Pallo hukassa? Asiat solmussa? Tekemistä vailla? Erityisnuorisotyö on sinua varten

Erityisnuorisotyön tehtävänä on toimia nuorten ja perheiden tukena. Erityisnuorisotyö on pitkäjänteistä rinnalla kulkemista ja ratkaisujen etsimistä yhdessä. Löydä tältä sivulta oma juttusi, ota yhteyttä tai törmäillään koululla, kadulla, tapahtumissa!

Walk in -toiminta on matalan kynnyksen lyhytterapia- ja keskusteluapupalvelua alle 30-vuotiaille

YouTube-video
 Erityisnuorisotyönohjaaja Neea Hakala kertoo videolla Walk in -terapiasta Lahdessa.

Walk in -terapia on alle 30-vuotiaille suunnattua ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, jossa painottuvat omien vahvuuksien tunnistaminen ja ratkaisujen rakentaminen. Walk in -terapiaa yli 30-vuotiaille työikäisille pilotoidaan nyt jaksolla 12.3 - 30.5.2024.

Terapia on maksutonta ja vastaanotolle voit tulla ilman lähetettä tai ajanvarausta. Alle 30-vuotiaiden Walk in -terapia koulujen kevätlukukaudella maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15–18 Kauppakeskus Trion palvelutorilla, 2. krs.

Yli 30-vuotiaiden työikäisten vastaanotto tiistaisin kello 16-19 (saavu paikalle ennen kello 18).

Walk in -terapiaan tulo ei edellytä kirkon jäsenyyttä eikä terapiassa keskustella hengellisistä asioista, ellet itse niin halua. Keskustelemassa ovat koulutetut terapeutit. Apua saat nimettömänä, eikä käynneistä jää merkintöjä mihinkään.

Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta voi olla apua esimerkiksi kriisin, erilaisten haasteiden sekä tunne–elämän kiemuroiden keskellä.

Voit itse valita mistä haluat puhua terapiakerralla.

Walk in -terapian lähtökohtana on se, että jo yksi kerta voi auttaa. Käymään voit tulla myös yhdessä kaverin kanssa. Yksi tapaaminen kestää noin 45–60 minuuttia.

Moottoripajatoiminnassa rakennetaan ja huolletaan ajoneuvoja

YouTube-video
Katso videolta, mitä millaista moottoripajalla on.

Moottoripajalla rakennamme ja huollamme kilpa-ajoneuvoja sekä mopoja. Käymme myös ajoharjoittelemassa ja osallistumme harjoitusajoihin eri puolilla Suomea.

Moottoripajat ovat nuorille harrastuspaikkoja, joissa moottoreiden kanssa puuhailun lisäksi on saatavilla tuttuja ja turvallisia aikuisia. Nuoret, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle, saavat myös moottoripajoista vahvaa sosiaalista ja moniammatillista tukea ja ohjausta sekä työkokemusta.

Pelitoiminnan ryhmissä harjoitellaan elämän taitoja

Nuorten pelitoimintaa järjestetään kaupungin parhailla koneilla 6–8 henkilön ryhmissä, osoitteessa Mariankatu 16, sisäpiha. Pelitoiminnan ryhmissä harjoitellaan sosiaalisia taitoja digitaalisen nuorisotyön keinoin.

Pelitoiminta sisältää tavoitteellista pelaamista, arjen asioista huolehtien.

Yksilötuki

Yksilötuessa tapaamme nuoria sovitusti arjen tuen asioissa.

Pienryhmätoiminnat

Erityisnuorisotyön pienryhmien koko on 4–8 nuorta. Ne on suunnattu yläkouluikäisille nuorille, ellei ryhmän kohdalla toisin mainita. Kaikissa ryhmissä on aikuinen koulutettu ohjaaja paikalla. Toimintaa on pääsääntöisesti osana koulutyötä. Nuoret kulkevat ryhmiin omatoimisesti. Toiminta on maksutonta. Nuoret ovat vakuutettuja. Nuoret palauttavat huoltajan allekirjoittaman lupalapun. 

Ankkuritoiminta

Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä. Päijät-Hämeen ankkuritiimi käsittelee alaikäisten tekemiä rikoksia ja niissä asioissa nuorten puhutuksia sekä muilta toimijoilta tulevia nuoriin liittyviä huolenaiheita. Lisäksi tiimissä toimitaan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Lue lisää ankkuritoiminnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pienryhmärippikoulut

Katso seurakuntien sivuilta tietoa pienryhmärippikoulusta. Lue lisää Lahden rippikoulujen verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Voit tiedustella vapaista paikoista ryhmissämme sekä muusta tuesta. Toimimme yhteistyössä muiden lahtelaisten nuoriso- ja auttamistahojen kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä lahtelaisten koulujen, erityisesti pienluokkien kanssa.

Kysy lisää erityisnuorisotyöstä

Erityisnuorisotyönohjaaja
Lahden seurakuntayhtymä

1.1.-31.12.2024