Sukututkimus

Lahden seurakuntien (Keski-Lahden, Launeen, Joutjärven, Salpausselän ja Nastolan seurakunnan) jäsenenä olleista henkilöistä, heidän perheenjäsenistä ja sukujen eri vaiheista voi tilata sukututkimuksen Lahden seurakuntien keskusrekisteristä. Lahden seurakuntien vanhimmat kirkonkirjat ovat peräisin 1910-luvulta. Tätä vanhemmat Lahden  kirkonkirjojen tiedot löytyvät Hollolan seurakunnasta. Nastolan seurakunnan vanhimmat kirjat ovat peräisin 1870-luvulta. Tätä vanhemmat Nastolan seurakunnan kirkonkirjojen tiedot löytyvät Hämeenlinnan kansallisarkistosta.

Sukututkimuksen tilauslomakkeen täytettyäsi voit lähettää sen joko
• Kirjeitse: Lahden seurakuntayhtymä keskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti
• Sähköpostitse: lahti.keskusrekisteri@evl.fi
• lähettämisen sijaan voit tuoda täytetyn tilauslomakkeen asiakaspalveluun (Vapaudenkatu 6 A, katutaso)

Siirry sukututkimuksen tilauslomakkeelle tästä.

Huom! Lomake on tallennettava ENSIN omalle koneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sen jälkeen lomakkeen voi lähettää edelleen sähköpostin liitetiedostona tai kirjeenä. Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.

Tilattaessa sukututkimusta tulee tietää vähintään henkilön nimi ja syntymäaika sekä milloin hän on Lahdessa ollut (muuttoaika Lahteen tai Lahdesta pois).

Mikäli sukututkimusta varten pyydetään tietoja elävästä henkilöstä, tulee tutkimuksen tekijän toimittaa tietosuojalain (1.1.2019) mukainen rekisteriseloste keskusrekisteriin sähköpostiosoitteeseen lahti.keskusrekisteri@evl.fi tai postitse osoitteeseen Lahden seurakuntayhtymän keskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti.

Tietoja suvun elossa olevista jäsenistä on hyvä ensisijaisesti kerätä heiltä itseltään. Tällöin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei rekisteröity halua käyttää hänelle henkilötietolain 30§:ssä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta löytyy lomakemalli ja täyttöohjeet rekisteriselosteen laatimista varten.
Sukututkimuskyselyihin vastaamme numerosta 044 719 4612 ma-pe 9-15, to 9-16. Todistuksen toimitusaika vaihtelee, laajoissa tutkimuksissa toimitusaikamme on 1-3 kuukautta.

Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvat Lahden seurakuntien lisäksi: Asikkalan,  Heinolan, Hollolan (myös Hämeenkoski, Padasjoki, Kuhmoinen, Kärkölä), Iitin, Orimattilan (myös Artjärvi) ja Tainionvirran (Hartola ja Sysmä) seurakunnat.
Näiden seurakuntien sukututkimukset tilataan suoraan ko. kirkkoherranvirastoista, katso https://www.lahdenseurakunnat.fi/yhteystiedot/lahden-seurakuntayhtyma/keskusrekisteri

Sukututkimusten maksut

Sukututkimuksen hinta on 45 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Tieteellisen tutkimuksen hinta 45 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 euroa. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Omatoimisen sukututkimuksen tekeminen

Päijät-Hämeen aluekeskusrekisterissä omatoiminen sukututkimuksen tekeminen on mahdollista vain sataa vuotta vanhemmasta materiaalista. Sukututkija voi otta yhteyttä suoraan siihen seurakuntaan, minkä kirkonkirjoja hän haluaisi tutkia.