Seurakuntatalo, Kirkkokatu 5

Kirkkokatu 5, 15110 Lahti
050 577 2928 (vahtimestari)

Toimistot ovat avoinna ma - ke, pe klo 9 - 15 ja torstaina klo 9 - 16
Taloustoimisto suljettu päivittäin klo 11-12

Seurakuntatalo, Kirkkokatu 5

Kirkkokatu 5:n seurakuntatalossa toimivat mm. Kasvatustyön keskus, kiinteistö- ja taloustoimisto, hallinto- ja viestintätoimisto.

Virka-aikana asiakaspysäköinti on Ristinkirkon ylätasanteen P-alueella.

Juhla-ja kokoustilat keskellä kaupunkia

Lahden seurakuntayhtymä vuokraa tilojaan Kirkkokatu 5:stä muistotilaisuuksiin, kastejuhliin, vihkiäisiin, syntymäpäiviin, kokouksiin ym. tilaisuuksiin. Tarjolla on eri kokoisia saleja. Viihtyisät, toimivat tilat, av-välineet, oma parkkialue, esteetön kulku.
 

Täältä pääset virtuaaliesittelykierrokselle seurakuntasaliin.

 

Esteettömyys

Katutasosta pääsee ala-aulaan pyörätuolilla, aulassa on inva WC (2 kpl), hissillä pääsee kerroksissa oleviin kokoustiloihin joiden yhteydessä on myös inva WC.

Yhteydenotot ja tilavaraukset seurakuntatoimistoon puh. 044 719 4629.

Kuvia Kirkkokatu 5:n tiloista

Historiaa

Vuonna 1939 Lahden seurakunta osti As. Oy Ilvekseltä. Rakennuksen suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Yrjö Waskinen. Rakennus vihittiin käyttöön 15.12.1940. Vihkimisen toimitti asessori Viljo-Kustaa Kuuliala.

Suunnitelmissa oli huomioitu myös seurakuntatalon toimiminen väliaikaisena kirkkona. Silloinen, arkkitehti Albert Mellinin suunnittelema ja vuonna 1890 valmistunut Lahden kirkko, Ett Bönehus af trä, oli nimensä mukaisesti tarkoitettu rukoushuoneeksi, siis kirkkoa pienemmäksi ja vaatimattomaksi rakennukseksi. Uuden kirkon rakentamisesta oli jo päätetty.

Kaksikerroksisen rakennuksen muoto on geometrinen. Kaksi huonekerrosta, kellarikerroksen ja tavallista korkeamman vinttikerroksen sisältämän seurakuntatalon julkisivun aukotus on täysin symmetrinen. Julkisivun keskiakselille sijoitetun mustagraniittisen portaalin aukko on suorakaiteinen. Se on 1. kerroksen ikkunarivin korkuinen ja sen portaat on sisään vedetty. Se on pyhän tien, via sacran, alku, joka johtaa jalkakäytävältä pääovelle ja edelleen suoraviivaisena kirkkosalin halki kuoriin. Nousevan portaikon askelmien väri vaihtuu lempeän punertavasta arkisen harmaaseen. Portaat ovat kuin ihmisen elämä, jossa ilo ja suru vaihtelee.

Sota-aika velvoitti seurakuntaa luovuttamaan tiloja mm. Lahden kaupungin, maanpuolustuksen käyttöön. Esim. Lahden sotilaspiirin esikunta siirtyi vasta 1946 lopullisesti Kirkkokatu 5:stä Hennalaan.

Talossa tehtiin täydellinen peruskorjaus 2008–2009, joka käsitti rakennus- ja talotekniset työt sekä yhdysosan uudisrakentamisen Kirkkokatu 5:n ja Kirkkokatu 7:n välille.

  • Saneerauskohteen rakennuttamistehtävät hoiti Lahden seurakuntayhtymän kiinteistötoimisto
  • Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu: PES-Arkkitehdit Oy
  • Talotekninen suunnittelu: Insinööritoimisto Granlund Oy
  • Pääurakoitsija: Rakennustoimisto Retatec Oy

 

Induktiosilmukka
Inva-WC
Kahvila
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

su 19.1. klo 16.00 -18.00

Kirkkokatu 5, 15110 Lahti

Parisuhteen puutarha- ilta

Parisuhdeillat tarjoavat mahdollisuuden syventää suhdetta oman puolison kanssa eri teemoista keskustellen.
ti 21.1. klo 9.00 -11.00

Kirkkokatu 5, 15110 Lahti

Lahden seurakuntatalon perhekerho

Lasten ja aikuisten yhteinen kerho