Apua ja tukea elämään

Kun murhe ja huoli painavat

Silloin kun huolet ja murheet kasvavat liian isoiksi, voit ottaa yhteyttä luottamuksellisesti ja yksityisesti seurakunnan työntekijöihin ja vapaaehtoisiin. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyönohjaajat ja koulutetut vapaaehtoistyöntekijät kuuntelevat ja auttavat sinua kohtaamissasi ongelmissa. Heidän kanssaan voit pohtia elämäsi kysymyksiä sekä saada apua aineellisessa tarpeessa. Voit soittaa heille, tulla käymään, kirjoittaa tai tekstata.

Yksinäisyydessä

Kun et halua olla yksin ja kaipaat kuuntelijaa, ota meihin yhteyttä. Voit keskustella seurakunnan työntekijän tai koulutetun vapaaehtoistyöntekijän kanssa. Sielunhoidollisessa keskustelussa käsitellään sielunhoitoon hakeutuvan asioita. Sielunhoito on huolenpitoa ja neuvontaa. Sielunhoito pyrkii ymmärtämään ihmisen monimuotoisuutta. Siihen voi sisältyä myös rippi ja rukous.

Päivystävä pappi

Voit tulla Päivystävän papin vastaanotolle Vapaudenkatu 6, 2 krs,  tai voit soittaa ma-ke, pe klo 12-15 sekä to klo 12-16, puh. 044 719 1475.

Diakoniatyöntekijän vastaanotot

Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat ja -paikat löydät täältä

Surussa ja kriisissä: Kuolema, sairaus, suru, onnettomuus, saattohoito, vertaistuki

Ihmissuhteet: Parisuhde, seksuaalisuus, ero, vanhemmuus, seurustelu, yksinäisyys

Arjen ongelmat: Asunnottomuus, asuminen, rahahuolet, työttömyys, työ- ja opiskelijaelämä

Henkinen hyvinvointi: Pelot, ahdistus, masennus, itsemurha-ajatukset

Päihteet ja riippuvuus: Alkoholi, huumeet, peliriippuvuus, muut riippuvuudet

Erityisryhmille: Kehitysvammaiset, liikuntavammaiset, näkö- ja kuulovammaiset sekä viittomakieliset

Apua parisuhteen ongelmiin Parisuhteessa on välillä erilaisia vaikeuksia ja kriisejä.

Diakoniakeskus palvelee osoitteessa Vapaudenkatu 6, katutaso.

Asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 9–15, puh. 044 7191 265, voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla lahti.diakoniakeskus@evl.fi  Huom! Jos pyydät sähköpostilla yhteydenottoa, muistathan kertoa osoitteesi.

Huom! Valitse oikea vastaanotto asuinalueesi mukaan. Esim. jos asut Hämeenkadulla, tulet Keski-Lahden vastaanotolle. Katuluettelosta voit tarkistaa, mihin seurakuntaan kuulut/minkä seurakunnan alueella asut.

Parisuhde solmussa?

Perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijät tarjoavat keskusteluapua erityisesti parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä. Ajan voit varata soittamalla vastaanottosihteerille, p. 044 7191 535 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8–11. Kesäaikana puhelinpäivystyajat muuttuvat.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa ja haluat purkaa mieltä painavia asioita nimettömänä.  Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.
 
Palveleva puhelin

0400 22 11 80 suomeksi

0400 22 11 90 på svenska

Voit soittaa Palvelevaan puhelimeen, joka tarjoaa puhelimitse välitöntä keskusteluapua kriisitilanteessa olevalle ihmiselle. Päivystämme joka ilta klo 18 alkaen, arkisin klo 01 saakka ja viikonloppuöisin klo 03 saakka. Kun soitat matkapuhelimella, laskutusperusteena on operaattorisi puheluhinnat.

Palveleva netti

Voit myös kertoa mieltäsi painavista asioista luottamuksellisesti ja nimettömänä Palvelevaan nettiin lähettämässäsi viestissä. Viestiisi vastataan mahdollisimman pian, tavallisesti päivän, parin kuluessa viestin saapumisesta.

Palveleva chat

Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä. Chat on avoinna klo 12–20. Keskusteluikkuna on avoinna tällä sivulla silloin, kun päivystäjä on vapaana.

Palveleva kirje

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki.
Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Haluatko päivystäjäksi?

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena päivystäjänä puhelimessa, netissä tai chatissa, ota yhteyttä toiminnanohjaaja Jaana Gröndahliin, p. 044 719 1299  tai sähköpostitse jaana.grondahl@evl.fi

Uusille päivystäjille tarkoitettuja peruskursseja järjestetään säännöllisesti ja seuraava kurssi alkaa 12.10.2019. Ilmoittaudu ja ota yhteyttä 20.9.2019 mennessä.

Hellitä hetkeksi – lähde leirille tai retkelle!

Lähde mukaan diakoniatyön järjestämille retkille ja leireille! Mukavaa puuhastelua ja yhdessäoloa. Edulliset hinnat. Lue lisää.

 

Kukka ikkunalla.
Valoon!