Retriitin rauhaa Upilassa

Retriitit

Retriitti tarkoittaa vetäytymistä. Retriitissä ihminen saa levähtää ja hengähtää sekä samalla saa matkaevästä. Retriittejä järjestetään pääosin Upilan leirikeskuksessa sekä joskus myös Luomaniemen leirikeskuksessa. Ohjaajat ovat kouluttautuneet Hiljaisuuden Ystävät r.y.:ssä.

Retriittejä järjestetään muutaman kerran vuodessa ja niihin voi ilmoittautua tapahtumakalenterissa, kun ilmoittautumislinkki on aktiivinen.

Syksyn 2019 retriitit:

• 13.-15.9. Maalausretriitti, ohjaajina Katri Kokko ja Anna-Mari Kopo.
  • 13.-15.12. Jouluretriitti, ohjaajina Pauliina Hatakka ja Sonja Turunen

Lisäksi:

• Hiljaisuuden päivä 16.11.2019 Launeen kirkolla. Lisätietoja myöhemmin.

Hiljaisuuden retriitti ja henkilökohtaisesti ohjattu retriitti

Hiljaisuuden retriitti on kaikille täysi-ikäisille avoin, useimmiten viikonlopun mittainen mahdollisuus sitoutua hiljaisuuteen ryhmässä. Retriitissä saat levätä, miettiä ja kuunnella omaa sisintäsi.

Yhteinen hiljaisuus luo yhteyden kokemuksen. Ei tarvitse ottaa roolia, suorittaa tai hakea kontaktia. Hiljaisuudessa elämän yksinkertaisuus ja pyhyyden kokemus saavat tilaa. Hiljaisuutta rytmittävät yhteiset rukoushetket, ehtoollisenvietot, virikepuheet, mietiskelyhetket ja ruokailut. Väljä päiväohjelma vapauttaa luonnollisen rytmin löytymistä.

Osallistujalla on oma huone, kirjallisuutta saatavilla ja mietiskelytiloja käytettävissä. Koulutetut ohjaajat antavat myös rajatun mahdollisuuden henkilökohtaiseen keskusteluun.

Hiljaisuuden retriitin lisäksi sinulla on mahdollisuus myös henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin, joka yhdistää hiljaisuuden ja hengellisen ohjauksen. Lisätietoja henkilökohtaisesti ohjatusta retriitistä saat pastori Anna-Mari Kopolta.

Lahden seurakuntayhtymässä lisätietoja retriiteistä saat pastori Anna-Mari Kopolta.

"Herra, kiitos että olet luonani levottomuudenkin keskellä.

Kiitos, että voit tyynnyttää minuun hiljaisuuden, jossa vain sinä ja minä kohtaamme toisemme,

hiljaisuuden ja vaikenemisen kammion, jossa huolet eivät minua häiritse.

Tässä yhdessä ollessamme vain sinä puhut minulle.

Sinä hoidat ja lohdutat minua, annat minulle rohkeutta ja elämänhalua.

Saan levätä sinussa.

Kaikki vaatimukset, kaiken kunnianhimon, joka uhkaa riistää minulta voimat, kaiken, mikä syvällä sisimmässäni saa minut surulliseksi, sinä olet valmis ottamaan hoivaasi.

Sinä otat minut yhteyteesi muistuttaaksesi, etten koskaan ole aivan yksin siinä, mikä on vaikeaa.

Sinä olet jo voittanut maailman ja kääntänyt tappionkin voitoksi.

Herra - sinun läheisyydessäsi kasvaa ilo. Sinä puhut meille, että meidän ilomme tulisi täydelliseksi.

Sinä olet luvannut vastata rukouksiimme, että ilahtuisimme.

Sinä sallit oman elämäsi virrata lävitsemme.

Näin me kuulumme yhteyteen sinun kanssasi." Aamen

Neuleretriitissä Upilassa syksyllä 2018