Jouluaattona hautausmaille pääsee bussilla

18.12.2018 09.45

talvihaudat1_M.jpg

Joulun yksi kaunis perinne on viedä edesmenneiden läheisten haudoille kynttilöitä.

Tämä on useana vuotena aiheuttanut hautausmaiden läheisyyteen pienoisia liikenneruuhkia ja vaikeuksia löytää omalle autolle pysäköintipaikka.

Niinpä hautausmaille kannattaa mennä ilmaisilla bussikuljetuksilla. Tänäkin jouluna Lahden seurakuntayhtymä järjestää jouluaattona linja-autokuljetukset Marolankadun turistipysäkiltä hautausmaille.

Bussilinjoja on kaksi, joista toinen ajaa Läntiselle hautausmaalle ja sieltä edelleen Mustankallion hautausmaalle ja takaisin Marolankadulle. Toinen auto kulkee Levon hautausmaalle ja takaisin.

Läntinen ja Mustankallion hautausmaa

Ensimmäinen lähtö Marolankadulta on klo 10.30. Auto lähtee uudelle kierrokselle noin 45 minuutin välein. Kuljetuksissa on tauko klo 12-13, jonka jälkeen kuljetukset jatkuvat. Viimeinen auto takaisin keskustaan lähtee Läntiseltä hautausmaalta noin klo 15.45 ja Mustankallion hautausmaalta noin klo 16.

Tarvittaessa auto pysähtyy Hollolankadulla Konserttitalon pysäkillä sekä Hämeenlinnantiellä Sapausselän koulun pysäkillä.

Levon hautausmaa

Ensimmäinen vuoro Levon hautausmaalle lähtee klo 10 ja auto lähtee uudelle kierrokselle noin 30 minuutin välein.

Kuljetuksissa on tauko klo 12-13, jonka jälkeen kuljetukset jatkuvat. Viimeinen auto hautausmaalta kohti keskustaa lähtee noin klo 16.15.

Tarvittaessa auto pysähtyy Viipurintien pysäkillä Möysässä.

Laulua bussissa

Parilla bussivuorolla pastorit Hannu Lehdeskoski ja Riku Suokas laulavat ja laulattavat matkustajia. Joulumusiikkihetkeä vietetään klo 10 Levon hautausmaalle lähtevässä autossa sekä klo 11:sta jälkeen Läntiselle ja Mustankallion hautausmaille suuntaavassa autossa.

« Uutislistaukseen