Vesijärvi ja laituri

Vapaaehtoistoiminta ja hyväntekeväisyys

Seurakunnan vapaaehtoistyöstä moni saa sisältöä elämäänsä ja mukavia tuttavia.

Vapaaehtoisia tarvitaan lasten parissa, maahanmuuttajien tukena, Marian Kammarin emäntinä ja isäntinä sekä monessa muussa. Tehtäviä löytyy oman ajan, kiinnostuksen ja taitojen mukaan. Vapaaehtoiset saavat koulutusta tehtävään. Tule mukaan!

Vapaaehtoistoiminta

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi nettisivujen kautta!

Suurella Sydämellä -nimikkeellä toimiva vapaaehtoistoiminta on saanut uudet nettisivut Lahteen. Sivujen uusi osoite on www.vapaaehtoistyo.fi/lahti. Käy tutustumassa ja valitse itsellesi sopiva vapaaehtoistehtävä. Lahdessa vapaaehtoistehtäviä tarjoavat Lahden ev.lut. seurakuntien lisäksi myös muutamat lahtelaiset yhdistykset. Klikkaa alla olevaa banneria!

Avustajaksi vanhukselle, ystäväksi yksinäiselle

Haluatko auttaa lähimmäistäsi tarjoamalla tukeasi jollekin sitä tarvitsevalle? Marian Kammari on Lahden seurakuntayhtymän vapaaehtoistyönkeskus, joka kutsuu vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita ihmisiä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Välittäminen lämmittää, tule sinäkin mukaan!

Marian Kammarin vanhus- ja vammaispalvelut perustuvat kaikki vapaaehtoistyöhön. Palveluja on tuottamassa 300 vapaaehtoistyöntekijää. Haluatko sinä kuulua hyväntekijöiden joukkoomme?

Järjestämme vuosittain vapaaehtoistyön peruskurssin. Kurssin kestää 24 tuntia ja sen aikana käydään läpi keskeisimpiä vapaaehtoistyössä tarvittavia asioita, mm. kuinka liikkua yhdessä vanhuksen kanssa tai millainen vapaaehtoistyöntekijä juuri sinä olet? Kurssista ja Marian Kammarin vapaaehtoistehtävistä lisätietoa antaa Marian Kammarin toiminnanohjaaja Mervi Rossi puh. 044 719 1284 tai mervi.rossi@evl.fi.

Marian Kammarin avustajatoiminnan palvelut löytyvät täältä.

Vapaaehtoiseksi Missiokauppaan

Tule mukaan tekemään käsitöitä tai myyjäksi kauppaan. Lisätietoja Missiokaupan vapaaehtoistoiminnasta saa Marian Kammarin toiminnanohjaajalta: Mervi Rossi puh. 044 719 1284 tai mervi.rossi@evl.fi sekä johtavalta diakoniatyöntekijältä: Jaana Gröndahl puh. 044 719 1299 tai jaana.grondahl@evl.fi.

Päivystäjäksi Palvelevaan puhelimeen

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena päivystäjänä? Haemme aikuisia, joilla on kyky kuunnella ja auttaa toisia ihmisiä. Vaikka koulutus- ja ammattitaustat ovat erilaisia, niin yhteistä päivystäjille on avoin suhtautuminen kaikenlaisiin keskustelunaiheisiin.

Seuraava uusien päivystäjien peruskurssi alkaa 12.10.2019. Kurssin jälkeen sitoudutaan puhelin-, chat- tai nettipäivystykseen. Päivystäjän polkuun kuuluvat säännölliset työnohjaukselliset ryhmätapaamiset ja jatkokoulutus. Kysy tarkemmin Palvelevan puhelimen toiminnanohjaajalta: Jaana Gröndahl puh. 044 719 1299 tai jaana.grondahl@evl.fi.  Lue lisätietoja.

Mukaan rakentamaan Tuomasmessuyhteisöä

Jokaista Tuomasmessua on toteuttamassa suuri joukko vapaaehtoisia. Messuun tarvitaan muusikkoja, juontajia, kolehdinkantajia, sisustajia, teen keittäjiä, rukoilijoita, roudaajia, mediaosaajia - jokaiselle löytyy jotakin tehtävää!

Jos haluaisit osallistua messujen musiikkiin, voit kysyä eri mahdollisuuksista Miikka Kalliolta, puh. 040 704 9921.

Messujen yhteydessä toimii myös muutamia pienryhmiä ja tavoitteena on aloittaa uusia ryhmiä. Jos sinulla on jokin idea siitä mitä haluaisit tehdä porukalla, tai vaikka et olisi varma siitä mitä haluat tehdä, mutta haluaisit tehdä jotain, ota rohkeasti yhteyttä Tuomasmessujen pastoriin Kaija Jyrkkään, kaija.jyrkka(@)evl.fi tai 044 719 1521. Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä!

Tukihenkilöksi maahanmuuttajille

Maahanmuuttajatyöllä on vasta maahanmuuttaneille tukihenkilötoimintaa, jonka tavoitteena on löytää ystäviä lahtelaisille maahanmuuttajille. Kurssin aikana käsitellään vuorovaikutustaitoja, monikulttuurisuutta, Lahden ulkomaalaistilannetta ja ulkomaalaisten elämää Suomessa. Tukihenkilö saa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin, maailmankuvaan ja uskontoihin. Vapaaehtoistyön aikana tukihenkilöt saavat lisäkoulutusta ja tukea tehtäviinsä. Tule mukaan mukavaan tukihenkilöporukkaan! Tiedustelut maahanmuuttajatyöntekijä Ulla Taipale, ulla.taipale@evl.fi, puh. 044 719 1263.

Vapaaehtoiseksi omaishoidettavien päivätoimintaryhmään

Oivaklubi ja Rauhantupa ovat omaishoidettavien päivätoimintaryhmiä. Ne tarjoavat monipuolista ja aktivoivaa toimintaa ikääntyneille omaishoidossa oleville henkilöille, kun omaishoitaja tarvitsee omaa aikaa virkistäytymiseen tai asioiden hoitamiseen. Päivät sisältävät lounaan ja kahvin. Kuljetuksen jokainen hoitaa itse.

Oivaklubi kokoontuu Jalkarannan seurakuntakodilla 7.9. alk. (Peräkammari) torstaisin klo 9.15–14.00.
Oivaklubin toiminnasta vastaa Salpausselän seurakunnan diakoniatyö yhdessä koulutuksen saaneiden vapaaehtoisten kanssa. Tiedustelut diakonissa Meri Kalanti puh. 044 719 1474 tai meri.kalanti@evl.fi

Rauhantupa kokoontuu Launeen kirkolla (kokoushuone Pippo) torstaisin klo 9.00–15.00. Rauhantuvan toiminnasta vastaa Launeen seurakunnan diakoniatyö yhdessä koulutuksen saaneiden vapaaehtoisten kanssa. Tiedustelut Eija Paulamäki puh. 044 719 1471 tai eija.paulamaki@evl.fi.