Liipolan seurakuntakeskus

Launeen seurakunta

Ostoskatu 7, 15500 Lahti
044 719 1501 (vahtimestari)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä

Liipolan seurakuntakeskus

Uudistuva jumalanpalvelus eri muotoineen on tullut tutuksi Liipolan seurakuntakeskuksessa, joka on Launeen seurakunnalle tärkeä toimipiste. Tiiviin jumalanpalveluskäyttönsä ansiosta 500-paikkainen seurakuntakeskus mielletään hyvin kirkoksi. Ulkoiselta olemukseltaan keskus soveltuu kuitenkin täysin ympäröivään rakennuskantaan, joka on 1970-luvun puolivälin arkkitehtuurille varsin tyypillistä. Seurakuntakeskuksen on suunnitellut arkkitehti Jorma Salmenkivi ja seurakuntakeskus valmistui v. 1975.

Kirkkosalissa on 500 istumapaikkaa ja aulassa 100 paikkaa.

Täältä pääset virtuaaliesittelykierrokselle kirkkosaliin.

Esteettömyys
Seurakuntasaliin pääsee katutason pääovesta pyörätuolilla.

Seurakuntakodilla on pysäköintialue n. 10 autolle. Pysäköintiin on mahdollisuus myös Ostoskadun varrella.

Yhteydenotot ja tilavaraukset seurakuntatoimistoon puh. 044 719 4629.

Kuvia Liipolan seurakuntakeskuksen tiloista

Historiaa

Sodan jälkeen Lahden kasvu alkoi kiihtyvällä vauhdilla. 1960- ja 1970- luvuilla rakennettiin eri puolille kaupunkia uusia asuma-alueita ja lähiöitä. Niistä yhdeksi suuremmista kasvoi Liipolan lähiö, joka nousi keskustan kaakkoispuolella kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle mäen pohjoisrinteelle.

Arkkitehti Jorma Salmenkivi suunnitteli harmaan betonilaatoista tehdyn rakennuksen, jossa ”kirkollisuus” näkyi julkisivujen muotomaailmassa, pelkistetyssä materiaalin käytössä ja rakennuksen eteen pystytyssä betonisessa ristissä.

Lahtelainen taiteilija Toivo Pelkonen sai tehtäväkseen alttariveistoksen suunnittelun seurakuntakeskukseen. Hän teki suuren punahonkaisen veistoksen ”Tulkaa minun tyköni kaikki”. Teoksella on pinta-alaa n. 14 m2.

Ostoskatu 7, 15500 Lahti

Liikkeelle yhdessä

Lähde kävelylle yhdessä toisten kanssa. Kokoontuminen Liipolan srk-keskuksen pihalle klo 10.

Ostoskatu 7, 15500 Lahti

Viikkomessu