Uutislistaukseen

Kuvassa on yrityslippu, joka liehuu Vapaudenkatu 6:n katolla. Vaikka rajoituksia ollaan purkamassa vauhdikkaasti, kaikki Lahden seurakuntien toiminta järjestetään yhä terveysturvallisesti. Kuva: Markku Lehtinen

Lahden seurakuntien toimintaa ajetaan ylös – asiakaspalvelupisteet avautuvat 28. kesäkuuta

15.6.2021 14.49

Lahden seurakunnissa jatketaan kokoavan toiminnan avaamista nyt, kun Päijät-Hämeen alueellinen epidemiatilanne on rauhoittunut takaisin kiihtymisvaiheeseen. Vaikka rajoituksia ollaan purkamassa vauhdikkaasti, kaikki toiminta järjestetään yhä terveysturvallisesti: huomioidaan käsienpesu ja desinfiointi, suositellaan kasvomaskien käyttöä ja ylläpidetään turvavälejä.

Jumalanpalveluksissa, konfirmaatioissa ja kirkollisissa toimituksissa ei ole enää henkilömäärää koskevia rajoituksia, eikä tilaisuuksiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jokaisella tilaisuudella on kuitenkin vastuullinen järjestäjä, joka varmistaa, että sisätiloissa on mahdollisuus pitää tarvittavat turvavälit. 

Lahden seurakuntien nuorten kokoava toiminta sekä diakoniapäivystykset voidaan avata välittömästi kunkin paikallisseurakunnan ja työyksikön valitsemalla tavalla. Asiakaspalvelupisteet avautuvat maanantaina 28. kesäkuuta, ja aikuisten toiminta voidaan avata kokonaisuudessaan 1. heinäkuuta lähtien. Juhannustapahtumia ei Lahden seurakunnissa tänä kesänä järjestetä.

Kesän rippileirikausi on jo alkanut, ja leirit järjestetään aiemman suunnitelman mukaisesti. Leirikeskusyksikön varaustoiminta käynnistetään uudelleen, joten myös aikuisten leiritoiminta on mahdollista heinäkuun alusta lähtien.  

Lahden seurakuntien vapaaehtoistoimintaa käynnistetään vaiheittain heinäkuun alusta lähtien, ja muun muassa Nastolan Missiokauppa avautuu heti 1. heinäkuuta. Marian kammarin kahvila ja missiokauppa osoitteessa Vapaudenkatu 6 ovat kuitenkin keskikesän tauolla ja avautuvat 9. elokuuta. 

Lisätiedot:

Kari Eskelinen, valmiuspäällikkö, 044 719 1213, kari.eskelinen@evl.fi