Partio

Partio on maailmanlaajuinen varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestö, johon myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan. Partio pyrkii kasvattamaan jäseniään vastuuseen ympäristöstään, toisista ihmisistä sekä itsestään. Jokaisessa partiomaassa on oman maan oloihin sopiva partio-ohjelma.

Suomalaista partiotoimintaa koordinoi Suomen Partiolaiset ry. Siihen kuuluvat kaikki suomalaiset partiolaiset ja se kerää vuosittain jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksamalla saa Partio-lehden, vakuutuksen, oikeuden osallistua partiotapahtumiin ja leireille sekä mm Suomen retkeilymajajärjestön jäsenyyden.

Partiopiirit

Suomi on jaettu partiopiireihin. Partiopiirin jäseniä ovat paikalliset lippukunnat.
Lahtelaiset lippukunnat kuuluvat Hämeen Partiopiiri ry :een.

Lippukunta

Paikallinen partiotoiminnan yksikkö on lippukunta. Lippukunnan toimintaa johtaa vuosikokouksessa valitut lippukunnanjohtaja ja hallitus. Jokainen partiolainen pienimmästä suurimpaan kuuluu johonkin lippukuntaan. Lippukunnalla voi olla myös tukiyhteisöjä, kuten vanhempainyhdistys.

Ikäkausiryhmät

Sudenpennut ovat n. 7 - 9-vuotiaita, ryhmiä nimitetään laumoiksi.
Seikkailijat ovat n. 10 - 12-vuotiaita, seikkailijaryhmiä kutsutaan vartioiksi
Tarpojat ovat 12 - 15- vuotiaita ja kokoontuvat myös vartioissa
Samoajat ovat 15 - 17-vuotiaita ja heidänkin pienryhmänsä on vartio
Vaeltajat ovat 18 - 22-vuotiaita ja he toimivat myös vartioissa
Yli 22-vuotiaille aikuisille löytyy myös tekemistä lippukunnissa partiotoiminnan mahdollistajina erilaisissa johto- ja projektitehtävissä.

Nuoremmat partiolaiset kokoontuvat yleensä kerran viikossa tunnin tai puolentoista tunnin ajan sisällä "partiokolossa" tai ulkona. He noudattavat partio-ohjelmaa, jossa erilaisten tehtävien ja leikkien avulla opitaan hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Vanhempien partiolaisten kokoontuminen voi olla epäsäännöllisempää ja heidän ohjelmansa on omaehtoisempaa koostuen erilaisista projektiluonteisista ohjelmakokonaisuuksista.

Tyttöjen/naisten lippukunnat

NimiTaustayhteisönä toimiva seurakuntaTapaamispaikat ja muut tiedotLippukunnanjohtajaNettisivut
Lahden KatajaisetKeski-LahtiKirkkokatu 7, Ankkurin seurakuntakoti

Anu Puro p. 0405004618

www.lahdenkatajaiset.net
LähdesiskotLaune

Petra-Sofia Korpela,

Poikien/miesten lippukunnat

NimiTaustayhteisönä toimiva seurakunta

Tapaamispaikat ja muut tiedot

LippukunnanjohtajaNettisivut
Lahden SinisetKeski-LahtiKirkkokatu 7

Lasse Lehtinen p. 0407746069

Lähteen vartijatLauneMikko Launiainen, p. 050 596 6171  www.lahteenvartijat.com

Tyttöjen/naisten ja poikien/miesten lippukunnat (sekalippukunnat)

NimiTaustayhteisönä toimiva seurakuntaTapaamispaikat ja muut tiedotLippukunnanjohtajaNettiosoite

Joutjärven Kipinät ry

JoKi ry

JoutjärviLippukunnan kokoontumispaikat ovat Joutjärven kirkolla, Ahtialan seurakuntakeskuksessa, Kunnaksen seurakuntakodilla ja Kariston tilassa

Katariina Sinivaara,

joutjarvenkipinat@gmail.com

www.kipinat.fi
Harjunalustan Siniveljet (HSV)SalpausselkäLippukunta kokoontuu Jalkarannan Seurakuntakodilla  ja Salpausselän kirkolla.

Eetu Salmensuu

Lisätietoa partiotoiminnasta saa seurakunnittain myös seuraavilta henkilöiltä

Keski-Lahti: nuorisotyönohjaaja Hannu RuiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (yhteystiedot linkin takana)

Joutjärvi: nuorisotyönohjaaja Sirpa-Liisa SaaristoLinkki avautuu uudessa välilehdessä