Kun masentaa, ahdistaa tai asiat ovat solmussa

Jokainen meistä voi joutua elämäntilanteeseen, jossa mielen tasapaino järkkyy. On tärkeää, ettei tällöin jää yksin. Jos omien läheisten kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista, ovat seurakunnan monet työntekijäryhmät käytettävissä. Osalla työntekijöistä on myös sielunhoidon ja terapian erityiskoulutus ja -kokemusta.

Tule mukaan mielenterveystyön järjestämille leireille, retkille ja vertaisryhmiin.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella joko sopimalla henkilökohtaisen tapaamisajan tai tulemalla avoimille vastaanotoille. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat näet täältä.

Nuorisotyönohjaaja nuoren tukena

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ovat lahtelaisten nuorten tukena ja apuna. Heidän yhteystietonsa löydät seurakuntien alta.

Päivystävä pappi

Lahden seurakunnan papit päivystävät vuorollaan seurakuntien toimitalossa (Vapaudenkatu 6) ma, ti, ke ja pe klo 12-15 ja to 12-16Päivystävän papin kanssa voit tulla juttelemaan ilman ajanvarausta.

Heidän kanssaan voit jakaa niitä elämän asioita, joissa tarvitset kuuntelijaa, pohtijaa, esirukoilijaa. Papilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut heidän kanssaan ovat luottamuksellisia.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan pappiin. Yhteystiedot löydät täältä. Voit sopia heidän kanssaan esimerkiksi henkilökohtaisesta ripistä. Seurakunnan messussa on myös joka sunnuntai rippi ja synninpäästö. Salpausselän kirkossa on lisäksi varattu rippiä ja sielunhoitoa varten erityinen aika lauantaisin klo 16-18.