Lapset leirillä

Leirit lapsille, lapsiperheille ja varhaisnuorille

Tervetuloa mukaan

  • Yhteisen varhaisnuorisotyön järjestämille leireille, jotka on tarkoitettu lahtelaisille kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Diakoniatyö järjestää myös leirejä ja retkiä lapsiperheille. Diakoniatyön leiritarjontaan pääset tutustumaan täällä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Vuosittain järjestetään myös useita perheleirejä. Launeen seurakunnan perheleiristä löydät tietoa täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.


Lahden seurakuntien lähtökohtana on järjestää kaikin puolin turvallista leiri- ja retkitoimintaa lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Koronapandemian aikana toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti.
Muutoksista leiriaikaan tai -paikkaan sekä mahdollisista perumisista tiedotamme ilmoittautuneille.
Kouluikäisten leiritoiminta Lahden seurakunnissa koronapandemian aikana, lue tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (päivitetty 25.8.2021).

Harrasteleirit

Harrasteleirit ovat yöleirejä 7–14-vuotiaille. Leirit järjestetään pääsääntöisesti Upilan leirikeskuksessa, joka sijaitsee 13 km Lahden keskustasta. Leireille on yleensä yhteiskuljetus. Jokaisen leirin ohjelmaan sisältyy reipasta leirielämää sekä hartaus- tai hiljentymishetkiä.

Leirille hakeminen

Yhteinen varhaisnuorisotyö järjestää leirejä kevät-, kesä- ja syystoimintakaudella. Hakeminen kevätkauden leireille on yleensä tammikuussa, kesäkauden leireille maalis-/huhtikuussa ja syyskauden leireille yleensä syyskuussa. Tarkempi hakuaika ilmoitetaan erikseen kunkin toimintakauden osalta.


ISOVANHEMPI – LAPSENLAPSI -leiri 20.–21.11.2021 (lasu) Luomaniemessä.
Leiri alkaa la klo 10 ja päättyy su klo 13. Tule mukaan nauttimaan valmiista ruoasta, kädentöistä, hiljentymisestä, saunomisesta ja muusta mukavasta leiriohjelmasta.Tarkemmat leiritiedot lähetetään osallistujille leirikirjeessä. Leirin hinta 40/50 €/aik ja 20/30 € lapsi 212 v. Leirille ei yhteiskuljetusta!

  1. Haku tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta 19.–25.10.2021.
    Hakulinkki aukeaa tiistai 19.10. klo 8.00 ja sulkeutuu maanantaina 25.10. klo 24.00.
  2. Kun asioi asiointipalvelussa ensimmäisen kerran esim. ilmoittautumisessa, tulee asiakkaan rekisteröityä Suomi.fi tunnistautumispalvelun kautta (vaatii pankkitunnukset). Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi -muodossa tai muu haluamasi. Salasana määritetään itse (8 merkkiä pitkä sisältäen väh. 3 erityyppistä merkkiä; pieni-, iso-, erikoismerkki, numero). Tallenna itsellesi tunnus ja salasana jatkokäyttöä varten.
  3. Rekisteröitymisen jälkeen pääsee jatkamaan leirille hakemista ja jatkossa pääsee kirjautumaan asiointipalveluun, esim. ilmoittautumislinkin kautta suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
  4. Rooli-valinta määrittää sen, missä roolissa kirjautunut käyttäjä on tekemässä hakemusta. Valitaan 1. huoltaja, kun ilmoitetaan toista henkilöä (lasta) tilaisuuteen. Alle 18- vuotiaan leirihakemuksen tekee aina huoltaja! Täytetään lomakkeella kysytyt tiedot ja siirrytään seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistus -painikkeella.
  5. Esikatseluvaiheessa tarkistetaan annetut tiedot. Mikäli korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääsee takaisin edelliseen vaiheeseen korjaamaan tietoja. Mikäli annetuissa tiedoissa ei korjattavaa, niin Ilmoittaudu-painikkeella hakemus lähtee eteenpäin.
  6. Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä ja vahvistus tulee myös hakemuksessa annettuun sähköpostiin.

Hakemus Isovanhempi - lapsenlapsi -leirilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 


Leiripaikat ARVOTAAN, mikäli hakijoita on enemmän, kun leirille voidaan ottaa. Hakujärjestyksellä ei ole merkitystä. Arvonnassa ovat mukana kaikki hakuaikana hakemuksen jättäneet. Tieto leirille pääsystä ilmoitetaan 1.11. mennessä kaikille hakuaikana hakemuksen jättäneille.
Leiri tarkoitettu lahtelaisille lapsille ja heidän isovanhemmilleen.

----------------------------------------------------------------------
 


Haku syksyn leireille oli 30.8.–5.9.2021 


Syksyn leiri-/retkiesitteen selattavan näköisversion voi lukea seuraavasta linkistä Selaa julkaisuaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai
saavutettavan pdf-tekstiversion seuraavasta linkistä Lue esiteLinkki avautuu uudessa välilehdessä.


Huom. Seikkailu Upilassa -leirillä on vielä vapaita leiripaikkoja, soita ja ilmoittaudu p. 044 719 4633.

Syksyn leirit:
2. 
Syksyn salapoliisit -leiri 1.–3.-luokkalaisille 25.–26.10.2021(ma–ti) Luomaniemessä.
    Syksyn salapoliisit -lerin leirikirjeen voi lukea tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

3. Syyskamut!-leiri
1.–4.-luokkalaisille 25.–27.10.2021 (ma–ke) Upilassa.
    Syyskamut!-leirin leirikirjeen voi lukea tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

4. Syysseikkailuleiri 3.–6.-luokkalaisille 27.–29.10.2021 (ke–pe) Upilassa.
    Syysseikkailuleirin leirikirjeen voi lukea tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

5. Seikkailu Upilassa -leiri 1.–3.-luokkalaisille 19.–20.11.2021 (pe–la) Upilassa.
    Seikkailu Upilassa -leirin leirikirjee voi lukea tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Leiripaikkoja vapaana.

Harraste-/perheleirien osallistujaryhmän koko on minimissään 15 osallistujaa.
Pidätämme oikeuden leirin perumiseen, mikäli ryhmän koko jää alle ilmoitetun.
Leirit on tarkoitettu lahtelaisille kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen.
Lisätietoja leireille hakemisen osalta p. 044 719 4633.


Retkitiedot löytyvät Retket alasivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.


Lapsen osallistuessa harrasteleireille, tulee huoltajan täyttää leirikortti, jonka lapsi tuo täytettynä mukanaan leirille.
Pyydettäessä voimme lähettää leirikortin myös postitse.


Tulosta tästä leirikorttiLinkki avautuu uudessa välilehdessä harrasteleireille.

Leiripaikan peruminen

Mikäli joudutte perumaan lapsenne saaman leiripaikan, niin perumisilmoitus tulee tehdä
alla olevan linkin kautta kohdassa SYKSYN LEIRIN PERUMINEN. 
Leiripaikan peruminen tulee tehdä kunkin lapsen/leirin kohdalta omana ilmoituksena.
Leirin perumisilmoitus TULEE OLLA TEHTYNÄ vähintään 7 arkipäivää ennen leirin alkua, jotta saamme ajoissa tiedon vapautuneesta leiripaikasta leirin varasijalla oleville hakijoille. Kyseisen määräajan jälkeen perutuista leireistä on maksettava leirimaksu, ellei hakijalla ole osoittaa lääkärintodistusta sairastapauksessa. Jos leiriläinen sairastuu esim. edellisenä iltana, siitä tulee ilmoittaa leirinvetäjälle, puhelinnumero löytyy leirikirjeessä. Jos leiriläinen sairastuu leirillä, leirilaskua ei hyvitetä.


SYKSYN LEIRIN PERUMINENLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Mikäli olette perumassa lapsenne saamaa TOISTA leiripaikkaa, niin leiripaikan perumisilmoitus tulee tehdä Lahden seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta seuraavasti: Sähköinen asiointipalveluLinkki avautuu uudessa välilehdessä - Kirjaudu sisään omilla käyttäjätunnuksilla - valitse välilehti ilmoittautumiset - muokkaa LEIRIN PERUMINEN SYKSY 2021 tilaisuutta (vihreä Muokkaa-painike oikealla) ja lisää peruttavana oleva leiri - muokkaa/tarkista lomakkeen tiedot - tallenna muutokset. Perumisilmoituksesta tulee vahvistus sähköpostiin. 

Vapautukset leirimaksusta

Leirimaksusta voi anoa vapautusta taloudellisin/ sosiaalisin perustein. Vapautusta voi hakea vain yhden harraste-/perheleirin leirimaksusta. Maksuvapautusperusteet löydät tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tulostettava maksuvapautushakemus löytyy alla olevasta linkistä (tällä lomakkeella).
Tällä lomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä haetaan maksuvapautusta syksyn 2021 leirien leirimaksusta.
Lomake palautetaan hakemuksessa olevaan osoitteeseen hyvissä ajoin (noin kuukausi) ennen leirin alkua.
Takautuvasti ei maksuvapautuksia leireille myönnetä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tietosuojaseloste

Harraste-/perheleirien ja retkien sähköisen ilmoittautumisen tietosuojaselosteen voit lukea tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.