Kehitysvammaistyön ryhmätoimintaa

Leirit ja retket

Järjestämme kehitysvammaisille erilaisia retkiä ja leirejä; kotona asuville, hoitokotien- ja asumisyksiköiden asukkaille ja henkilökunnalle mm. kesäisen  aikuisten leirin sekä adventtileirin joulun odotuksen tunnelmissa Siikaniemen leiri- ja kurssikeskuksessa. ( Huom! tänä vuonna se toteutetaan adventin ajan retkipäivänä ja paikkana on Luomaniemi koska Siikaniemen leirikeskus on nyt parhaillaan remontissa ). ( katso kohdasta diakoniatyön retket ja leirit )

Vanhempainryhmä

Vanhempainryhmä toimii vertaistukena vanhemmille, joiden kehitysvammaiset lapset ovat jo aikuisiässä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13–14.30  Vapaudenkatu 6:ssa. Juomme ensin kahvit Marian Kammarissa, ja siirrymme sitten toiseen kerrokseen kokoushuone Lydiaan. Hissi on käytettävissä.  Tervetuloa myös uudet mukaan!

Vertaisryhmä kokoontuu syyskaudella seuraavasti:  / 27.9. / 25.10. / 22.11. sekä 13.12.  kehitysvammaisten  musiikkikerhon joulujuhlat klo 17 -18.30, Kirkkokatu 5, seurakuntasali. Tervetuloa !

Lisätietoja ryhmistä antaa kehitys- ja liikuntavammaistyöntekijä, diakonissa Tarja Kallio puh. 044 719 1297 tai tarja.kallio@evl.fi

Kehitysvammaisten musiikkikerho Ilopillerit

Soittaminen ja laulaminen on toimiva tapa ilmaista itseään ja kokea seurakuntayhteyttä hengellisten laulujen ja hartaushetkeen osallistumisen myötä. Kerhossa toimii musiikkiohjaaja, avustajia sekä vammaistyöntekijä. Musiikkikerho kehitysvammaisille kokoontuu viikoittain kevät- ja syyskaudella tiistaisin klo 17–18.30 Kirkkokatu 5, juhlasali, 1. krs. Tervetuloa laulamaan ja nauttimaan musiikin riemusta!

Syyskauden ensimmäinen kerhokerta on ti 13.9. Kokoonnumme viikoittain tiistaisin. Vuoden viimeinen kerhokerta on ti 13.12 jolloin vietämme  yhdessä Ilopillereiden joulujuhlia.

Esteetön sisäänkäynti vasemman porttikäytävän sivuovesta (Kirkkokatu 5). Lisätietoja ja uusien osall. ilmoittautumiset kehitys- ja liikuntavammaistyöntekijä, diakonissa Tarja Kalliolle  puh. 044 719 1297.

Kehitysvammaisten rippikoulu

Lahden alueella järjestetään vuosittain rovastikunnallisia erityisrippikouluja kehitysvammaisille nuorille.

Kehitysvammaisten rippikoulutiedusteluihin vastaa kehitysvammaistyön pappi Jenni Riihimies, jenni.riihimies@evl.fi, puh. 044 719 1522.

Rippikoulun sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä toimistonhoitaja Merja Rämäseen, p. 044 719 1295, merja.ramanen@evl.fi.