Ota riski - pysähdy kuuntelemaan

Miltä tuntuu olla hiljaa? Itse olen huomannut, että välillä hiljaa oleminen on hyvinkin vaikeaa. On helpompi vaimentaa omat ajatukset taustamelulla. Pysähtyminen ja hiljentyminen vaativat rohkeutta.  Joskus vaatii uskallusta olla hiljaa ja kuunnella itseään tai ehkä Jumalaakin.  

Raamatussa, ensimmäisessä kuninkaiden kirjassa kerrotaan profeetta Elian ja Jumalan kohtaamisesta. Tuo kohtaaminen on minusta hyvin vaikuttava. Siinä Elia on väsynyt, toivoton ja peloissaan. Hän on jo luovuttamassa Jumalalta saamansa tehtävän kanssa, kun Jumala johdattaakin hänet Horebin vuorelle. Siellä Elia kohtaa Jumalan. Ei kuitenkaan sillä tavoin, kun voisi odottaa. Jumala ei tulekaan mahtavana myrskynä tai pauhuna, ei maanjäristyksessä tai luonnonmullistuksessa, ei tulenlieskassakaan. Jumala ilmestyy Elialle hiljaisena huminana. 

Elia kohtasi Jumalan Horebin vuorella hiljaisuudessa. Jumalan voi kohdata hiljaisuudessa Renkomäessä, Venetsiassa, Liipolassa tai Launeella. Hän on sinun kanssasi, missä ikinä oletkin. Toivon, että tänään otat riskin. Hiljenny, hidasta ja ole ihan hiljaa. Tänään rukoilen, että Jumala koskettaisi sinua.  

Koen, että yksi hyvä tapa hidastaa ja hiljentyä, on osallistua jumalanpalvelukseen. Tänä aikana meillä on rajalliset keinot olla yhdessä. Uskon kuitenkin, että Pyhä Henki toimii ja yhdistää meitä Jumalaan ja toinen toisiimme fyysisestä etäisyydestä huolimatta. Meillä on ihmeellinen Jumala!  

 

Maija-Reetta Katajisto