Launeen kirkko

Launeen seurakunta

Tapparakatu 22 , 15700 Lahti
044 719 1501 (vahtimestari)

Kirkko avoinna ma-su klo 9.00-15.00

Launeen kirkko

Lahden vanhin kirkko sijaitsee Launeella, kuuluisan lähteen lähellä. Launeen kirkko sopii mainiosti sitä ympäröivään 1940- ja 1950-luvuilla rakennettuun omakotialueeseen.

Launeen kirkko on pieni, perinteinen ja intiimin kodikas, jonne ihmisen on helppo astua sisään. Kirkko on monille tuttu lämminhenkisistä perhetilaisuuksista ja hetkipalveluksista

Kirkkosalissa on 190 istumapaikkaa

Esteettömyys

Kirkkosaliin pääsee pyörätuolilla pääoven luiskaa myöten, eteisaulassa on inva-wc ja alakerran tiloihin pääsee hissillä. Induktiosilmukan kuuluvuusalueen kartta on kirkon ilmoitustaululla.

Launeen kirkko sijaitsee Tapparakadun ja Kaarikadun kulmatontilla. Pysäköintialue n. 35 autolle sijaitsee Kaarikadun puolella.

Yhteydenotot ja tilavaraukset seurakuntatoimistoon puh. 044 719 4629.

Pelastussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan kiinteistön pelastussuunnitelmaan.

Kuvia Launeen kirkon tiloistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

VirtuaaliesittelykierrosLinkki avautuu uudessa välilehdessä Launesalista (alakerta), tilaan mahtuu 50 henkilöä

VirtuaaliesittelykierrosLinkki avautuu uudessa välilehdessä Lähdesalista. Tilaan mahtuu 47 henkilöä, pikkukeittiössä on kahvinkeittomahdollisuus.

VirtuaaliesittelykierrosLinkki avautuu uudessa välilehdessä kirkkosalista.

Historiaa

Arkkitehti Erik Lindroosin piirtämä Launeen kirkko on valmistunut 1953.

1958 laajennus ja kellotapuli

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen eli 1958 kirkko laajennettiin rakentamalla siihen muun muassa sakaristo-osan yhteyteen kokoontumistila. Ulkonaista ilmettä kohennettiin ja rakennuksen viereen rakennettiin kirkon merkiksi kirkontorni kelloineen ja risteineen.

2000 – 2001 kirkon peruskorjaus

Peruskorjauksen tarkoituksena oli säilyttää kirkon ulkoasu ja julkisivumateriaalit nykyisen kaltaisina. Uudistetun kirkon sisätilojen suunnittelussa on otettu huomioon hiljentymiseen liittyvä tietty askeettisuus. Kirkkomiljöö, sen kirkko- ja kirkkopiha erotettiin kadun vilinästä rajaavalla aidalla. Kirkkorakennuksessa on tiloja erilaiseen perhetyöhön ja muuhun seurakunnalliseen käyttöön. Uudissuunnitelman teki arkkitehti Satu Päivärinne.

Uudet kirkkotekstiilit: professori, tekstiilitaiteilija Helena Hyvönen
Urut: Paschen urut, Saksa

Tapparakatu 22, 15700 Lahti

Riitta Särkiö, Heikki Pelkonen, Matti Turunen.

Pihaseurat Launeen kirkolla

Pihaseuroissa veisataan Siionin virsiä, mukana Simo Juntunen, Aino Mäkelä ja Heikki Pelkonen. Kahvitarjoilu klo 15.30 alkaen. HUOM. Sateen sattuessa kirkkosalissa

Pihakahvit

Kesäinen kohtaaminen kirkon pihalla

Messu, Kansanlähetyksen kirkkopyhä

Päijät-Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen kirkkopyhä, saarnaa Anne Takala, Pauliina Hatakka, Kati Saukkonen, Johanna Suomala. Lindholmin nimikkolähettiperheen tulojuhla.

Launeen kirkon perhekerho

Lasten ja aikuisten yhteinen kerho, johon ei tarvitse ilmoittautua. Kerho kokoontuu Launeen kirkon kerhopäädyssä.

Launeen kirkon vauvaperhekerho

Vauvaperhekerho on ensimmäisen lapsen perheiden ja ensimmäistä lastaan odottavien perheiden yhteinen kokoontuminen. Kerho kokoontuu kirkon kerhopäädyssä.

Launeen kirkon musiikkiperhekerho

Lasten ja aikuisten yhteinen kerho

Messu, radioidaan

.Hanna Rikkanen, Heikki Pelkonen, Johanna Suomala, Sonja Tissari