Rakkautta ja Yhteisvastuuta ei voi erottaa 

Tänään piti monella olla tilipäivä. Mutta – koronaepidemia pyyhkäisi mennessään monet yritykset, työpaikat ja toimeentulot. Monen työttömäksi jääneen on ollut pakko myöntää, että tarvitsee apua. Askeleet ovat johtaneet diakoniavastaanotollemme. Onneksi Salpausselän seurakunnan diakoniatiimi osaa kohdata ammattitaitoisesti vaikeatkin tilanteet. 

Maailmanlaajuinen koronavirusepidemia on koetellut kaikenikäisiä suomalaisia. Mutta – vaikka se on järkyttänyt elämäämme syvästi, samaan aikaan olemme saaneet iloita entistä lämpöisemmästä lähimmäisenrakkaudesta. Kirkkoon kuulumattomatkin ovat havahtuneet siihen, miten ratkaisevan tärkeää apua kirkko työntekijöineen ja lukuisine vapaaehtoisineen tarjoaa. Monet ovat siksi halunneet liittyäkin seurakuntamme jäseniksi. 

Ratkaisevaa meidän oman selviytymisemme kannalta on ollut kaikki se rakkaus, jota me itse olemme saaneet vastaanottaa Vapahtajaltamme ja kaikilta Hänen työtovereiltaan. Vain rakastettu rakastaa, näkee jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. 

Jumalan rakkauden varassa eläminen herättää meissä yleensä myös anteliaisuutta. Jeesus nosti aikoinaan seuraajilleen esimerkiksi köyhän leskivaimon, joka antoi uhriarkkuun kaiken, mitä hän elääkseen tarvitsi (Mark. 12: 41–44). Edelleen joukossamme on kaikessa hiljaisuudessa perheettömiä leskiä, jotka testamenttaavat jopa koko omaisuutensa kirkolle. Sellainen rakkaus kirkon työtä kohtaan tuo aina mieleeni tuon Jeesuksen esimerkin – niin totaalista sitoutumista kirkon työhön se on. 

Harva meistä pystyy antamaan kirkolle kaiken varallisuutensa. Monilla meistä on lapsiakin vastuullaan. Mutta – jokainen meistä voi aina rakastaa, vaikka rajattomasti. Meillä on esimerkiksi mahdollisuus olla osa merkittävää valtakunnallista rakkaudenosoitusta, Yhteisvastuukeräystä, auttamalla kotiseurakunnan erilaisissa tempauksissa. Kuluvana vuonna Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta kotimaassa ja ulkomailla. Tämän keräyksen tuotoilla myös moni lähikulmilla asuva perhe tulee saamaan ratkaisevan tärkeää apua.  

Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. 

(Matt. 7: 12) 

Siunaavin yhteistyöterveisin, 

Sari Kuirinlahti 

kirkkoherra 

Messut & kirkolliset toimitukset 

Messu Salpausselän kirkossa, os. Petsamonkatu 10, joka su klo 10.00 
Kutsumme ja rohkaisemme myös lapsiperheitä osallistumaan messuun. Kirkkosalissa on lapsille oma leikkipaikka, jonne voi mennä puuhailemaan kirkkokioskista löytyvien tehtävien ja lelujen kanssa. Kirkkokioski ja kirkkokassit löytyvät kirkon aulasta.  

Jalkarantamessu Jalkarannan seurakuntakodissa, os. Sarvikatu 9, joka su klo 17.00 

Avoimen päiväkerhon ja Oivaklubin yhteinen kirkkohetki Jalkarannan seurakuntakodissa to klo 9.30 alkaen. Kirkkohetket on toteutettu erityisesti lapsiperheille, mutta ovat avoimia kaikille seurakuntalaisille. Avoin päiväkerho kokoontuu tuttuun tapaan to 9.30–11.00, ja kirkkohetket ovat osa kerhoa. 

Kasteet Perheeseenne on syntynyt uusi jäsen tai olette kiinnostuneita liittymään kirkkoon? Oli sitten kyseessä lapsen tai aikuisen kaste, papin ja halutessanne seurakunnan tilan voi varata seurakuntatoimistosta: 044 719 4629 tai sähköisen asioinnin kautta asiointi.lahdenseurakunnat.fi 

Avioliittoon vihkiminen Kirkkohäät voivat olla pienet tai suuret. Vihkiminen voidaan toimittaa esimerkiksi seurakunnan tiloissa, kotona tai juhlapaikalla. Vihkitilaisuuden aika ja paikka varataan hyvissä ajoin siitä seurakunnasta, jonka alueella kyseinen kirkko sijaitsee. Vihkitilaisuudessa tulee olla läsnä kaksi todistajaa. Varaa pappi, kanttori ja tila seurakuntatoimistosta: 044 719 4629 tai sähköisen asioinnin kautta asiointi.lahdenseurakunnat.fi. 

Hautajaiset 
Seurakunta haluaa auttaa suuren surun kohdatessa. Hautajaisjärjestelyissä voi ja kannattaa pyytää apua. Hautajaisista sopiminen on vainajan lähiomaisten tehtävä. He voivat sopia järjestelyistä itse, tai antaa ne hautaustoimistojen hoidettavaksi. Lisätietoja ja apua antaa seurakuntatoimisto: 044 719 4629. 
 
Aikuisrippikoulu? Kirkkoon liittyminen? 

Rippikoulun voi käydä minkä tahansa ikäisenä. Aikuisrippikoulu on hieno mahdollisuus syventyä elämän suuriin kysymyksiin sekä pohtia elämää yhdessä papin kanssa. Kirkon jäsenyys ja konfirmaatio ovat myös edellytyksiä kirkolliselle vihkimiselle ja kummin tehtävään. Kysy asiaa suoraan tutulta papilta tai seurakuntatoimistosta: 044 719 4629.


Lapset ja perheet 

Avoin päiväkerho  Jalkarannan seurakuntakodissa to klo 9.30–11.00 Kerho alkaa yhteisellä kirkkohetkellä. Tarjoiluhetken jälkeen omatoiminen askartelu ja leikki yhdessä vanhempien kanssa. Kerho päättyy ohjattuun laulu- ja leikkihetkeen.  
Avoin päiväkerho on aikuisten ja lasten yhteinen kerho, jonne ovat tervetulleita aivan kaikki! 
Ei ennakkoilmoittautumista. Avoin päiväkerho alkaa viikolla 34. 

Musiikkiperhekerho Harjunalustan seurakuntakodissa pe klo 9.00–11.00 Kerhon muskarihetki alkaa klo 9.30, tarjoilun jälkeen leikkiä ja yhdessä oloa. Pienten lasten perheille, yhdessä oman aikuisen kanssa toimitaan, musisoidaan ja hiljennytään yhdessä. Ei ennakkoilmoittautumista.  

Iltaperhekerho Harjunalustan seurakuntakodissa ma klo 17.30–19.00 Kerhossa yhdessä vanhempien liikutaan, askarrellaan, leivotaan ja lauletaan sekä nautitaan pientä iltapalaa. Kerhoilta päättyy pieneen iltahartauteen. Ei ennakkoilmoittautumista. 

Mikkelinpäivän enkelimuskari Jalkarannan seurakuntakoti, Sarvikatu 9   su 4.10. klo 17  Alussa yhteinen muskari hetki, joka sisältää enkeli aiheisia ja muita lastenlauluja. Ilta päättyy pieneen yhteiseen kirkkohetkeen. 

Lasten kauneimmat joululaulut  Jalkarannan seurakuntakoti, Sarvikatu 9 su 6.12. klo 17  

Isänpäivä Yllätys   Ke 4.11 klo 17–18.30 Harjunalustan seurakuntakodissa, Okeroistentie 58. Tule valmistelemaan isälle yllätystä isäinpäiväksi.  Valmistelemme isälle makean herkun kotiin vietäväksi sekä vietämme mukavan illan yhdessä teehetken äärellä. Lopuksi yhdessä hiljennymme alttarin äärellä. Mukana Salpausselän srk:n lastenohjaajat. 

Lyhtyvaellus  Ke 25.11 klo 17. Yhteinen lähtö kävellen, Salpausselän kirkon parkkipaikalta.  Omin lyhdyin vaellamme yhdessä metsään nuotiopaikalle, jossa on mahdollisuus paistaa omia makkaroita ja syödä omia eväitä. Yhteislaulua ja tarinointia pimeässä illassa. Mukana Salpausselän srk:n lastenohjaajat. 

Jouluaskarteluilta  Ke 9.12. klo 17–18.30 Harjunalustan seurakuntakodissa, Okeroistentie 58 Iloinen askarteluilta perheille, jossa saa luoda uutta askarrellen ja leipoen joulun tuoksuja. Glögi- ja piparitarjoilu. Lopuksi yhteinen iltahartaus. Mukana Salpausselän srk:n lastenohjaajat. 

Lisätietoja kerhoista ja perheille suunnatusta toiminnasta saat:   
Perhetyötä tekevä lastenohjaaja Riikka Hyrkäs, puh. 044-7191479 

Pyhäkoulut Tiedustelut pyhäkoulutyöstä perhetyötä tekevä lastenohjaaja Riikka Hyrkäs, puh. 044-7191479 

Varhaisnuoret Seurakunnan kerhotoiminta on tarkoitettu 1.–6. luokan tytöille ja pojille.  Kerhoissa lauletaan, leikitään, askarrellaan, joskus kokkaillaan, liikutaan pallon perässä, kristillistä sanomaa unohtamatta. Kerhot kokoontuvat Salpausselän kirkolla, Jalkarannan ja Harjunalustan seurakuntakodeilla. Kerhoihin ilmoittaudutaan kerhopaikoissa ja kerhot ovat ilmaisia. 

Jos sinä, rippikoulun käynyt, haluaisit olla mukana kerhonohjaajana, ota rohkeasti yhteyttä Teaan. Löydämme kyllä sinulle omanlaisen tehtävän. Kerhot voivat olla kahden kauden (syksy+ kevät) mittaisia tai lyhyempikestoisia projektikerhoja. 

Tarkempia tietoja kerhoista ja leireistä löytyy koulujen kautta jaettavasta lehtisestä, Kirkonseutu-lehdestä ja nettisivulta www.lahdenseurakuntayhtymä/tulemukaan/varhaisnuorena/salpausselkäLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lahden seurakuntien yhteisistä kouluikäisten leireistä ja retkistä jaetaan kouluissa esite koulukauden alussa. Tiedot löytyvät myös Kirkonseutu-lehdestä ja seurakuntien nettisivuilta. Lisätietoja kerhoista ym. kouluikäisten toiminnasta saat nuorisotyönohjaaja Tea Härköseltä.  

Partio Partio on täynnä naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partiossa saat uusia ystäviä ja opit muun muassa toimimaan luonnossa sekä toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereidesi kanssa. Partiossa liikutaan paljon myös järvellä. Harjunalustan Siniveljillä on käytössään kaksi purjevenettä. Salpausselän seurakunnan alueella toimii partiolippukunta Harjunalustan Siniveljet ry (HSV). Partio kutsuu tyttöjä, poikia ja perheitä mukaan toimintaan. Partiot kokoontuvat Salpausselän kirkolla sekä Jalkarannan seurakuntakodissa. Lisätietoja HSV:n lippukunnanjohtajalta Eetu Salmensuu, p. 044 307 9680 tai www.hsv.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Nuoret Jos haluat rippikouluun Salppuriin, niin otathan yhteyttä joko Merja Rämäseen, puh. 044-7191295 tai Tiina Virkkuseen. Salpausselän seurakunnan nuorten toiminta ja ohjelma on tarkoitettu kaikille rippikoulun käyneille. Joten; jos olet noin 15–100-vuotias, tule mukaan! Ohjelma on avointa, eli siihen saa osallistua, vaikka et olisikaan käynyt rippikoulua Salpausselässä.  Nuorten toimintaan voi tutustua parhaiten tulemalla itse paikalle, juuri sellaisena kuin olet. Nuori seurakuntamme kokoontuu Harjunalustan seurakuntakodilla ja Jalkarannan seurakuntakodilla. Viikkotoiminnasta, isostoiminnasta, leireistä ja retkistä saat tietoa: nuorisopappi Antti Kettunen, nuorisotyönohjaajat Harri Nurmi ja Tiina Virkkunen sekä katso Facebook-ryhmä SSN tai IG:ssa @ssnofficial sekä @salppurinriparit ja www.ssnofficial.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Nuorten Raamis ja oloilta Jalkarannassa ma klo 18.00–20.30   Nuortenillat Harjunalustan seurakuntakodilla to klo 18.00–20.30 

Nuortenleiri Heinäsaaressa 18.-20.9. (isoskoulutus mukana) Poikien leiri 10.-11.10 Siikaniemessä ja Tyttöjen leiri 6.-7.11. Jaliksessa 

Nuortenleiri Upilassa 30.–31.10. (ilmoittautuminen www.ssnofficial.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Diakonia

Diakonia Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua ja sielunhoitoa, seurakuntayhteyttä, taloudellista apua, virkistystä, ulkoilua vanhuksille ja palvelumahdollisuuksia. Työntekijän voi pyytää kotiin. 

Diakoniatyöntekijöiden avoimet vastaanotot 

- Diakoniakeskus, os. Vapaudenkatu 6, maanantaisin AJANVARAUKSELLA klo 10.00–11.45  

- Läntinen kappeli, os. Hämeenlinnantie 57, tiistaisin AVOIN klo 9.00–11.00 

Yhteinen ruokailu Salpausselän kirkolla joka toinen pe 11.9. alkaen klo 11.00  Hinnat: aikuiset 6,50 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, kotiäidit 5 €, lapset 2 €. Diakoniatyön vastaanotolta voit saada ilmaisia ruokalippuja.  

Eläkeläisten ryhmä Ruskakerho Jalkarannan seurakuntakodissa joka toinen perjantai ajalla 18.9.–27.11. klo 11.00–13.15.  Ruoka ja kahvi 5 €. Tiedustelut Jaana Hyvärinen. 

Ikäihmisten liikuntaryhmät Harjulasta  Salpausselän kirkossa ja Jalkarannan seurakuntakodissa perjantaisin klo 10.00–10.45. Jalkarannan seurakuntakodissa myös tiistaisin klo 9.30–10.15. Ryhmissä harjoitellaan tasapainoa, lihasvoimaa ja nivelten liikkuvuutta.  Erityistä vaatetusta ei tarvita, arkivaatteet soveltuvat hyvin. Osallistumismaksu 3 €/kerta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tiedustelut Jaana Hyvärinen. 

Liikuntaystävä toiminta on tarkoitettu iäkkäille, liikkumiseen apua tarvitseville. Jos kaipaat liikuntaystävää, ota yhteys Tia Määttään.  

Puikkopiiri - Diakonian käsityöpiiri Jalkarannan seurakuntakodissa, torstaisin parittomilla viikoilla ajalla 10.9.–19.11. klo 13.00–15.00. Päiväkahvit, käsitöitä, yhdessäoloa. Tiedustelut Tia Määttä tai Päivi Airas. 

Oivaklubi to klo 9.00–14.00 Jalkarannan seurakuntakodin Peräkammarissa. Oivaklubi on tarkoitettu virkistykseksi henkilöille, joita omaiset hoitavat kotona. Tiedustelut Jaana Hyvärinen. 

Riihelän aamupuuro Kumpukatu 2a:n kerhotilassa, torstaisin alk. 17.9. klo 9.30. Tiedustelut Mirkku Tammisto. 

Sururyhmä Tiedustelut ja ilmoittautuminen Merja Seppälä-Mäkinen, p. 044 7191 287 tai merja.seppala-makinen@evl.fi. Surutyön ryhmä kootaan niistä, jotka ovat menettäneet läheisensä ja toivovat keskusteluapua.  Lasten ja nuorten sururyhmistä voit tiedustella Tea Härkönen. 

Marian Leijonat tilaukset ma ja to klo 10–14 p. 044 719 1254 

Marian kammarin kahvila, Vapaudenkatu 6, ma–pe klo 9.30–15 
Vapaaehtoistehtävistä lisätietoja Marian Kammarin toiminnanohjaajalta, Sirpa Hytöseltä puh. 044-7191 284. 

Päivystävä pappi on tavattavissa Vapaudenkatu 6:ssa, 2. kerros, ma–pe klo 13.00–15.00. 
 
Palveleva puhelin 0400 22 11 80 avoinna joka ilta klo 18–24. Ruotsinkielinen päivystys toimii joka ilta klo 20.00–23.00, puh. 0400 22 11 90 
Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).   
Palveleva chat ja Palveleva netti löytyy os. www.kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  Palveleva kirje: PL 210, 00131 Helsinki.  Palvelevan puhelimen päivystäjän tehtävästä lisätietoja toiminnanohjaajalta, Jaana Gröndahl puh. 044 7191299. 

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike, jota toteuttaa evankelis-luterilainen kirkko. Keräys käynnistyy helmikuussa. Yhteisvastuukeräykseen voit osallistua myös maksamalla suoraan MOBILEPAY 48482 tai tilille Lahden seurakuntayhtymän yhteisvastuukeräys FI95 1519 3000 1045 76/ Viesti: Salpausselän seurakunta 302562. Tiedustelut Tia Määttä. 

Vapaaehtoistehtävät Vapaaehtoisia tarvitaan puikkopiirissä, Oivaklubissa, liikuntaystävissä, Marian kammarin kahvilassa ja Marian leijonina, jotka tekevät pieniä kodin miesten töitä. Lisäksi tarvitaan vanhusten juttukaveria ja ulkoiluseuraa sekä erilaisten tilaisuuksien kahvituksessa ja leipomisissa.  

Sielunhoito Yksityiseen rippiin ja sielunhoitoon on pyydettäessä mahdollisuus. Papit ja diakonit jakavat yksityistä ehtoollista kotona. 

Perheasiain neuvottelukeskus, Vapaudenkatu 6, 2. krs, puh. 044 719 1535 ma, ke ja pe klo 8.00–11.00. Perheneuvonnan nettisivut: www.parisuhdeapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lähetystyö

Lähetystyö Lähetyspyhistä tiedotetaan Kirkonseutu-lehdessä ja Salpausselän seurakunnan Facebook-sivulla. 

Kaikille avoimet lähetyspiirit:

Herran kukkarossa  Maanantaisin parillisilla viikoilla klo 13.00 Salpausselän kirkossa, alk. 14.9. Yhdessäoloa, ohjelmaa, vierailijoita, päiväkahvit lähetyksen hyväksi. 

Lankakerä-lähetyspiiriTiistaisin parittomilla viikoilla klo 13.00 Salpausselän kirkossa, Käsitöitä myyjäisiin ja Missiokauppaan, päiväkahvit, lauluja, hartaus, tutustumista lähetyskohteisiin kuvin ja sanoin, lähettien vierailuja.  

Oloneuvokset Keskiviikkoisin parillisilla viikoilla klo 14.00 Jalkarannan seurakuntakodilla, alk. 16.9. Vierailijoita, alustuksia, keskustelua, yhteislaulua, hartaus, kahvit, kahviraha kummikohteeseen Thaimaahan  

Iltalähetyspiiri Tiistaisin kerran kuukaudessa klo 17.30 Jalkarannan seurakuntakodissa: ke 9.9 (huom, ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona), ti 6.10. ja 3.11. Kahvit ja tutustutaan lähetyskohteisiin kuvin, sanoin ja lähettien vierailuilla. 

Kutomo Loimi Kuukausikokoukset kerran kuukaudessa torstaisin klo 10.00 Harjunalustan seurakuntakodissa, alk. 3.9.. Yhteiset kudontapäivät torstaisin klo 10, muulloin kudotaan omaan tahtiin.  

Vapaaehtoistehtävät Vapaaehtoisia tarvitaan ryhmien vetämisessä, leivontatalkoissa, myyjäisvalmisteluissa, myyjäisten ja Missiokaupan tarvikkeiden valmistuksessa, kirkkokahvituksessa ja tilaisuuksien ohjelmavastuussa. Ilmoittaudu lähetyssihteerille. 

Lähetystyön taloudellinen tukeminen Tili: Lahden seurakuntien kolehti, Nordea 202818-76566, Viesti: Salpausselän seurakunta/Lähetystyö 2252/120. Tiedustelut lähetystyöstä lähetyssihteeri Hilda Kemppainen, 044 7191 242 

LÄHETTIMME MAAILMALLA 

Ari Salminen (SEKL) SAT-7 arabiankieliset TV-lähetykset (SANSA) Marja Alastalo ja Botswanan luterilaisen kirkon työ Botswana (SLS) Nuorten kummikohde Francistownin koululaiset Botswanassa (SLS) Oloneuvosten kummikohde Vuoristojen lapset  Thaimaa (SLS) Ystävyysseurakunnat  Aunuksen srk Karjalassa Viljandin Jaanin srk Virossa Raamattutyö  Suomen sukukielten parissa Venäjä (SPS) Opiskelija Itä-Siperiassa  (KYLVÄJÄ) Ilse Paakkinen, Honkong (SLS) Karan Besra, Nepal teologian opiskelijana Hongongissa (SLS) Luterilaisen kirkon työ Thaimaassa (SLS) Teija ja Michael Greed raamatunkäännöstyö (SEKL) SLS = Suomen Lähetysseura SEKL = Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys KYLVÄJÄ = Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä SPS = Suomen Pipliaseura SANSA = Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat ry 

Aikuiset 

Aikuisrippikoulu Voit käydä rippikoulun yksityisesti tai pienessä ryhmässä. Se on ilmaista. Aikuisrippikoulun kesto on n. 20 tuntia. Tied. Sari Kuirinlahti, p. 044 7191 216, sari.kuirinlahti@evl.fi 

Ryhmät 

Miesten raamattupiiri  Salpausselän kirkossa parittomilla viikoilla maanantaisin klo 18.00,

Uusi alku -naisten raamattupiiri  Jalkarannan Peräkammarissa parillisilla viikoilla torstaisin klo 18, alk. 17.9. 

English Bible Study  Englanninkielinen raamattupiiri Jalkarannan Peräkammarissa parittomilla viikoilla maanantaisin klo 18.30, 

Juurru Sanaan Raamattu- ja keskustelupiiri Salpausselän kirkon piharakennuksessa parillisilla viikoilla tiistaisin klo 14.00, alk., 1.9.  

Evästä elämään Raamatusta  Varttuneen väen raamattupiiri Jalkarannan Peräkammarissa parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 14.00, alk. 23.9.  

Miesten lenkkisauna Jalkarannan seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 18.00, alk. 2.9. Lenkkeily- ja saunomismahdollisuus. Voit tulla myös vain saunaan.  

Musiikki 

Kirkon kuoro Salpausselän Kirkon kuoro harjoittelee ke 16.9. alkaen klo 18.00–19.30 Salpausselän kirkossa.  Kuoro laulaa sekä perinteistä että uudempaa hengellistä sekakuoromusiikkia. Erityisesti uusia naislaulajia kaivataan. Tervetuloa! Tiedustelut Johanna Torikka  

Lahden Laulamattomien kuoro +50-vuotiaille Oletko aina halunnut laulaa kuorossa, mutta et ole uskaltanut liittyä? To 17.9. alkaen klo 18.00–19.30, Salpausselän kirkossa Tiedustelut Marjaana Turunen  

Lahden Gospelkuoro yli 18-vuotiaille Kuoro keskittyy amerikkalaisen gospelintyylin äänenmuodostukseen ja laulaa pääasiassa englanniksi.  60-henkisen kuoron kanssa esiintyy ammattibändi ja lukuisia solisteja. Koelaulu ke13.1.2021 klo 17.00–18.00 Kirkkokatu 5. Tiedustelut Marjaana Turunen 

Prego-naiskuoro  Harjoittelee ke klo 16.30–18.00  Kirkkokatu 5, seurakuntasalissa. Kuoro keskittyy kevyeen hengelliseen musiikkiin ja äänen vapaaseen ja lämpimään sointiin. Kuoroon ei ole koelaulua. Tervetuloa! Tiedustelut Johanna Torikka, IG:ssä pregokuoro 

GospelKids Laulu- ja musiikkiryhmä alakouluikäisille Harjunalustan seurakuntakodilla, os. Okeroistentie 58. Ryhmä kokoontuu musisoimaan noin joka toinen sunnuntai alkaen 6.9. klo 13. Ensimmäisellä kerralla jaetaan kaikkien syksyn kokoontumiskertojen tiedot. Lauletaan ja liikutaan gospelmusiikin tahtiin. Välillä myös esiinnytään. Lisätietoja Marja Lainio-Nurminen, marja.lainionurminen@wippies.com / 040 5967567  

Kauneimmat hengelliset toivelaulut - Yhteislauluilta Salpausselän kirkossa 15.9., 29.9., 13.10.,27.10.ja 10.11.  ti klo 18.00–19.15  Kanttorit laulattavat toivelauluja. 

Lohdutuksen säveliä Läntisessä kappelissa Pyhäinpäivänä 31.10. klo 11.00–14.00 Marjaana ja Matti Turunen, Johanna Torikka hartaus klo 14.00 Arvokärrystä lämmintä glögiä Paikalla srk:n työntekijöitä ja vapaaehtoisia. 

Kauneimmat Joululaulut  Salpausselän kirkko su 29.11. klo 18 PreGo-kuoro, Johanna Torikka su 13.12. klo 18 Lahden Laulamattomien Kuoro, Marjaana Turunen su 20.12. klo 18 Lahden Gospelkuoro, Marjaana Turunen  

Jalkarannan seurakuntakoti la 12.12. klo 15 Kirkon kuoro Johanna Torikka (klo 13-15 Marttojen ja lähetyksen myyjäiset) 

Läntinen kappeli Kauneimmat hartaat joululaulut ti 15.12. Klo 18. Marjaana Turunen, 

Lasten kauneimmat joululaulut  Jalkarannan seurakuntakodilla su 6.12. klo 17 Johanna Torikka 

Kauneimmat Joululaulut -messu Salpausselän kirkossa su 27.12. klo 10 Kirkon kuoro, Johanna Torikka 

GospelChristmas 2020 Lahden Gospelkuoron joulukonsertit Ristinkirkossa ti 22.12. klo 17.00 ja 20.00.   Marjaana Turunen 

Salpausselän seurakunnan työntekijät 

Keskusrekisteri, Vapaudenkatu 6, PL 84, 15111 LAHTI, puh. (03) 89 111 Seurakuntatoimisto 044 7194 646 Kaste-, vihkimis- ja hautaan siunaamisasioissa ota yhteys seurakuntatoimistoon. Sähköpostiosoite työntekijöille: etunimi.sukunimi@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (ellei toisin mainita) 

kirkkoherra Sari Kuirinlahti 044 7191 216 

kappalainen Päivi Airas 044 7191 417 

seurakuntapastori Johnny Sabbah  

seurakuntapastori Antti Kettunen 044 7191 1231 

kanttori Johanna Torikka 044 7191 435 

kanttori Marjaana Turunen 044 7191 461 

diakoniatyöntekijä Tia Määttä 044 7191 495 

diakoniatyöntekijä Jaana Hyvärinen 044 7191 474 

lähetys- ja aikuistyön sihteeri Hilda Kemppainen 044 7191 242 

varhaiskasvatuksen esimies Anne Granlund 044 7191253 päiväkerhot/ iltapäivätoiminta   

perhetyötä tekevä lastenohjaaja Riikka Hyrkäs 044 7191 479 pikkulapsi- ja perhetyö  

nuorisotyönohjaaja Tea Härkönen 044 7191 427 varhaisnuorisotyö/kouluikäiset  

nuorisotyönohjaaja Harri Nurmi 044 7191 275 nuorisotyö  

nuorisotyönohjaaja Tiina Virkkunen 044 7191 484 rippikoulutyö 

Toimitilat

Salpausselän kirkko, Petsamonkatu 10 044 7191 504 

Jalkarannan seurakuntakoti, Sarvikatu 9 044 7191 506 

Harjunalustan seurakuntakoti, Okeroistentie 58 044 7191 504