Läntinen hautausmaa

 

Läntisen hautaosastot

Arkku- ja uurnahautaosastot

Läntisellä hautausmaalla on nurmipintaisia arkkuhautaosastoja. Uurnahautaosastoja löytyy nurmipintaisena, maanpeitekasveilla verhoiltuna tai luonnontilaisena metsänä, jolloin haudalla säilytetään varpu- ja sammalkasvusto.

Uurnametsä (osasto EU)

Alue on luonnontilainen, haudalla säilytetään varpu- ja sammalkasvusto. Haudoille ei voi tuoda eikä istuttaa ruukkukukkia, eikä muitakaan paikalliseen luontoon kuulumattomia kasveja, sillä niiden multa ja kasviravinteet muuttaisivat alueen luontaisia kasvuolosuhteita. Leikkokukkia haudoille voi viedä ja talvella kynttilöitä. Osasto on täynnä, eikä sieltä enää voi saada uutta hautapaikkaa.

Muistolehto

Muistolehto on luonnontilaisena säilytettävä metsäinen kumpare, johon vainajien tuhkat haudataan. Hautaosastolla ei ole yksittäisiä hautoja, vaan yhteinen hauta-alue. Alueella on yhteinen muistelupaikka, johon omaiset voivat jättää kukkia tai kynttilän. Kesäkukkia ei voi istuttaa. Muistelupaikan viereen on pystytetty pylväitä, joihin voidaan kiinnittää vainajien tiedot kaiverrettuina metallilaattoihin.

Muualle haudattujen muistelupaikka

Kappelin edessä on muualle haudattujen muistelupaikka, johon omaiset voivat tuoda kukkia tai kynttilän.

Läntinen hautausmaa sijaitsee 3 km päässä Lahden keskustasta Hämeenlinnaan päin. Hautausmaa otettiin käyttöön vuonna 1921. Hautausmaan pinta-ala on 11,7 ha, josta käytössä on 7,7 ha.

Läntinen kappeli

Linja-autoaikataulutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ajankohtaisia asioita hautausmaistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

HautaosastokarttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

HautausmaakarttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toimisto on auki ma - pe klo 9.00 - 14.00. Toimistossa ei ole jatkuvaa päivystystä. Hautapaikan katsomisaika tms. tulee sopia etukäteen. Kappeli on auki tilaisuuksien mukaan sekä ma - pe toimiston kautta sopimuksen mukaan.

Pysäköinti Pysäköinti
wc wc