Läntinen kappeli

Hämeenlinnantie 57 , 15800 Lahti
044 719 1244 tai 044 719 1289

Läntinen kappeli

Kappeli on arkkitehti Tauno Niemiojan piirtämä ja valmistunut 1955.
2000-luvun alussa arkkitehti Markku Viitasalo suunnitteli Läntiselle hautausmaalle puisen kellotapulin ja kappelin pienen laajennuksen.

Läntisen kappeliin mahtuu normaalioloissa 100 henkilöä. 3.3.2021 lähtien noudatamme siunaustilaisuuksissa Aluehallintoviraston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta kahden metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta, tilojen siivouksesta , kasvomaskien käytöstä sekä kuuden henkilön maksimihenkilömäärästä. Henkilömäärään ei lasketa mukaan alle 12-vuotiaita lapsia eikä seurakunnan työntekijöitä. Osallistujamäärän rajoittamisessa huomioidaan lähiomaisten mahdollisuus osallistua hautaan siunaamisiin.

Lahden seurakuntayhtymän tiloissa ei edelleenkään järjestetä vainajien näyttöä Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Esteettömyys

Pihatasosta pääsee kappeliin invaluiskaa pitkin. Alakerrassa olevaan inva-WC:hen pääsee kappelin takaosasta kaidehissillä.

Läntinen kappeli sijaitsee Hämeenlinnantien varrella ja sen edessä on pysäköintialue 55 autolle.

Historiaa

Läntisen hautausmaan kappeli palveli seurakuntalaisia myös kirkkona 1960-luvulla.

Läntisen hautausmaan kappelin urut: Oy Kangasalan Urkutehdas Ab 1963
9 äänikertaa, kaksi sormiota ja jalkio.

Läntisen hautausmaan kappeli

Läntisen hautausmaan kappeli ulkokuva.

Hämeenlinnantie 57, 15800 Lahti

Messu

Päivi Airas, Marjaana ja Matti Turunen. Osallistua voi Salpausselän Facebook-sivulla ja nettiradiossa.

Hämeenlinnantie 57, 15800 Lahti

Kauneimmat laulut äidille

Musiikkihetkessä tutuimmat äitienpäivälaulut, Matti ja Marjaana Turunen.