Kehitysvammaistyön ryhmätoimintaa

Vammaistyön ja -työntekijöiden esittelyn löydät täältä

Leirit ja retket

Järjestämme kehitysvammaisille retkiä; hoitokotien- ja asuntolan asukkaille ja henkilökunnalle sekä pidämme leirejä; Aikuisten kesäleirin sekä Adventtileirin nuorille aikuisille Siikaniemen leiri- ja kurssikeskuksessa. Niihin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Vanhempainryhmä

Vanhempainryhmä toimii vertaistukena ikääntyville vanhemmille, joiden kehitysvammaiset lapset ovat jo aikuisiässä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13–14.30  Vapaudenkatu 6:ssa. Juomme ensin kahvit Marian Kammarissa, ja siirrymme sitten toiseen kerrokseen kokoushuone Lydiaan. Hissi on käytettävissä. Tervetuloa myös uudet osallistujat.

Ryhmäkerrat löydät tästä linkistä.

Tervetuloa myös uudet mukaan!

Lisätietoja ryhmistä antaa kehitysvammaistyöntekijä, diakonissa Tarja Kallio puh. 044 719 1297 tai tarja.kallio@evl.fi

Kehitysvammaisten musiikkikerho Ilopillerit

Soittaminen ja laulaminen on toimiva tapa ilmaista itseään ja kokea seurakuntayhteyttä hengellisten laulujen ja hartaushetkeen osallistumisen myötä. Kerhoillan vetäjinä kehitysvammaistyöntekijän kanssa toimii kolme palkkiollista ohjaajaa sekä avustajia. Musiikkikerho kehitysvammaisille kokoontuu kevät- ja syyskaudella tiistaisin klo 17–18.30 Kirkkokatu 5, juhlasali, 1. krs. Tervetuloa laulamaan ja nauttimaan musiikin riemusta!

Esteetön sisäänkäynti vasemman porttikäytävän sivuovesta (Kirkkokatu 5). Lisätietoja antaa kehitysvammaistyöntekijä, diakonissa Tarja Kallio puh. 044 719 1297.

Ohjelman löydät täältä

Kehitysvammaisten rippikoulu

Lahden alueella järjestetään vuosittain rovastikunnallisia erityisrippikouluja kehitysvammaisille ja lievästi kehitysvammaisille nuorille.

Rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti ajalla 29.9.-12.10. rippikoulun yleistietoja sivulla jonka vasemmalta olevasta sivupalkista löytyy ilmoittautumissivu ohjeineen. Sähköisessä ilmoittautumisessa kysytään perustietoja ja ilmoittautumisen jälkeen perheisiin otetaan yhteyttä tutustumiskäyntiä varten, jonka yhteydessä työntekijät kysyvät tiedot tarkemmin. Linkki rippikoulun sivulle.

Ripari 2017 esite on postitettu seurakuntaan kuuluvien ikäluokalle viikolla 36.

Erityiskoululaisten (EHA1) rippikouluopetukseen kuuluu kaksi viikonloppua ja yksi viikon mittainen leirijakso. Tarvittaessa järjestetään Vaikeavammaisten (EHA2) rippikoulu viikon pituisena päivärippikouluna ja se toteutetaan yhteistyössä erityiskoulun työntekijöiden kanssa.

Kehitysvammaisten rippikoulutiedusteluihin vastaa kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, tarja.kallio@evl.fi, puh. 044 719 1297 ja kehitysvammaistyön pastori Jenni Jaakonsaari, jenni.jaakonsaari@evl.fi, puh. 044 719 1522.

Rippikoulun sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä toimistonhoitaja Merja Rämäseen, p. 044 719 1295, merja.ramanen@evl.fi.