Joulukylässä ohjelmaa aamusta iltaan - Suomen Lucia vierailee, kiekkoturnaus laajenee viikon pituiseksi

4.10.2018 08.40

Lahden Joulukylä erottuu muista joulutoreista vahvalla ohjelmallisuudellaan. Lahden Joulukylä erottuu muista joulutoreista vahvalla ohjelmallisuudellaan.

Lahden Joulukylä järjestetään Lahden kauppatorilla tänä vuonna 15.-22. joulukuuta. Joulun tunnelmaa, kohtaamisia ja elämyksiä tarjoava tapahtuma alkaa lauantaina ja kestää seuraavaan lauantaihin saakka.

Joulukylä on avoinna päivisin kello 10-20, josta lava-aikaa ovat aamupäivisin kello 10-12 ja iltaisin kello 17-20 väliset tunnit. Viimeisenä päivänä kylä hiljenee joulun viettoon kello 19.

Lahden kauppatorille nousee ympyrän muotoon myyntimökkejä, joita on kaikkiaan 26 kappaletta. Mökeistä on toistaiseksi varattu yli puolet. Myyntiin on edellisvuoden tavoin tulossa Glühweinia eli keskieurooppalaisilta toreilta tuttua hehkuviiniä. Uutena elementtinä Joulukylää varten rakennetaan portti. Lahti Energia tuottaa torille jääradan, joka on suurimman osan ajasta yleisöluistelijoiden käytössä. 50-vuotisjuhlakauttaan viettävä Kortteliliiga järjestää jääradalla leikkimielisen kiekkotapahtuman, joka laajenee nyt ensimmäisen kerran viikon pituiseksi turnaukseksi.

Lahden Joulukylä erottuu muista joulutoreista vahvalla ohjelmallisuudellaan, ja tämän vuoden ohjelmasta on tulossa oikea runsaudensarvi. Yhteistyötä tehdään muun muassa paikallisten oppilaitoksien ja yhdistysten kanssa. Aamuohjelmat ovat vahvasti lapsille suunnattuja: luvassa on tonttujumppaa, tarinatuokioita ja luistelukoulu. Iltaisin lavalla soi elävä musiikki paikallisten solistien voimin. Musiikkiohjelmasta vastaa Miikka Kallio. Päätöspäivänä 22. joulukuuta nähdään Lucia-kulkue päätähtenä Suomen Lucia-neito.

Lahden Joulukylän pääjärjestäjät ovat Lahden seurakuntayhtymä ja Lahden kaupunki.

Alustava ohjelma löytyy osoitteesta www.lahdenjoulukyla.fi. Ohjelmatietoja päivitetään syksyn edetessä.

« Uutislistaukseen