Näin voit tilata virkatodistuksen

1. Yksityishenkilöt: Tilaa virkatodistus verkon asiointipalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

2. Organisaatiotilaajat: Tilaa virkatodistus verkkolomakkeella

Virkatodistuksen elävän henkilön tiedoista (ns. elää-todistus) ja sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen voit tilata myös puhelimitse numerosta 044 7194 612 ma-pe klo 9-12.

Sukuselvitys pyritään toimittamaan 6-8 viikon kuluttua tilauksesta.
Elää-todistus pyritään toimittamaan 2-3 työpäivän sisällä + postituspäivät.

Jotta perunkirjoituksen tekeminen ei tarpeettomasti viivästyisi, vainajan omaisten kannattaa tilata sukuselvitys jo ennen hautajaisia. Verohallinnosta voi tarvittaessa pyytää lisäaikaa perunkirjoituksen toimittamiselle.

Kuvituskuva

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus on ote elävän henkilön tiedoista (henkilökohtaiset tiedot sisältävä todistus) tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus.

Perunkirjoitusta varten elävästä henkilöstä riittää henkilökohtaiset tiedot sisältävä virkatodistus.

Kuolleesta henkilöstä tarvitaan perunkirjoitusta varten sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus. Kun vainaja on kuollut Lahden aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin, voit 15.12.2021 alkaen tilata virkatodistuksen (valtakunnallinen sukuselvitys) yhdellä asioinnilla. Todistus kattaa kaikki Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien tiedot vainajan 15:sta ikävuodesta alkaen.

Virkatodistus ulkomaan viranomaista varten on mahdollista saada lomakkeella, jossa kotimaisten kielten lisäksi on englannin, saksan ja ranskan kieli.

Lahden aluekeskusrekisteriin kuuluvat seuraavat seurakunnat: