Mustankallion kappeli

Huhtakatu 25 , 15140 Lahti
044 719 1315

Mustankallion kappeli

Lahti ja Vesijärvi avautuvat katsojalle Mustankallion mäeltä, jolla sijaitsevat hautausmaa sekä seurakunnan vanhin kappeli.

Vuonna 1925 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut rakennusmestari A. Koivisto. Vuonna 1949 tehty peruskorjaus on arkkitehti Tauno Niemiojan käsialaa. Vuoden 2000 kappelin laajennuksen suunnitteli arkkitehti Erik Liljeblad.

Kappeliin sopii normaalisti n. 60 henkeä. 30.11.2020 lähtien noudatamme siunaustilaisuuksissa Aluehallintoviraston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta, tilojen siivouksesta , kasvomaskien käytöstä sekä 10 henkilön maksimihenkilömäärästä. Henkilömäärään lasketaan mukaan pappi ja kanttori.

Lahden seurakuntayhtymän tiloissa ei edelleenkään järjestetä vainajien näyttöä Kirkkohallituksen ohjeen mukaisesti.

Esteettömyys

Rakennus on yksikerroksinen ja katutasosta pääsee pääoven kautta kaikkiin tiloihin pyörätuolilla, aulassa inva-wc.

Huhtakadun päässä, Mustankallion kappelin edessä on pysäköintipaikkoja 24 autolle joista 2 on invapaikkaa.

Historiaa

Lahden ensimmäinen siunauskappeli rakennettiin vuonna 1925 Mustankallion hautausmaalle. Rakennus oli alkuaan pitkänomainen porttirakennus, joka oli tarkoitettu hautausmaalla kävijöiden suojaksi ja varastotilaksi. Rakennuksen suunnitteli rakennusmestari A. Koivisto.

Vuonna 1949 rakennus peruskorjattiin ja muutettiin arkkitehti Tauno Niemiojan suunnitelman mukaisesti siunauskappeliksi. Vuonna 1968 rakennukseen tehtiin perusteellinen peruskorjaus arkkitehti Niemenojan suunnitelmien mukaan. Varastotilasta tehtiin urkulehteri ja kappelin sisustus uusittiin kokonaan.

Kappelin uudistaminen vuonna 2000
Arkkitehtitoimisto Erik Liljeblad laati kappelin uudistus- ja laajennussuunnitelman, joka kunnioittaa Lahden vanhimman siunauskappelin henkeä. Rakennuksen kappelitilaa laajennettiin ottamalla sakaristo käyttöön. Samalla yleisötiloja uudistettiin rakentamalla odotusaula ja wc-tilat.

Mustankallion hautausmaan kappeli, sisäkuva.

Mustankallion hautausmaan kappeli, ulkokuva.

Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 4.4. klo 14.00

Huhtakatu 25, 15140 Lahti

1. pääsiäispäivän hartaus Mustankallion kappelissa

Pauli Pietiläinen, Marjukka Liimatainen
la 6.11. klo 14.00

Huhtakatu 25, 15140 Lahti