Vapaaehtoisena pääset tekemään hyvää  Ilmoittaudu kurssille

Meillä hyvän tekeminen on mahdollista. Lahden seurakunnissa on vapaaehtoisille paljon mielekästä tekemistä, ja saat tukea tehtävissäsi. Uudet vapaaehtoistyön kurssit alkavat 18.2.2023 Marian Kammarin kahvilassa. Valitse alta itsellesi sopiva tapa tehdä hyvää ja ilmoittaudu 3.2.2023 mennessä. Haastattelut kursseille pidetään 30.1.–10.2.2023.

Kuuntelijaksi lähimmäiselle Kirkon keskusteluapuun

Kirkon keskusteluapuun haetaan vapaaehtoisia päivystäjiä Palvelevaan puhelimeen, nettikirjeeseen sekä chattiin.

Jos sinulla on kykyä ja halua asettua kuuntelijaksi, avointa suhtautumista ihmisiin ja erilaisiin elämäntilanteisiin ja tällä hetkellä itsellä tasapainoinen elämäntilanne, olet päivystäjäainesta!

Työ on itsenäistä ja päivystysvuoro on noin kerran kuussa. Työn tukena on päivystysryhmän säännölliset työnohjaukselliset tapaamiset sekä monipuolinen lisäkoulutus.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuspäivät ovat lauantaisin 18.2., 25.2., 11.3. ja 25.3.

Ilmoittaudu verkkolomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai sähköpostilla jaana.grondahl@evl.fi

Kirkon keskusteluavusta kerrotaan Lahden seurakuntien Apua ja tukea -sivulla.

Lisätietoja antaa johtava diakoniatyöntekijä Jaana Gröndahl, 044 719 1299, jaana.grondahl@evl.fi.

Tukihenkilöksi maahanmuuttajille

Maahanmuuttajatyössä toimitaan tukihenkilönä äskettäin maahanmuuttaneelle. Toiminnan tavoitteena on löytää ystäviä lahtelaisille maahanmuuttajille. Uusia tukihenkilöitä tarvitaan jatkuvasti.

Kurssin aikana käsitellään vuorovaikutustaitoja, monikulttuurisuutta, Lahden ulkomaalaistilannetta ja ulkomaalaisten elämää Suomessa. Tukihenkilö saa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin, maailmankuvaan ja uskontoihin. Vapaaehtoistyön aikana tukihenkilöt saavat lisäkoulutusta ja tukea tehtäviinsä. Tule mukaan mukavaan tukihenkilöporukkaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen
maahanmuuttajatyöntekijä Oskari Jurvanen, oskari.jurvanen@evl.fi, puh. 044 719 1263
paluumuuttajatyöntekijä Olga Saarenmaa, olga.saarenmaa@evl.fi, puh. 044 719 1578

Digineuvojaksi

Marian KammarinLinkki avautuu uudessa välilehdessä kahvilan asiakkaina on paljon ikäihmisiä. Kahvilassa on käytössä kaksi asiakastablettia. Tulisitko sinä neuvomaan laitteiden käytössä asiakkaita tai antamaan vinkkejä älypuhelimen käyttöön? Marian Kammarin toiminta on Lahden seurakuntien vapaaehtoistoimintaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Seuraava peruskoulutus alkaa Lahdessa 18.2.2023, jonka lisäksi pidetään 2–4 koulutusiltaa: 21.2., 23.2. ,7.3. ja 8.3.

Ilmoittautudu verkkolomakkeella tai sähköpostilla sirpa.sihvonen@evl.fi

Lisätietoja antaa toiminnanohjaaja Sirpa Sihvonen, p. 044 719 1284, sirpa.sihvonen@evl.fi

Nikkaroijaksi ja lumenluojaksi

Lampun vaihtoa, kaapin kasausta ja telkkarin asennusta – näitä taitoja tarvitaan. Tule Marian Leijonaksi eli vapaaehtoiseksi avuksi kodin pieniin käytännön pulmiin vanhuksille.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tai sähköpostilla sirpa.sihvonen@evl.fi

Auta vanhuksia liikkumaan ja saamaan juttuseuraa

Onko sinulla aikaa, jonka voisit antaa yksinäiselle vanhukselle? Marian Kammarin vapaaehtoiset LiikuntaYstävät toimivat ulkoilu- ja juttuseurana.

Avustajaksi vammaisten toimintaryhmään

Haluatko auttaa ja kohdata erilaisia ihmisiä? Marian Kammarin vammaistyö etsii uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.

Kahvilatyöntekijäksi

Marian KammarinLinkki avautuu uudessa välilehdessä emäntinä ja isäntinä toimivat seurakuntien vapaaehtoiset toimijat. Haluaisitko mukaan rinkiin?

Lahden Missiokaupan myyjäksi

Tule mukaan tekemään käsitöitä tai myyjäksi Lahden MissiokauppaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tai sirpa.sihvonen@evl.fi