Konsertti Harjun kamarikuoro

Konsertti Harjun kamarikuoro Ristinkirkko

Tamperelainen Harjun kamarikuoro esittää kaksi koskettavan kaunista ranskalaista sielunmessua. Gabriel Faurén Requiem (1887 - 1891) ja Maurice Duruflén Requiem (1947) ovat teemastaan huolimatta valoisia teoksia, joiden sävelkieli välittää tunnelmia persoonallisen herkästi ja intiimisti.

Teosten urkuosuudet soittaa Suomen eturivin urkutaiteilijoihin kuuluva Ilpo Laspas. Solisteina laulavat Anu Mattila (sopraano), Minna Viinikainen (mezzosopraano) ja Henri Tikkanen (bartoni).

Konsertin johtaa kuorokapellimesteri Heikki Liinola. Suomen kulttuurirahasto palkitsi Liinolan keväällä 2019 yhtenä Suomen merkittävämpänä kuoromusiikin vaikuttajana.

Vapaa pääsy. Ohjelma 15/20€ ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Keski-Lahden seurakunta

Harjun kamarikuoro

Nastolan kirkko

G. Fauré: Requiem

G. Fauré: Requiem - Sielunmessujen klassikko pyhäinpäivän kynnyksellä

Marian Kammarin kahvila

Valoa lokakuiseen iltaan

Tervetuloa konserttiin!

Launeen kirkko

Gabriel Fauren Requiem

Pyhäinpäivän aattona, 1.11. klo 18 esitetään Launeen kirkossa ranskalaisen säveltäjän Gabriel Fauren (1845 - 1924) requiem, "sielunmessu". Faure listasi seitsemän osaisessa reguiem-teoksessaan joitakin kauneimmista sävellyksistään, joita hän oli koskaan säveltänyt. Fauren requiem on täynnä rauhaa, musiikillista lohdutusta ja myös valon näkökulmaa kuoleman keskellä.