Kesäsiunausta!

Nyt kesäkuun lopun viimeisinä päivinä on ollut läkähdyttävän kuumaa. Siitä tulee uupumuksen hetkiä ja väsymistä, vaikka sinänsä on mielessä ilo kesän mukavista asioista ja kauneudesta. Tämä asiahan on kuin elämä itse: usein on yhtä aikaa ihanuutta ja samalla vaikeutta! Voisikohan vanhan sanalaskun leikkimielisesti kääntää uusiosananlaskuksi vaikka näin: ”Ei niin hyvää etteikö jotain pahaakin”?

Jumala kutsuu meitä etsimään hyvää ja luottamaan Häneen turvana. Jokaisella lienee elämässään vaiheita, jolloin joutuu ikävien ja vaikeiden valintojen tai tilanteiden eteen. Silloin voi käydä niin, että omiin kykyihin ja ihmisviisauteen luottaminen estää kuulemasta Jumalan ääntä, ja vaikeudet alkavat tuntua ylivoimaisilta. Me kuitenkin saamme luottaa siihen, Jumala ei jätä meitä yksin kompastelemaan ja lipsahtelemaan, vaan Hän nostaa ja kantaa meitä aina uudelleen. Hän lähestyy monin tavoin meitä, luomiaan ihmisiä, ja kutsuu yhteyteensä, sitkeästi ja alituisesti. Talvella ja kesällä – kaikkina vuodenaikoina. Siitä kertoo Psalmin 55 lupauskin: ”Jätä taakkasi Herran käteen, ja Hän pitää sinusta huolen.”

Jumalan kutsua kuulutetaan konkreettisesti Pyhässä Raamatussa sekä jumalanpalveluksissa, radion ilta- ja aamuhartauksissa, seurakuntien muissa tapahtumissa. Olet lämpimästi tervetullut kuulolle, vaikkapa kesäsunnuntaisin Launeen kirkkoon!

Lopuksi meille kaikille kesää viettäville kesäsiunaus:

”Lämmittäköön aurinko meitä päivällä. Näyttäköön kuu meille tietä yöllä. Varjelkoon Jumala meitä eksymästä poluiltamme. Varjelkoon Hän meitä missä kuljemmekin. Siunatkoon Jumala meitä rakkaudella ja antakoon meille vapauden ja rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” (Pirjo Kantala)

Pastori Kati Saukkonen