virsinumeroita

Musiikki

Musiikki Lahden seurakunnissa

Lahden seurakunnissa toimii useita kuoroja ja soitinryhmiä, jotka harjoittelevat säännöllisesti, osallistuvat messun musiikin toteutukseen ja esiintyvät muutenkin. Konserttitoiminta kirkoissa on vilkasta. Musiikki on läsnä myös perhejuhlien yhteydessä kirkollisissa toimituksissa sekä lasten kerhoissa, vanhusten pienryhmissä ja nuorten toiminnassa. Kanttorit tuovat musiikkia myös moniin paikkoihin ympäri kaupunkia: sairaaloihin, laitoksiin, kouluihin, oppilaitoksiin ja torille.

Tule sinäkin mukaan!

Monimuotoinen musiikki tarvitsee kirkossakin tekijänsä. Lahden seurakuntien kanttorit kutsuvat mukaan laulajia ja soittajia rakentamaan yhdessä elävää musiikkia ja rakentumaan elävän sanan ja musiikin yhteydestä. Mikäli haluat osallistua seurakuntien musiikkiin muutenkin kuin yhtymällä yhteiseen lauluun, ota yhteyttä kanttoriin.

Vasemmalta valikosta löydät eri ikäryhmille suunnattuja ja eri tyylisiä musiikkiharrastuksia.

Tietoa kuoroista ja muusta musiikkitoiminnasta

Säännöllisesti kokoontuviin kuoroihin ja muuhun tarjolla olevaan musiikkitoimintaan pääse tutustutumaan täällä.

Musiikkitilaisuuksista ja konserteista ilmoitetaan tapahtumakalenterissa, Kirkonseutu-lehdessä sekä erillisilmoituksilla paikallislehdissä.

Musiikki perhejuhlissa ja hautajaisissa

Musiikilla on vahva merkitys häissä ja hautajaisissa. Kanttorit voivat auttaa sopivien virsien, laulujen ja urkumusiikin valitsemisessa. Kanttoreilla on keskenään erilaiset ohjelmistot urku- ja laulumusiikin osalta, joten erityistoiveita kannattaa kysyä suoraan toimitusvuorossa olevalta muusikolta.

Lisää tietoa ja esimerkkejä kirkollisten toimitusten musiikista löydät

Verkkovirsikirjan ja muita linkkejä netissä oleviin virsiaiheisiin sivustoihin löydät