Läntinen kappeli

Hämeenlinnantie 57 , 15800 Lahti
044 719 1244 tai 044 719 1289

Läntinen kappeli

Kappeli on arkkitehti Tauno Niemiojan piirtämä ja valmistunut 1955.
2000-luvun alussa arkkitehti Markku Viitasalo suunnitteli Läntiselle hautausmaalle puisen kellotapulin ja kappelin pienen laajennuksen.

Läntisen kappeliin mahtuu normaalioloissa 100 henkilöä. Korona-epidemiasta johtuen 1.6.2020 alkaen henkilömäärää on edelleen rajoitettava ja otettava huomioon riittävät turvaetäisyydet. Näin ollen kappelissa voi kokoontua 35 henkilöä. Tämä määrä sisältää myös papin ja kanttorin.

Esteettömyys

Pihatasosta pääsee kappeliin invaluiskaa pitkin. Alakerrassa olevaan inva-WC:hen pääsee kappelin takaosasta kaidehissillä.

Läntinen kappeli sijaitsee Hämeenlinnantien varrella ja sen edessä on pysäköintialue 55 autolle.

Historiaa

Läntisen hautausmaan kappeli palveli seurakuntalaisia myös kirkkona 1960-luvulla.

Läntisen hautausmaan kappelin urut: Oy Kangasalan Urkutehdas Ab 1963
9 äänikertaa, kaksi sormiota ja jalkio.

Läntisen hautausmaan kappeli

Läntisen hautausmaan kappeli ulkokuva.