Nastolan hautausmaa

Karhusillantie 10 , 15560 Nastola
nastolan.hautausmaa@evl.fi

Toimisto on auki ma - pe klo 9.00 - 14.00. Toimistossa ei ole jatkuvaa päivystystä. Hautapaikan katsomisaika tms. on hyvä sopia etukäteen.
Kappeli on auki tilaisuuksien mukaan sekä ma - pe toimiston kautta sopimuksen mukaan.

Nastolan hautausmaa

Hautausmaa ja siunauskappeli sijaitsevat 300 metriä kirkon eteläpuolella, mäntykankaalla. Hautausmaa otettiin käyttöön 1848, ensimmäiset haudatut kuuluivat Ehrnroothien sukuun. Hautausmaan pinta-ala on 8,7ha, josta käytössä on 5,8ha.

Ajo hautausmaan pysäköintialueelle myös Pekkalantien kautta.

Hautaukset toimitetaan joko arkku- tai uurnahautauksena, hautausmaalla on useita eri vaihtoehtoja uurnahautauksiin. Uurna voidaan kätkeä myös arkkuhautaan.

Nastolan sankarihautausmaa sijaitsee vuonna 1803 puretun kirkon paikalla, nykyisen kirkon alapuolella (pohjoispuolella).

Nastolan kappeli

Linja-autoaikataulut

Ajankohtaisia asioita hautausmaista

Hautaosastokartta

Hautausmaan kartta

Nastolan hautaosastot

Nastolan hautausmaalla luovutetaan uusia arkkuhautoja hautaosastolta 18. Muilta arkkuhautaosastoilta luovutetaan uudelleen käyttöön otettavia hautoja.

Arkku- ja uurnahautaosastot sekä sirottelualue

Nastolan hautausmaalla on nurmipintaisia arkku- ja uurnahautaosastoja. Osa vanhemmista haudoista on hiekkapintaisia ja monet niistä on ympäröity reunakivillä.

Lisäksi on luonnonsuppaan rakennettu luonnontilaisena säilytettävä uurnalehto, jonka haudoille ei voi istuttaa kesäkukkia eikä muitakaan paikalliseen luontoon kuulumattomia kasveja. Uurnalehdon haudoille voi kuitenkin viedä leikkokukkia ja talvella kynttilöitä.

Uurnalehdossa on pyöreillä kivillä verhottu sirottelualue, johon tuhkat voidaan sijoittaa. Alueen käyttö päättyi 1.6.2020 jolloin Sirottelualue 2 otettiin käyttöön. Tuhka sirotellaan kumpareiseen mäntymetsikköön. Omaiset voivat tuoda kukkia ja kynttilöitä yhteiselle hautamuistomerkille.

Muualle haudattujen muistelupaikka

Kappelin sivussa on muualle haudattujen muistelupaikka, johon omaiset voivat tuoda kukkia tai kynttilän.