Sukututkimus

Lahden seurakuntien (Keski-Lahden, Launeen, Joutjärven, Salpausselän ja Nastolan seurakunnan) jäsenenä olleista henkilöistä, heidän perheenjäsenistä ja sukujen eri vaiheista voi tilata sukututkimuksen Lahden seurakuntien keskusrekisteristä. Lahden seurakuntien vanhimmat kirkonkirjat ovat peräisin 1910-luvulta. Tätä vanhemmat Lahden  kirkonkirjojen tiedot löytyvät Hollolan seurakunnasta. Nastolan seurakunnan vanhimmat kirjat ovat peräisin 1860-luvulta. Tätä vanhemmat Nastolan seurakunnan kirkonkirjojen tiedot löytyvät Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipisteestä. Nastolan seurakunnan digitoituja asiakirjoja on tutkijoiden käytössä Kansallisarkiston digitaaliarkistossa. Suomen sukuhistoriallisella yhdistyksellä on myös digiarkisto.

Sukututkimuksen tilauslomakkeen täytettyäsi voit lähettää sen joko
• Kirjeitse: Lahden seurakuntayhtymä keskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti
• Sähköpostitse: lahti.keskusrekisteri@evl.fi
• lähettämisen sijaan voit tuoda täytetyn tilauslomakkeen asiakaspalveluun (Vapaudenkatu 6 A, katutaso)

Siirry sukututkimuksen tilauslomakkeelle tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Huom! Lomake on tallennettava ENSIN omalle koneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sen jälkeen lomakkeen voi lähettää edelleen sähköpostin liitetiedostona tai kirjeenä. Lomaketta ei suositella lähettäväksi sähköpostilla (ellei käytettävissä ole turvasähköpostia), koska se sisältää henkilötietoja.

Tilattaessa sukututkimusta tulee tietää vähintään henkilön nimi ja syntymäaika sekä milloin hän on Lahdessa ollut (muuttoaika Lahteen tai Lahdesta pois).

Sukututkijan tulee toimittaa sukututkimusrekisteriä koskeva tietosuojaseloste tai muu vastaava asiakirja keskusrekisteriin sähköpostiosoitteeseen lahti.keskusrekisteri@evl.fi tai postitse osoitteeseen Lahden seurakuntayhtymän keskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti.

Tietoja suvun elossa olevista jäsenistä on hyvä ensisijaisesti kerätä heiltä itseltään. Tällöin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei rekisteröity halua käyttää hänelle tietosuoja-asetuksen 21 artiklassa annettua oikeutta vastustaa omien tietojensa käsittelyä sukututkimuksessa.

Sukututkimuskyselyihin vastaamme numerosta 044 719 4612 ma-pe 9-15, to 9-16. Todistuksen toimitusaika vaihtelee, laajoissa tutkimuksissa toimitusaikamme on 1-3 kuukautta.

Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvat Lahden seurakuntien lisäksi: Asikkalan,  Heinolan, Hollolan (myös Hämeenkoski, Padasjoki, Kuhmoinen, Kärkölä), Iitin, Orimattilan (myös Artjärvi) ja Tainionvirran (Hartola ja Sysmä) seurakunnat.
Näiden seurakuntien sukututkimukset tilataan suoraan ko. kirkkoherranvirastoista, katso https://www.lahdenseurakunnat.fi/yhteystiedot/lahden-seurakuntayhtyma/keskusrekisteri

Sukututkimusten maksut

Sukututkimuksen hinta on 45 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Tieteellisen tutkimuksen hinta 45 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 euroa. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Omatoimisen sukututkimuksen tekeminen

Päijät-Hämeen aluekeskusrekisterissä omatoiminen sukututkimuksen tekeminen on mahdollista vain sataa vuotta vanhemmasta materiaalista. Sukututkija voi otta yhteyttä suoraan siihen seurakuntaan, minkä kirkonkirjoja hän haluaisi tutkia.