Partio

Partio on maailmanlaajuinen varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestö, johon myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan. Partioon voi yleensä liittyä sinä vuonna, kun aloittaa koulun, mutta poikkeuksiakin voidaan tilanteen mukaan tehdä. Partio pyrkii kasvattamaan jäseniään vastuuseen ympäristöstään, toisista ihmisistä sekä itsestään. Jokaisessa partiomaassa on oman maan oloihin sopiva partio-ohjelma.

Partiossa opetellaan hyödyllisä taitoja ja tietoja, kuten esim ensiapua, retkeily- ja erätaitoja, ihmissuhdetaitoja, luonnontuntemusta ja -suojelua ym ym. Pienemmät opettelevat asioita leikinomaisesti ja iän ja taitojen karttuessa haastetta tulee lisää.

 

Nuoremmat partiolaiset kokoontuvat yleensä kerran viikossa tunnin tai puolentoista tunnin ajan sisällä "partiokolossa" tai ulkona. He noudattavat partio-ohjelmaa, jossa erilaisten tehtävien ja leikkien avulla opitaan hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Vanhempien partiolaisten kokoontuminen voi olla epäsäännöllisempää ja heidän ohjelmansa on omaehtoisempaa koostuen erilaisista projektiluonteisista ohjelmakokonaisuuksista.

 

Lisää tietoa partiotoiminnasta löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä