värikyniä

Koululaisten iltapäivätoiminta

Lahden seurakuntien toteuttama iltapäivätoiminta on osa Lahden kaupungin järjestämää iltapäivätoimintaa, joka on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille koulupäivän jälkeen.

Iltapäivätoiminnassa lapsella on mahdollisuus turvalliseen yhdessäoloon lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittaneiden lastenohjaajien kanssa. Lapsella on mahdollisuus lepoon, leikkiin, ulkoiluun sekä läksyjen tekoon. Päivän aikana tarjotaan välipala. Iltapäivätoiminnassa tuetaan kodin ja koulun kasvatustyötä yhteistyössä lapsen vanhempien ja opettajien kanssa.

Yleisten tavoitteiden lisäksi seurakuntien toimintaa ohjaa kristillinen ihmiskäsitys ja arvopohja. Toiminnan sisällössä näkyy kirkkovuosi.

Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä klo 12.00–16.00. Toimintaa ei tarjota koulujen loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.

Iltapäivätoiminta Lahden kaupungin nettisivut

 

Haku elokuussa 2024 alkavaan iltapäivätoimintaan

 • Iltapäivätoimintaan haetaan lukuvuodeksi kerrallaan.
 • Hakuaika (1.-19.4.) on päättynyt ja sähköinen hakemus on suljettu.
 • Kaikki hakuaikana hakeneet saavat paikan iltapäivätoiminnasta. Huoltaja saa tiedon iltapäivätoimintapaikasta kesäkuun loppuun mennessä.

Kauden 2024-2025 haettavat iltapäivätoimintapaikat Lahden seurakuntayhtymällä ovat:

 • Ahtialan seurakuntakeskus
 • Karisto
 • Launeen kirkko
 • Kasakkamäen koulu                                     

HAKUAJAN JÄLKEEN

 • Iltapäivätoimintaan voi hakea pitkin vuotta. Hakemukset otetaan huomioon saapumisjärjestyksessä ja aloittamaan pääsee, mikäli ryhmässä on tilaa. Ryhmän ollessa täysi, lapsi jää jonottamaan paikkaa.

 • Iltapäivätoimintaan haetaan 19.4.2024 jälkeen paperihakemuksella. Hakemuksen voit tulostaa tästä:
  Hakemus iltapäivätoimintaan kaudelle 2024-2025

 • Hakulomake palautetaan sen palveluntuottajan osoitteeseen, johon haetaan: 
  Postitse: Lahden seurakunnat, Kasvatus ja perheasiat, PL 84, 15111 Lahti
  Sähköpostitse skannattuna: lahti.kasvatus@evl.fi                                                

Maksu ja maksuvapautus

Iltapäivätoiminnasta peritään kuukausimaksu, johon sisältyvät ohjattu toiminta, välipala, tarvikkeet ja tapaturmavakuutus. Iltapäivätoiminnasta peritään maksu jokaiselta sellaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu toimintaan.
​​​​​​Lahden kaupungin sivistyslautakunnan päätöksen (21.5.2024/61 §) mukaisesti perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan kuukausimaksu on 1.8.2024 alkaen 120 euroa/kk päivittäisestä toiminnasta. 

 • Iltapäivätoiminnan lasku lähetetään jälkikäteen verkkomaksuna hakemuksessa annettuun huoltajan sähköpostiosoitteeseen. Verkkomaksusta tulee huoltajan sähköpostiin heräteviesti.
 • Laskun voi maksaa kuluitta verkkomaksuna eräpäivään asti. Eräpäivän jälkeen lähetämme paperilaskun, josta veloitamme 5€ laskutuslisän.  

Sähköinen asiointipalvelu

 • Lahden seurakunnat käyttävät sähköistä asiointipalvelua mm. ilmoittautumiseen sekä laskutukseen. Tietoturvan (GDPR) vuoksi palvelussa käytetään Suomi.fi -tunnistautumispalvelua. Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin.    
 • Kun asioit ensimmäistä kertaa asiointipalvelussa, tulee sinun rekisteröityä asiointipalveluun ja tunnistautua Suomi.fi palvelun kautta (tunnistautumisessa voi käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia). Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus kannattaa olla sähköpostiosoite, jotta se on helpompi muistaa. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä, sisältäen väh. 3 erityyppistä merkkiä; pieni-, iso-, erikoismerkki, numero).
 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Tarvitset niitä jatkossa, jos haluat käydä katsomassa laskujasi. 
 • Oma asiointi -osiossa voit käydä muuttamassa käyttäjätunnuksen ja salasanan Muokkaa -toiminnolla.

Maksuvapautus iltapäivätoiminnan maksuista

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan kuukausimaksusta voi anoa vapautusta, mikäli perhe saa toimeentulotukea tai perheen taloudellinen tilanne sitä edellyttää. Maksuvapautusta ei myönnetä takautuvasti, vaan sitä tulee hakea ennen sen toimintakuukauden päättymistä, josta alkaen vapautusta anotaan ja ennen toimintavuoden päättymistä. 

Kauden 2024-2025 maksuvapautushakemus tulee tähän 1.8.2024.

Hakemus liitteineen toimitetaan Lahden kaupungille osoitteella:

Lahti-Piste, Palvelutori, Kauppakeskus Trio, 2.krs., Vesku-aukio, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti
 

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen

Perusopetuksen viranhaltijan iltapäivätoimintaanottopäätös on peruste iltapäivätoiminnan kuukausimaksun perimiselle.

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti; joko sähköisesti tai paperisena irtisanomisilmoituksena, joka tulee toimittaa palveluntuottajalle.

 • Mikäli myönnettyä toimintapaikkaa ei vastaanoteta, irtisanomisaika on viikko viranhaltijapäätöksen vastaanottamisesta,
 • jos paikan irtisanoo toimintakauden alusta, irtisanomisilmoitus tulee toimittaa 24.7.2024 mennessä (kahden viikon irtisanomisaika) palveluntuottajalle.
 • 1.8.2024 alkaen irtisanomisilmoitus tulee toimittaa palveluntuottajalle tai lähettää sähköisesti 15. päivään mennessä ja se astuu voimaan seuraavan kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Iltapäivätoiminta alkaa aina kuukauden ensimmäisenä päivänä ja päättyy kuukauden viimeisenä päivänä.

Lapselle myönnetty iltapäivätoiminnan paikka on toimintapaikkakohtainen eikä se siirry toimintapaikasta toiseen oppilaan mukana esimerkiksi perheen muuttaessa.

Paperinen irtisanomisilmoitus

Käytä paperista ilmoitusta vain, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Suomi.fi -tunnistautumista. 
Paperinen irtisanomisilmoitusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Palautus: 

 • Skannattuna/kuvana sähköpostin liitteenä: lahti.kasvatus@evl.fi
 • Postitse osoitteella: Lahden seurakunnat, Kasvatus ja perheasiat, PL 84, 15111 Lahti
 • Käyntiosoite: Lahden seurakunnat, Kasvatus ja perheasiat, Vapaudenkatu 6, 3. kerros, (auki ma–pe klo 9–15). Voit jättää lomakkeen myös suljetussa kirjekuoressa Vapaudenkatu 6, pääoven lähellä sijaitsevaan postilaatikkoon.

Sähköinen irtisanomisilmoitus

Ensisijaisesti suosittelemme käyttämään sähköistä irtisanomisilmoitusta. 

 • Jotta ilmoituksesi ohjautuu oikealle palveluntuottajalle, on tärkeää, että täytät oikean toimintapaikan irtisanoutumisilmoituksen.
 • Painettuasi ’Lähetä’ -painiketta, ilmoituksesi lähtee kyseisessä lomakkeessa ilmoitetulle palveluntuottajalle sekä Lahden kaupungin iltapäivätoimintaan.

Suomi. fi -tunnistusLinkki avautuu uudessa välilehdessä on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen vahvan tunnistautumisen palvelu. Sen avulla voit kirjautua suomalaisiin julkishallinnon sähköisiin palveluihin.

Iltapäivätoiminnan irtisanomisilmoitus, Lahden seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ahtialan seurakuntakeskus, Alasenkatu 4
Kasakkamäen koulu, Sävelkatu 2
Kariston koulu, Karistonkatu 213
Launeen kirkko, Tapparakatu 22

 

Yhteystiedot

Lahden seurakunnat, Kasvatus ja perheasiat, IP-toiminta, PL 84, 15111 Lahti
Käyntiosoite: Lahden seurakunnat, Kasvatus ja perheasiat, Vapaudenkatu 6, 3. kerros, (auki ma–pe klo 9–15).
Laskutus: yhteydenotot toivotaan pääsääntöisesti sähköpostitse: lahti.kasvatus@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, toimistosihteerin puhelinnro 044 719 4631.

Toimintapaikat kaudella 2024-2025

Joutjärven seurakunta

 • Ahtialan seurakuntakeskus, Alasenkatu 4
 • Kariston koulu, Karistonkatu 213

Launeen seurakunta

 • Launeen kirkko, Tapparakatu 22

Salpausselän seurakunta

 • Kasakkamäen koulu, Sävelkatu 2

Tietosuojaseloste koululaisten iltapäivätoiminnasta on luettavissa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

pelejä varhaisnuorten kerhossa

Ota yhteyttä

Johtava varhaiskasvatuksen esimies
Lahden seurakuntayhtymä
Vapaudenkatu 6
15110 Lahti
Varhaiskasvatuksen esimies
Joutjärven seurakunta Lahden seurakuntayhtymä Nastolan seurakunta
(03) 89 111
Kasvatus ja perheasiat, Vapaudenkatu 6
15110 Lahti