Todellinen, Jumala

Jumalalla on Raamatussa ja kristillisissä teksteissä tosi monta nimeä. Hän on Luoja, Kuningas, ääretön voima, Taivaallinen Isä, Hyvä paimen... Tämän sunnuntain raamatunkohdassa hän saa vielä yhden pysäyttävän nimen: Todellinen.

Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä sanotaan: "...Jumalan Poika on antanut meille ymmärryksen, jotta tuntisimme hänet, joka on Todellinen. Ja tässä Todellisessa me elämme, kun olemme hänen pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa." (1. Joh. 5:20) Tämä jykevä nimi Todellinen muistuttaa heprean kielen Jumala-sanaa, joka on Jahve. Se nimittäin tarkoittaa häntä, joka on, olevaa. 

Aikamme on täynnä päinvastaista puhetta: "ei ole Jumalaa, uskonasiat ovat höpönpöpöä tai huuhaata, vain tiede ja näkyvät asiat ovat olemassa." Tätä puhetta kuulemme paljon, se voi saada meidätkin epäilemään uskomisen "järkevyyttä" ja Jumalan olemassaoloa.

Tuo puhe kuuluu korviini, mutta sitä vasten asetan Raamatun sanan: Jumala on Todellinen, hän on olemassa ja läsnä ja lähelläni. Me saamme elää elämäämme tässä Todellisessa ja turvautua hänen Poikaansa Jeesukseen. Nämä lahjat ovat totta.

Riitta Särkiö