Kirkastussunnuntai

Jeesus kulki ympäri Galilean pölyisiä teitä (sandaaleissa varmaankin), hän söi leipää ja kalaa kansan kanssa, hän otti vastaan ympärillään tungeksivia apua tarvitsevia ihmisiä ja uteliaita. Hän oli ihminen ja hän oli kuitenkin myös Jumala.

Keskellä heinäkuuta, kirkastussunnuntaina, muistamme Jeesuksen jumalallista puolta. Silloin noustaan arjen keskeltä vuorelle, jossa Jumala itse puhuu Pojastaan Jeesuksesta. Mooses ja Elia ovat kirkkaina hahmoina Jeesuksen kanssa.

Jumala kehotti kuulijoita kirkastusvuorella: Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä! Se on meillekin tarkoitettu sana. Keskellä pölyistä arkea ja juhlahetkissä Jeesus on kanssamme. Hänellä on hyvät ohjeet elämään. Häntä kannattaa kuulla. Hän kutsuu meitä luokseen armon ja anteeksiannon lähteille.

Riitta Särkiö, Launeen pappi