Joutjärven kirkko

Joutjärven seurakunta

Ilmarisentie 1, 15170 Lahti
044 719 1503 (vahtimestari)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä

Joutjärven kirkko

Kirkossa vietetään jumalanpalveluksia ja perhejuhlia.

Joutjärven kirkon hahmosta tulee mieleen keskiaikaisen kivikirkon jyhkeä olemus. Arkkitehti Unto Ojosen suunnittelemassa kirkossa yhdistyvät kuitenkin perinteet sekä modernit tila- ja rakenneratkaisut.Vertauskuvat nousevat vaikuttavina esiin kirkon muodoissa.
Vahva kolmiomaisuus symboloi oppia kolminaisuudesta, Isästä, Pojasta ja Pyhästä hengestä.

Kirkkosalissa on 650 istumapaikkaa ja seurakuntasalissa 250 paikkaa.

Esteettömyys
Kirkkosaliin ja seurakuntasaliin pääsee katutasosta pyörätuolilla ja aulassa on inva-wc.
Alttarille ja tarjoilusaliin on rakennettu inva-luiskat.
Induktiosilmukan kuuluvuusalueen kartta on kirkon ilmoitustaululla.

Joutjärven kirkko sijaitsee Ahtialantien varrella ja sen edessä on iso pysäköintialue n. 50 autolle.

Yhteydenotot ja tilavaraukset seurakuntatoimistoon puh. 044 719 4629.

Sotkamon Urkurakentajien rakentamat urut otettiin käyttöön adventtina 2014. Uruissa on 24 äänikertaa, mekaaninen koneisto ja sähköinen hallinta.

Kuvia Joutjärven kirkon tiloista

Täältä pääset virtuaaliesittelykierrokselle kirkon tiloihin

Historiaa

Arkkitehti Unto Ojasen suunnittelema kirkko vihittiin käyttöön syksyllä 1962.

• Suunnittelu: Arkkitehtitoimisto Unto Ojonen, apuna arkkitehti Veikko Raviniemi, insinööri Heikki Mattila ja arkkitehti Heikki Sipponen
  • Alttarireliefi: Pentti Papinaho ”Golgata” 1963, Papinahon työn valoi taidevalaja Elias Halonen
  • Urut: Itä-Saksa Gebrüder Jehmlich 1962. Vuonna 2014 urut lahjoitettiin Viroon Mustveen seurakunnalle.
  • Kirkkotekstiilit: 1990 – 1995 Helena Vaari

Peruskorjaus 2005 – 2006

Talotekniikan uusiminen, pihaterassin vedeneristysten korjaus, maanvastaisten seinien veden- ja lämmöneristeiden teko, wc- ja suihkutilojen rakentaminen ja korjaus, alakerran nuorisotilojen saneeraus, kirkkosalin akustiikan saneeraus, valaistuksen, kalustuksen ja sisäpintojen uusiminen sekä piha-alueiden uusiminen.

Ilmarisentie 1, 15170 Lahti

Kia Sammalkorpi, Hannes Wallin, Ville-Paavali Hyvönen