirkko

Ainopuiston teatteri esittää Vanhan puukirkon tarinan, joka kertoo aikakaudesta, kun lahtelaiset päättivät rakentaa oman kirkon, omalla työllään ja omalla uskollaan. Esitykset ajalla 18.7. - 28.7.

Lahtelaisten muistojen kirkko

Vuonna 1890 lahtelaiset rakensivat oman kirkon Kolkanmäelle kauppalan reunalle.

Puukirkosta tuli vuosien mittaan lahtelaisille tärkeä ja rakas pyhättö. Se liittyi lahtelaisten arkeen ja juhlaan, se näki kasteet, ripit, häät ja hautajaiset. Siellä laulettiin joulunajan hoosianna ja Lutherin sotavirsi; se muistutti lahtelaisia elämänmenosta kumeilla kelloniskuillaan.

Vanhan puukirkon tarina kertoo aikakaudesta, kun lahtelaiset päättivät rakentaa oman kirkon, omalla työllään ja omalla uskollaan.

Näytelmän ensimmäinen näytös esitetään Kirkkopuistossa ja toinen näytös ”Puukirkon avajaisohjelma 28.12.1890” Ristinkirkossa. Avajaisohjelman jälkeen tarjotaan kirkkokahvit. Kirkossa nähtävillä ”Puukirkko ristinkirkossa” –näyttely.

Missiokauppa on myös mukana Ainopuiston näytelmässä Vanhan kirkon tarina. Markkinakujan kojuista voi ostaa mm. Wanhan ajan makeisia, tyynyliinoja, mukeja sekä kuohujuomaa.

Näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus Timo Taulo.

Katso esitysajat täältä ja varaa liput

Keski-Lahden seurakunta