Levon krematorio

Levonkatu 4 , 15150 Lahti
Tuhkaus- ja tuhkan noutoaika 044 719 4658 tai 044 719 4643
levon.krematorio@evl.fi, 044 719 1494

Henkilökunta tavoitettavissa ma - pe klo 9.00 - 14.00 puhelimitse, la - su suljettu.

Levon krematorio

 

 

Lahden seurakuntayhtymä muodostaa yhdessä Asikkalan, Heinolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Orimattilan ja Padasjoen kanssa Kiinteistöosakeyhtiö Levon krematorion. Toiminta aloitettiin 18.1.2016.

Krematorio sijaitsee Levon hautausmaalla, kasvihuoneiden vieressä. Krematoriossa on uusi nykyaikainen maakaasulla toimiva tuhkausuuni, jossa on savukaasujen puhdistuslaitteisto ja lämmöntalteenottojärjestelmä.

Tuhkaustilasto

 

Tuhkausaika

Tuhkausaika sekä tuhkan noutoaika on etukäteen sovittava Vapaudenkatu 6:n asiakaspalvelussa. Vainaja tuhkataan arkkuineen yleensä viikon sisällä siunauksesta. Vainaja voidaan tuhkata vasta, kun hautauslupa on saatu ja tuhkauurna on toimitettu krematoriolle. Ennen hautausluvan saamista voidaan sopia siunausaika ja hautapaikka.

Tuhkan luovuttaminen krematoriosta

Uurnat luovutetaan omaisille krematorion uurnanluovutustilasta sovittuna aikana ke - pe klo 9 - 14. Uurnan noutoaika on sovittava vähintään edellisenä päivänä.

Tuhka voidaan luovuttaa krematoriosta vain omaiselle tai tämän valtuuttamana hautaustoimistolle. Tuhka luovutetaan vasta sitten, kun omaiset ovat ilmoittaneet tarkan hautaus- tai sirottelupaikan. Tuhkaa haettaessa hakijan on todistettava henkilöllisyytensä.

Tuhkan hautaamisaika

Tuhka pitää haudata tai sirotella viimeistään vuoden kuluessa tuhkauksesta (Hautaustoimilaki 7:19.1). Mikäli tuhkaa ei ole noudettu krematoriosta vuoden kuluessa tuhkaamisesta, seurakuntayhtymällä on oikeus haudata tuhka vainajan kuolinpesän kustannuksella Lahden seurakuntayhtymän ylläpitämän hautausmaan muistolehtoon.

Pysäköinti
wc
Esteetön kulku