Päivystäjäksi Palvelevaan puhelimeen

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena päivystäjänä? Haemme aikuisia, joilla on kyky kuunnella ja auttaa toisia ihmisiä. Soittajat kaipaavat kuuntelijaa monenlaisissa mieltään painavissa asioissa ja Palvelevan puhelimen päivystäjänä vastaat puheluihin noin kerran kuussa. Palvelevan netin päivystäjänä vastaat tulleisiin viesteihin myös noin kerran kuussa. Päivystysvuoron aikana viestejä tulee yleensä 1 – 5. Palvelevan chatin päivystäjänä keskustelet chatissa eri yhteydenottajien kanssa 1 – 2 kertaa kuukaudessa.

Kuka sopii vapaaehtoiseksi päivystäjäksi? Päivystäjinä toimivat ihan tavalliset ihmiset, joilla on kykyä suhtautua avoimesti ja kunnioittavasti kaikenlaisiin yhteydenottajiin ja keskustelunaiheisiin. Päivystäjän oma elämäntilanne on tasapainossa ja hän sitoutuu vaitiolovelvollisuuden noudattamiseen

Päivystysajat puhelimessa ovat klo 18 – 01 välillä ja chatissa klo 12 – 20 välillä, joten suurin osa päivystystehtävistä sijoittuu ilta- ja yöaikaan.

Kiinnostuitko? Seuraava uusien päivystäjien peruskurssi alkaa 2020. Kurssin jälkeen sitoudutaan puhelin-, chat- tai nettipäivystykseen. Päivystäjän polkuun kuuluvat säännölliset työnohjaukselliset ryhmätapaamiset sekä jatkokoulutukset.

Kysy tarkemmin Palvelevan puhelimen toiminnanohjaajalta: Jaana Gröndahl puh. 044 719 1299 tai jaana.grondahl@evl.fi

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa ja haluat purkaa mieltä painavia asioita nimettömänä.  Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Palveleva puhelin

0400 22 11 80 suomeksi

0400 22 11 90 på svenska

Voit soittaa Palvelevaan puhelimeen, joka tarjoaa puhelimitse välitöntä keskusteluapua kriisitilanteessa olevalle ihmiselle. Päivystämme joka ilta klo 18 alkaen, arkisin klo 01 saakka ja viikonloppuöisin klo 03 saakka. Kun soitat matkapuhelimella, laskutusperusteena on operaattorisi puheluhinnat.

Palveleva netti

Voit myös kertoa mieltäsi painavista asioista luottamuksellisesti ja nimettömänä Palvelevaan nettiin lähettämässäsi viestissä. Viestiisi vastataan mahdollisimman pian, tavallisesti päivän, parin kuluessa viestin saapumisesta.

Palveleva chat

Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä. Chat on avoinna klo 12–20. Keskusteluikkuna on avoinna tällä sivulla silloin, kun päivystäjä on vapaana.

Palveleva kirje

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki.
Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Haluatko päivystäjäksi?

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena päivystäjänä puhelimessa, netissä tai chatissa, ota yhteyttä toiminnanohjaaja Jaana Gröndahliin, p. 044 719 1299  tai sähköpostitse jaana.grondahl@evl.fi

Uusille päivystäjille tarkoitettuja peruskursseja järjestetään säännöllisesti.

Johtava diakoniatyöntekijä
Lahden seurakuntayhtymä