Minä valitsin sinut

Ostin viime kesänä helteisiin sopivaksi työvaatteeksi hihattoman papinpaidan. Paitaan laitettavassa valkoisessa kauluksessa, ”sokeripalassa”, lukee toisella puolella nämä Jeesuksen sanat: ”Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät.” (Joh. 15:16) Joka kerta, kun puen paidan päälleni, nuo sanat osuvat silmiini.

Noissa Jeesuksen sanoissa on jotakin todella väkevää ja puhuttelevaa. Ne koskevat meitä kaikkia, Kristuksen omia ja ihmisten palvelijoita. Sinun ei tarvitsekaan olla omavoimainen ja kaikkitietävä. Olet Jeesuksen kutsuma ja tälle paikalle valitsema, olit sitten pappi, lukkari, seurakunnan luottamushenkilö, kirkon penkissä istuva, rippikoulun isonen, raamattupiirin vetäjä tai joku, joka seisoo vielä oven raossa ja kerää rohkeutta astua sisään.

Näihin Jeesuksen sanoihin olen tarrautunut silloin, kun on tuntunut, että omat voimat eivät riitä. Etten osaa, en uskalla, en kelpaa. Kyllä sinä kelpaat. Kyllä sinä osaat. Sillä minä valitsin sinut. Ja se on aika iso juttu. Voit luottaa siihen, että sinäkin olet Herran kutsuma, omalla paikallasi, omassa tehtävässäsi ja toimessasi. Ja tähän kutsuun saamme pyytää voimaa rukouksen sanoin:

Rakas Jeesus,

Auta meitä pysymään sinussa