Salpausselän seurakunta on rinnallasi myös poikkeusoloissa

Olemme tänä keväänä kohdanneet koronaepidemian monin tavoin myös Salpausselän seurakunnan alueella. Poikkeusolojen aikana seurakunta hoitaa vain lakisääteiset tehtävänsä.

JUMALANPALVELUKSET (vain Salpausselän kirkossa)

Su klo 10.00 sanajumalanpalvelus Salpausselän kirkossa (Petsamonkatu 10). Sanajumalanpalvelukset toimitetaan turvallisuusyistä  ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset mahdollisuuksien mukaan striimataan, vähintään laitetaan päivitys Facebookiin Salpausselän seurakunta -sivulle.

Huom. poikkeuksena: Äitienpäivänä su 10.5. klo 10.00 sanajumalanpalvelus toimitetaan kirkon sijasta Läntisen hautausmaan kappelilla (seurakunta voi osallistua vain Facebookin kautta Salpausselän seurakunta-sivulla). Tämän jälkeen seurakunnan työntekijöitä päivystää hautausmaalla varovaisuutta noudattaen.

KIRKOLLISET TOIMITUKSET

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä sisältäen työntekijät (hautajaisissa  lähiomaisia voi olla enemmän). Papit eivät osallistu toimitusten jälkeisiin tilaisuuksiin. Haudalla tapahtuvaa siunaamista myös suositaan. Muistotilaisuuksia, kaste- ja hääjuhlia voidaan tarvittaessa siirtää myöhemmin pidettäviksi.

PÄIVYSTYS

Salpausselän kirkko on auki su klo 11.00-13.00 sanajumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Myös mahdollisuus yksityisehtoollisiin ja sielunhoitoon säilyy. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä. Paikalle tullessa noudatetaan varotoimia mm. pitämällä vähintään kahden metrin (2m) välimatkaa toiseen ihmiseen. Huom. su 10.5. päivystys toteutuu Läntisellä hautausmaalla kappelin läheisyydessä.

PUHELINPÄIVYSTYS

Soittamalla päivystysnumeroon 050 464 6068 voit ottaa yhteyttä, jos koronaepidemian aiheuttamat poikkeusolot mietityttävät tai ahdistavat. Päivystys on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 9-21. Puhelinnumerossa vastaavat Lahden seurakuntien työntekijät.

MUU TOIMINTA

Muu seurakuntien normaali viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi, mutta siirretään verkossa tapahtuvaksi aina kun se on mahdollista.

RUKOILEMME KAIKKIEN PUOLESTA

Vaikka me elämme parhaillaan poikkeuksellisen haastavaa aikaa, me saamme rukoilla toistemme puolesta luottavaisin sydämin. Vaikka hämmennys valtaa tällä hetkellä koko kansaamme, se ei merkitse toivon menettämistä. Kaikissa vaiheissamme – niin iloissa kuin suruissakin - Jumalan valtakunnan korkeus ja syvyys on aina ylittänyt ymmärryksemme. On Jumalan suurta armoa, ” ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme (Room. 8: 38-39).”

Uskomme rukoillen Sinut ja kaikki rakkaasi Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen suojaan.

Sari Kuirinlahti

kirkkoherra, Salpausselän seurakunta

sari.kuirinlahti@evl.fi

www.lahdenseurakunnat.fi