Uutislistaukseen

Lahden seurakuntien toimintaa avataan: osastojen koko nousee 20 henkilöön ja talvilomaleirit voidaan järjestää 

Kuvassa on Ristinkirkon kirkkosali.

Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa noudatetaan edelleen osastointia, mutta osaston maksimikoko nousee 20 henkilöön.

Lahden seurakunnat avaa toimintaansa uudelleen koronaviruksen omikron-muunnoksen hellittäessä pikkuhiljaa otettaan Päijät-Hämeessä. Kaikki toiminta järjestetään yhä terveysturvallisesti, jotta lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan minimoida. Lahden seurakuntien toiminnassa huomioidaan käsien pesu ja desinfiointi, vältetään yskimistä sekä suositellaan kasvomaskien käyttöä. Kasvomaskien käyttösuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Myös tilojen puhtaanapitoon ja ilmastointiin kiinnitetään huomiota. 

Lahden seurakuntien jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa (kasteet, konfirmaatiot, vihkimiset ja hautaan siunaamiset) noudatetaan edelleen osastointia, mutta yhden osaston maksimikoko nousee 3.2. alkaen 20:een henkilöön. Osastot ovat tähän asti voineet olla korkeintaan 10 henkilön kokoisia. Kahden osaston välille jätetään riittävä suojavyöhyke. Yhdestä sisäänkäynnistä voidaan ottaa sisään useita osastoja. 

Muuta aikuisten toimintaa voidaan 3.2. lähtien taas järjestää kokoontumistilojen sallimissa rajoissa. Siten esimerkiksi kuorot ja orkesterit sekä muu harrastustoiminta voidaan käynnistää uudelleen. Yhteisten ruokailuiden sekä kirkkokahvien järjestäminen on taas mahdollista.

Myös leirit ja retket käynnistetään uudelleen, joten muun muassa koulujen talvilomaviikolle suunnitellut rippileirit voidaan toteuttaa alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Rajoituksia kevennetään myös varhaiskasvatuksessa, ja esimerkiksi kerhotoimintaa koskenut 10 aikuisen maksimimäärä poistuu.

Lahden seurakuntien johtoryhmän tekemissä linjauksissa on otettu huomioon Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudet päätökset. Rajoitukset eivät koske uskonnon harjoittamista, joten seurakunnat ovat voineet linjata hengellistä toimintaansa aiemminkin itsenäisesti.

Lisätiedot:

Kari Eskelinen, valmiuspäällikkö, 044 719 1213, kari.eskelinen@evl.fi
 

2022-02-03 13:38:00.0