RAKKAUDEN PISAROITA

 Jeesus teki matkaa kohti Jerusalemia. Hän tiesi, mihin oli menossa. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin. Voimme vain aavistella, mitä kaikkia hänen sydämessään risteli.

Tällä vaikealla matkalla oli kuitenkin keitaita. Yksi keidaspysähdys oli Betaniassa, hänen rakkaiden ystäviensä luona. Palestiinan ilta oli tummunut, raikastava viileys laskeutunut kivisiin koteihin. Päivän työt ja matkat olivat takana, oli aikaa olla toisten kanssa. Ehkäpä Jeesus katseli Lasarusta, jolle oli antanut elämän uudelleen takaisin. Hän katseli ehkä opetuslapsiensa rakkaista kasvoja, yhteisen tien kulkijoita. Hän mietti tulevaa, siunasi heitä mielessään, rukoili heille voimia tulevaan.

Tai sitten hän vain eli hetkessä, imi nenäänsä Martan laittaman ruuan houkuttelevaa tuoksua, nautti sen mausta, ystävien tuikkivista silmistä öljylampun valossa. Luulen, että hän oli hyvin onnellinen. Jeesus olisi varmasti halunnut pysäyttää hetken, jäädä siihen. Tiedäthän tunteen.

Vielä kaiken tämän hyvän päälle nainen, Maria, ymmärsi, millä tehdä Jeesus onnelliseksi, lohduttaa, varustaa tulevaa varten. Maria varusti Jeesuksen tulevaa varten rakkaudella, muistolla siitä, että häntä rakastettiin, hänen puolestaan oltiin valmiita uhraamaan paljon. Maria ei varmasti ajatellut tekoaan etukäteen järkevästi vaan hän toimi naisen viisaan intuition pohjalta. Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua. (Joh. 12: 1-8)

Meitäkin on vuosien varrella varustettu tämän päivän ja huomisen vaikeuksia varten. Jokainen meistä on saanut, jos ei nardusöljyä, niin ainakin pisaran rakkautta sieltä ja täältä. Meissä on jo se, mitä tarvitsemme jaksaaksemme.

Ei ole hätää. Huominen tuo mitä tuo. Jumala on uskollinen. Tervein tai sairain keuhkoin saamme hengittää rakkauden tuoksua, Jumalan läheisyyttä ja huolenpitoa. Elämämme päivät ovat hänen käsissään. Ei ole hätää.

 

Jaana Sahamies

Kappalainen
Nastolan seurakunta
Posti: PL 84, 15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2, 15560 Nastola)
 

Lapsi- ja perhetyön pastori