Kehitysvammaistyön ryhmätoimintaa

Leirit ja retket

Järjestämme kehitysvammaisille retkiä; hoitokotien- ja asuntolan asukkaille ja henkilökunnalle sekä pidämme leirejä; Aikuisten kesäleirin sekä Adventtileirin nuorille aikuisille Siikaniemen leiri- ja kurssikeskuksessa. ( katso kohdasta diakoniatyön retket ja leirit )

Vanhempainryhmä

Vanhempainryhmä toimii vertaistukena vanhemmille, joiden kehitysvammaiset lapset ovat jo aikuisiässä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13–14.30  Vapaudenkatu 6:ssa. Juomme ensin kahvit Marian Kammarissa, ja siirrymme sitten toiseen kerrokseen kokoushuone Lydiaan. Hissi on käytettävissä. Tervetuloa myös uudet osallistujat. Tervetuloa myös uudet mukaan! ( Ryhmässä on alle 10 henkeä ja se kokoontuu koronarajoitusten mukaan.

Vertaisryhmä kokoontuu kevätkaudella seuraavasti:  / 1.3. /29.3. / 26.4. musiikkikerhon kevätjuhlat.

Lisätietoja ryhmistä antaa kehitysvammaistyöntekijä, diakonissa Tarja Kallio puh. 044 719 1297 tai tarja.kallio@evl.fi

Kehitysvammaisten musiikkikerho Ilopillerit

Soittaminen ja laulaminen on toimiva tapa ilmaista itseään ja kokea seurakuntayhteyttä hengellisten laulujen ja hartaushetkeen osallistumisen myötä. Kerhoillan vetäjinä kehitysvammaistyöntekijän kanssa toimii kolme palkkiollista ohjaajaa sekä avustajia. Musiikkikerho kehitysvammaisille kokoontuu kevät- ja syyskaudella tiistaisin klo 17–18.30 Kirkkokatu 5, juhlasali, 1. krs. Tervetuloa laulamaan ja nauttimaan musiikin riemusta! Kevätkauden ensimmäinen kerhokerta on ti 1.3. Kokoonnumme viikoittain tiistaisin. Kevään viimeinen kerhokerta on ti 26.4, jolloin vietämme kevätjuhlia.

Huom. Ilopillerit ovat tauolla Koronatilanteen takia Helmikuun ajan.

Esteetön sisäänkäynti vasemman porttikäytävän sivuovesta (Kirkkokatu 5). Lisätietoja antaa kehitysvammaistyöntekijä, diakonissa Tarja Kallio puh. 044 719 1297.

Kehitysvammaisten rippikoulu

Lahden alueella järjestetään vuosittain rovastikunnallisia erityisrippikouluja kehitysvammaisille nuorille.

Kehitysvammaisten rippikoulutiedusteluihin vastaa kehitysvammaistyön pappi Jenni Riihimies, jenni.riihimies@evl.fi, puh. 044 719 1522.

Rippikoulun sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä toimistonhoitaja Merja Rämäseen, p. 044 719 1295, merja.ramanen@evl.fi.