Pikkukerho 2 vuotiaille

2-vuotiaiden Pikkukerhossa leikitään, lauletaan, sadutellaan ja harjoitellaan kädentaitoja. Aamupäivän aikana syödään myös omat eväät.
•    Kariston kerho kokoontuu maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8.30-11.00 Karistossa, Hietapellonkatu 4.
•    Keskustan kerho kokoontuu maanantaisin ja torstaisin klo 8.30-11.00 Lahden seurakuntatalolla, Kirkkokatu 5.

Pikkukerhossa ohjaajina toimivat koulutetut, ammattitaitoiset lastenohjaajat ja kerhossa toteutetaan lapsi- ja perhelähtöisiä työtapoja.
Kerho alkaa 15.8. ja kestää toukokuulle 2023. Toiminta-ajat myötäilevät koululaisten lukuvuotta.

Pikku kerhoon voivat hakea kaikki 2 vuotta 31.8.2022 mennessä täyttäneet ja haku tapahtuu sähköisesti www.lahdenseurakunnat.fi. Kerhojen ryhmäkoko on n. max. 6 lasta. Mikäli lapsi jää jonoon odottamaan kerhopaikkaa, ilmoitamme kerhoon pääsystä puhelimitse kun paikka vapautuu.

Pikkukerho 2-vuotiaille, hakulomake aukeaa 12.5. klo 8.00 tästä linkistä

Päiväkerhot 3–6-vuotiaille lapsille
Päiväkerhot alkavat syksyllä viikolla 33

Päiväkerho on ryhmätoimintaa kotihoidossa oleville lapsille.

Syksystä 2022 alkaen kerholaisiksi etusijalla ovat ev.lut. kirkkoon kuuluvat lahtelaiset lapset. Perhepäivähoidossa/päiväkodissa olevia ja muissa kunnissa asuvia lapsia voidaan ottaa, jos ryhmässä on tilaa.

Päiväkerhopaikkaa voi hakea 3–6-vuotiaalle lapselle. Päästäkseen syksyllä alkavaan päiväkerhoon tulee lapsen täyttää kolme vuotta viimeistään 31.12.2022. Jos kaikki hakijat eivät mahdu ryhmään, kerholaiset valitaan ikäjärjestyksessä kuitenkin niin, että ev.lut. kirkkoon kuuluvat ovat etusijalla. Kerhoryhmä perustetaan, jos lapsia on vähintään kymmenen. Päiväkerho on maksuton.

• Myös nykyisten kerholaisten tulee hakea kerhoon sähköisellä haulla ensi syksyksi.
  • Pidätämme oikeuden kerhoaikojen ja -paikkojen muutoksiin

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille lapsille. Päiväkerhossa toteutetaan lapsi- ja perhelähtöisiä työtapoja, opetellaan erilaisuuden hyväksymistä ja monipuolista vuorovaikutusta. Turvallisessa ilmapiirissä tuetaan ja vahvistetaan lapsen suhdetta omaan itseen, toisiin ihmisiin, Jumalaan ja luontoon.

Päiväkerhossa ohjaajina toimivat koulutetut, ammattitaitoiset lastenohjaajat. Kerhot kokoontuvat kahdesti tai kolmesti viikossa, kahdesta kolmeen tuntiin kerrallaan. Kerhopäivän ohjelmaan sisältyy mm. leikkiä, kädentöitä, lauluja, satuja ja mahdollisuuksien mukaan myös ulkoilua. Kerhopäivän aikana syödään omat eväät.

Päiväkerhoasioissa voi ottaa yhteyttä kunkin alueen varhaiskasvatuksen esimieheen, yhteystiedot kerhotietojen jälkeen.

PÄIVÄKERHOT TOIMINTAKAUDELLE 2022-2023

Päiväkerhoihin toimintakaudelle 2022-2023 oli sähköinen haku ajalla 1.-30.4.2022, JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN AVAUTUU 13.5.

• Hakuajan päätyttyä jouduimme perumaan muutamia kerhopaikkoja, alla oleva kerholista on päivitetty.
  • Avaamme jälki-ilmoittautumisen 13.5. HUOM! Jälki-ilmoittautuminen voi olla hetkellisesti kiinni, kun käsittelemme hakijoita, yritä arkipäivänä klo 16 jälkeen uudelleen.
  • Tieto päiväkerhopaikasta lähetetään kirjeitse kotiin kesäkuun puolivälissä. Mikäli lapsi jää jonoon odottamaan kerhopaikkaa, ilmoitamme kerhoon pääsystä puhelimitse kun paikka vapautuu.
  • Pidätämme oikeuden kerhoaikojen ja -paikkojen muutoksiin

Päiväkerhon jälki-ilmoittautuminen aukeaa 13.5. klo 8.00 tästä linkistä

Toimintakauden 2022-2023 toteutuneet päiväkerhot seurakunnittain (kerhopaikka lista on päivitetty 11.5.):

Joutjärvi

Ahtialan seurakuntakeskus, Alasenkatu 4, nro 301, maanantai, tiistai ja perjantai klo 8.30–11.00

Lisätietoja varhaiskasvatuksen esimies Taru Lehtonen, puh. 044 719 1252

Keski-Lahti

Metsäpellon seurakuntakoti, Mäntyrinteenkatu 3, nro 304, maanantai, torstai ja perjantai klo 8.30–11.00

Lisätietoja varhaiskasvatuksen esimies Kirsi Ristkari, puh. 044 719 1236

Laune

Renkomäen seurakuntakoti, Orimattilankatu 114, nro 307, maanantai ja perjantai klo 8.30–11.00

Lisätietoja varhaiskasvatuksen esimies Kirsi Ristkari, puh. 044 719 1236