ME METSÄN PUUT

”Humiskoot ilosta metsien puut Herran edessä, sillä hän tulee tuomaan oikeutta maan päälle.”    1. aikakirja 16:33

Me ihmiset olemme kuin metsän puut. Saamme nauttia elämän kesien ja hyvien jaksojen auringonpaisteesta, lämmöstä ja hellistä kesän sateista. Välillä lumen paino, elämän raskauden paino taivuttaa oksiamme ja murtaakin jotain meissä. Toiset meistä elämme pitkän elämän. Toiset kaatuvat sairauden tai onnettomuuksien myrskyihin aikaisemmin. Jokainen vuosi kasvattaa meihin oman vuosirenkaansa, omat muistonsa ja kokemuksensa.

Jokaisen elämä on rakas ja tärkeä Jumalalle. Jokaisella meillä on omat lahjamme ja vahvuutemme, heikkoutemme, haavamme ja kamppailumme.  Jumala ei arvio elämäämme niin kuin me ihmiset. Jumala tietää elämämme surut ja ilot, voitot ja tappiot.

On tammikuu. Vähän aikaa sitten paksu lumikerros painoi puita ja katkoi oksia, jopa kaatoi hauraimpia.  Paksut lumet ja myrskyt ovat osa elämäämme. Elämän haurauden, kärsimyksen, myrskyjen ja moniin miksi kysymyksiin emme saa vastauksia. Niitä saamme kuitenkin kysellä ja huutaakin Jumalan kasvojen edessä.  Joskus oivallamme jotain palasia vastauksista, kaikkea emme koskaan täällä maan päällä.  Kaikki tunteet tulevat tutuiksi rehelliselle elämän vaeltajalle. Ne saa tuoda Jumalalle. Hän ymmärtää ihmistä syvimmälle ja antaa tilaa ihmisen aidoille tunteille. Hän voi opettaa meitä kysymään: Miten tästä eteenpäin?

Raamatun keskeinen sanoma on, että maailmassa olevasta kärsimyksestä ja myrskyistä huolimatta Jumala on hyvä ja ihmistä äärettömästi rakastava. Jokisen meidän elämässämme on myös niin paljon kaunista ja hyvää! Jumala rakasti meitä niin syvästi, että oli valmis luopumaan omasta Pojastaan ja lähettämään hänet tänne maailmaan auttaakseen meitä. Jeesus syntyi ihmisyyden iloihin ja suruihin. Hän sovitti ristillä kaikkien meidän syntimme. Siksi me voimme elää turvassa tämä elämämme täällä oman paikkamme täyttäen. Kerran voimme päästä sinne varsinaiseen, syvimpään kotiimme, joka on taivaassa.

Meidän jokaisen elämämme mänty on monella tavalla kieroon kasvanut. Me tarvitsemme armoa. Ja sitä Jumala jaksaa antaa meille päivästä päivään. Jeesus on meistä aina vain rukouksen välimatkan päässä. Kuiskaa hänelle tuskasi, pyydä apua tai jaa häneen kanssaan ilosi. Lue Psalmien kirjoittajien rukouksia, tule ehtoolliselle. Näin löydät levon sielullesi.

”Iloiten te saatte lähteä matkaan, ja onnellisesti te pääsette perille. Vuoret ja kukkulat riemuitsevat teidän edessänne, ja kaikki metsän puut taputtavat käsiään.Jesaja 55:12
                                                                                                        Jaana Sahamies

 

Ota yhteyttä

Kappalainen
Nastolan seurakunta
Posti: PL 84, 15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2, 15560 Nastola)
 

Lapsi- ja perhetyön pastori