Saavutettavuus somekanavissa kuten Facebook ja Instagram

Lahden seurakuntayhtymän sosiaalisen median kanavissa kuten Facebook ja Instagram noudatetaan saavutettavuusvaatimuksia. Esimerkiksi 23.9.2020 jälkeen julkaistuissa kuvissa on Alt-tekstit ja ko. päivämäärän jälkeen julkaistut videot tekstitetään.

Sosiaalisen median kanavien syötteitä tai upotteita saa lisätä verkkosivustoille.

Saavutettavuus näissä somekanavissa ei koske seuraavia tapauksia:

  • Somekanavista kuten Facebook ja Instagram löytyy vanhoja, ennen 23.9.2020 julkaistuja kuvia, josta kaikissa ei ole Alt-tekstiä. Samoin näistä kanavista löytyy vanhoja ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, joissa ei ole tekstitystä.
  • Suorien video- ja äänilähetysten ei tarvitse olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia. Videot ja äänilähetykset, jotka tallennetaan tai upotetaan verkkosivustolle, pitää tehdä saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi 14 vuorokauden kuluessa julkaisusta.
  • Käyttäjien itsensä tuottama sisältö, vaikkapa organisaation sivuille lisätyt Facebook-kommentit, eivät kuulu vaatimusten piiriin.

Kolmannen osapuolen tuottama sisältö

Verkkopalvelussa oleva ulkopuolisen tahon tuottama sisältö, jota palveluntarjoaja ei rahoita, kehitä tai valvo, ei kuulu lain vaatimusten piiriin.

Tämä poikkeus koskee esimerkiksi sosiaalisen median sisältöjä tai muita käyttäjien itsensä tuottamia sisältöjä, joita ei voi muokata saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.