Jumalanpalvelukset ja tapahtumat

Kirkkoon pääsee tällä hetkellä normaalisti, mutta muutokset ovat koronan takia mahdollisia.

Messut

Joka sunnuntai klo 10 messu on Launeen kirkossa. Avainmessu on Launeen kirkossa keskiviikkoisin klo 19.

Renkomäen seurakuntakodilla pidetään messu noin kerran kuussa.

Liipolan seurakuntakeskuksessa on viikkomessu joka toinen keskiviikko (parilliset viikot)  klo 11.15 ja kesäisin konfirmaatiomessuja. Venäjänkielisiä messuja noin kerran kuussa.

Juhlapyhinä messuja voi olla myös muuhun aikaan ja eri paikoissa kuin tavallisina sunnuntaipäivinä.

Lapset messussa

Lapsiperheet ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin. On koko seurakunnan ilo ja rikkaus, kun kirkossa on myös pieniä lapsia. Launeen kirkossa ja Liipolan seurakuntakeskuksessa on lasten kirkkokasseja, joissa on lelu, kirjoja, värityskuvia ja kyniä. Kirkkokassin voi ottaa penkkiin mukaan kirkkoon tullessa ja palauttaa sitten taas messun päätyttyä. Kirkon perällä Lähde-salissa on messun aikana puuhanurkka lapsille. Siellä on piirustustarpeita ja kirjoja. Lapsi voi käydä messun aikana puuhanurkassa, jos aika käy pitkäksi.

Launeen kirkossa on perhemessu mikkelinpäivänä ja palmusunnuntaina.

Vauvakirkot ja muskarimessut

Tammikuussa järjestetään Launeen kirkossa vauvakirkko, jossa vauvat ovat kunniavieraina. Niissä lauletaan, leikitään ja kutsutaan kaikkia alttarille siunattaviksi. Vauvakirkossa edellisenä vuonna kastettujen perheet saavat kastepuun lehden tai linnun muistoksi. Syksyllä pidetään muskarimessu.

Viittomakieliset jumalanpalvelukset

Viittomakielisiä jumalanpalveluksia järjestetään yhteistyössä Helsingin piirin kuurojenpapin kanssa muutamia kertoja kevät- ja syyskausilla. Viittomakieliset jumalanpalvelukset ovat seutukunnallisesti kuuroja ja muita viittomakielisiä kokoava jumalanpalvelus.

Muut tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista lahdenseurakunnat.fi - sivulta.

Avoin kirkko

Launeen kirkon ovet ovat auki arkisin klo 12 - 18 ja alakerran Lämpiössä on tarjolla kahvia ja teetä. Tee sinne treffit!

Kaikille avoimilla yhteisillä lounailla tulee ruumis ja mieli ravituiksi. Lounaita järjestetään Launeen kirkolla ja Liipolassa. Katso ajat tapahtumakalenterista.

Tule mukaan toimintaan!