Levon kappelit

Levonkatu 4 , 15160 Lahti

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä sekä
ma - pe toimiston kautta sopimuksen mukaan

Levon kappelit

Levon hautausmaan vuonna 1958 valmistuneen kappelirakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Aili ja Niilo Pulkka. Kappelissa on kolme siunaushuonetta, joita voidaan käyttää yhtä aikaa. Levo on Lahden suurin hautausmaa, joka tunnetaan mm. luonnonläheisestä uurnalehdostaan. Peruskorjaus kappeliin tehtiin 2007.

Levon kappelirakennuksessa on kolme eri kokoista salia:

• Metsäkappeliin mahtuu normaalisti n. 200 henkeä. 3.3.2021 lähtien noudatamme siunaustilaisuuksissa Aluehallintoviraston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta kahden metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta, tilojen siivouksesta , kasvomaskien käytöstä sekä kuuden henkilön maksimihenkilömäärästä. Henkilömäärään ei lasketa mukaan alle 12-vuotiaita lapsia eikä seurakunnan työntekijöitä. Osallistujamäärän rajoittamisessa huomioidaan lähiomaisten mahdollisuus osallistua hautaan siunaamisiin.
  • Valon kappeliin mahtuu normaalisti n. 60 henkeä. 3.3.2021 lähtien noudatamme siunaustilaisuuksissa Aluehallintoviraston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta kahden metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta, tilojen siivouksesta , kasvomaskien käytöstä sekä kuuden henkilön maksimihenkilömäärästä. Henkilömäärään ei lasketa mukaan alle 12-vuotiaita lapsia eikä seurakunnan työntekijöitä. Osallistujamäärän rajoittamisessa huomioidaan lähiomaisten mahdollisuus osallistua hautaan siunaamiseen.
  • Rauhan kappeliin mahtuu normaalisti 10 henkeä. Koronaepidemian aikana Rauhan kappeli ei ole käytössä.

Lahden seurakuntayhtymän tiloissa ei edelleenkään järjestetä vainajan näyttöä Kirkkohallituksen ohjeen mukaan.

Esteettömyys

Katutasosta pääsee pyörätuolilla eteisaulaan jossa inva-wc, aulasta kulku kaikkiin kolmeen kappeliin.

Levon hautausmaan pysäköintialueella on ilmainen pysäköinti.