Lähetystilaisuus

ke 20.11. kello 13.00

Kerttu Nygren kertoo työstään sanoin ja kuvin Liipolan srk-keskuksessa keskiviikkolounaan jälkeen 20.11. klo 13.00 Kolehti lähetystyölle.

Etiopia on ollut syksyllä otsikoissa. Etiopian pääministeri sai Nobelin rauhanpalkinnon ja Presidenttimme vieraili Etiopiassa.

Liipolassa asuva diakonissa-kätilö Kerttu Nygren ei ole vain vieraillut, vaan tehnyt työtä Etiopiassa 35 vuotta Suomen Lähetyseuran lähettinä Evankelisessa Mekane Yesus kirkossa. Hän näki jo keisari Haile Selassien ajan, sitä seuranneen ateistisen vallankumouksen, ja sitten demokraattisen tasavallan syntyvaiheet.

35 vuoteen mahtuu paljon. Hän koulutti maasedun naisista naistenpiirien vetäjiä, oli perustamassa maaseudulle terveysasemia ja perusterveydenhuoltoa, tuberkuloosiohjelmia, alkoi HIV/ AIDS valistustyön ja ja lopuksi hän vielä aloitti ja organisoi kirkkoon ruohonjuuritason diakoniatyötä. Aids-työhön liittyen hän auttoi prostituoituja uuteen elämään.

Launeen seurakunta

Kappalainen
Launeen seurakunta
Tapparakatu 22
15700 Lahti

Nastolan seurakuntatalo

Lähetysseuran kirkkopyhä

Vierailijana Riitta Sandberg lähetysseura.

Liipolan seurakuntakeskus

Keskiviikkolounas

Tervetuloa syömään hyvää ja edullista kotiruokaa Liipolan seurakuntakeskukselle!

Liipolan seurakuntakeskus

Yhteinen keittiö -ruokailu

Tervetuloa yhteiselle lounaalle Liipolan seurakuntakeskukselle!