Diakonia auttaa

Mitä on diakonia?
Diakonia on Jeesuksen esimerkistä lähtevää työtä lähimmäisen auttamiseksi erilaisissa elämäntilanteissa. Diakonia tarjoaa sosiaalista, henkistä ja hengellistä, sekä taloudellista tukea surun, yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, parisuhteen haasteiden, sairauden tai muun kriisin kohdatessa. Diakoniatyöntekijä voi tarvittaessa auttaa sinua löytämään kaupungin ja järjestöjen tarjoaman avun piiriin.  Lisäksi diakonia järjestää ihmisiä yhdistävää toimintaa esimerkiksi ryhmien, retkien, leirien, vapaaehtoistoiminnan ja hartauksien muodossa.

Diakoniatyöntekijän kotikäynnit
Jos sinun tai läheisesi on jostain syystä hankala päästä liikkumaan kotoasi, on sinulla mahdollisuus pyytää diakoniatyöntekijän kotikäyntiä. Keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa on luottamuksellinen.

Taloudellinen avustaminen
Ennen diakonia-avustuksen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi yhteiskunnan tarjoamaan apuun. Kirkon taloudellinen avustaminen on luonteeltaan kertaluonteista kriisiapua.Taloudellista avustusta haettaessa on toimeentulotukihakemus oltava vireillä. Ota käyntiä varten mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä selvitykset taloudellisesta tilanteestasi kuten viimeisin toimeentulotukipäätös, tositteet tuloista ja menoista ja mahdollinen velkajärjestelypäätös.

Kelan tukihakemukset löydät TÄÄLTÄ

Sähköisen toimeentulotukihakemuksen voit täyttää TÄÄLLÄ

Yhteinen keittiö -ruokailut Nastolassa!

Ajalla 17.1. - 23.5.2019 Nastolan seurakuntatalolla, osoitteessa Immiläntie 2, järjestetään Yhteinen keittiö -ruokailu joka torstai klo 11.00.

Ruokailujen hinnat:

Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät  4,00€

Työssäkäyvät  6,50€

Lapset 2 - 12- vuotta  2,00€

Ilmaisia lounaslippuja voi anoa diakoniavastaanoton yhteydessä ja niitä myönnetään diakonisin perustein.

DIAKONIATOIMISTO

Toimistomme on avoinna maanantaisin ja perjantaisin klo 10 - 12 ajanvarauksella sekä torstaisin klo 10 - 12, ilman ajanvarausta. Ajan maanantain ja torstain vastaanotoille voi varata suoraan diakoniatyöntekijöiltä, vastaanotto tapahtuu toimiston aukioloaikoina. Huom! Aikaa ei voi varata seurakuntaviraston henkilökunnalta.

Diakoniavastaanottomme on suljettuna: 18.1, 25.1, 15.2, 19.4, 22.4, 30.5

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot: