Rantamaisema illalla auringonlaskun jälkeen.

Retriitit

Retriitti tarkoittaa vetäytymistä. Retriitissä ihminen saa levähtää ja hengähtää sekä samalla saa matkaevästä. Retriittejä järjestetään pääosin Upilan leirikeskuksessa sekä joskus myös Luomaniemen leirikeskuksessa. Ohjaajat ovat kouluttautuneet Hiljaisuuden Ystävät r.y.:ssä.

Retriittejä järjestetään muutaman kerran vuodessa ja niihin voi ilmoittautua tapahtumakalenterissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, kun ilmoittautumislinkki on aktiivinen.

Hiljaisuuden retriitti ja henkilökohtaisesti ohjattu retriitti

Hiljaisuuden retriitti on kaikille täysi-ikäisille avoin, useimmiten viikonlopun mittainen mahdollisuus sitoutua hiljaisuuteen ryhmässä. Retriitissä saat levätä, miettiä ja kuunnella omaa sisintäsi.

Yhteinen hiljaisuus luo yhteyden kokemuksen. Ei tarvitse ottaa roolia, suorittaa tai hakea kontaktia. Hiljaisuudessa elämän yksinkertaisuus ja pyhyyden kokemus saavat tilaa. Hiljaisuutta rytmittävät yhteiset rukoushetket, ehtoollisenvietot, virikepuheet, mietiskelyhetket ja ruokailut. Väljä päiväohjelma vapauttaa luonnollisen rytmin löytymistä.

Osallistujalla on oma huone, kirjallisuutta saatavilla ja mietiskelytiloja käytettävissä. Koulutetut ohjaajat antavat myös rajatun mahdollisuuden henkilökohtaiseen keskusteluun.

Hiljaisuuden retriitin lisäksi sinulla on mahdollisuus myös henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin, joka yhdistää hiljaisuuden ja hengellisen ohjauksen.

Lahden seurakuntayhtymässä lisätietoja retriiteistä saat pastori Anna-Mari Kopolta, anna-mari.kopo@evl.fi, p.044-7191 437.

 

Jouluretriitti Upilan leirikeskuksessa 2-4.12.2022. Ohjaajina toimivat Pirjo Kuikka ja Päivi Rask. Retriitin hinta on 80e sisältäen täysihoidon omilla liinavaatteilla. Retriittiin voi ilmoittautua sähköisesti tapahtumakalenterin kautta 18.11. mennessä. Etusija niillä, jotka eivät ole tänä vuonna olleet hiljaisuuden retriitissä. Jos sinulla on kysyttävää retriitistä, ota yhteyttä Päiviin: puh. 044 7191 258, paivi.rask@evl.fi

Hiljaisuuden jooga-retriitti Upilan leirikeskuksessa 24.-26.2.2023. Retriitissä tehdään Hiljaisuuden joogaharjoituksia sekä vietetään rukous- ja ehtoollishetkiä. Ohjaajina toimivat Johanna Rantanen ja Pauliina Hatakka. Retriitin hinta on 99e sisältäen täysihoidon omin liinavaattein. Ilmoittautua voi sähköisesti tapahtumakalenterin kautta 31.1.2023 mennessä. Etusijalla ovat ne, jotka osallistuvat Hiljaisuuden jooga -retriittiin ensimmäistä kertaa. Jos sinulla on kysyttävääm retriitistä, ota yhteyttä Johannaan: johanna.rantanen@evl.fi, puh. 044 7191530.

 

 

 

 

Siunaa maapalloa

 

"Jumala, siunaa maapalloa,

kaikkia sen olentoja,

siunaa maapalloa,

sen karheita kasvonpiirteitä.

Siunaa maapalloa,

kaupunkeja, maata,

metsiä, järviä, jokia ja meriä.

 

Siunaa maapalloa, tehtaita, toreja.

Siunaa maapalloa,

ilmakehää taivasta,

siunaa maapalloa,

hoida sitä huolella.

 

Siunaa maapalloa,

varjele sen elämää,

siunaa maapalloa,

ettemme turmele.

Siunaa maapalloa,

suo jokapäiväinen valo.

Siunaa maapalloa,

vain sinä Herra, suojaat sen."

 

Neuleretriitissä Upilassa syksyllä 2018
Neuleretriitissä Upilassa syksyllä 2018