Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Luomaniemen toimintakeskuksessa Linkki avautuu uudessa välilehdessäellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Viiden tähden saariviikonloppu

Heinäsaaressa pe–su 11.–13.8.2023

Viikonlopun ohjelman kuuluu vapaata oleilua saaressa, pihapelejä, melomista, uintia, saunomista, nuotiolla illan istumista ja leppoisia yhteisiä keskusteluita. Jokainen aamu alkaa yhteisellä lyhyellä aamuhartaudella ja päättyy ohjattuun iltaohjelmaan.

Huomioithan Heinäsaaressa muutaman asian:

- Leiripaikka ei ole esteetön. Kulkeminen saaressa edellyttää mm. portaissa kulkemista.
- Heinäsaaressa ei ole omia huoneita. Majoitus tapahtuu 3–4 hengen huoneissa.
- Halutessasi saaressa on mahdollista majoittua omassa teltassa.
- Heinäsaaressa ei huoneissa ole omaa suihkua tai peseytymistilaa. Peseytyminen tapahtuu yhteisissä suihkutiloissa.

Lämpimästi tervetuloa viettämään yhteistä loppukesän lomahenkistä viikonloppua Asikkalaan, Heinäsaareen! Kanssanne leirillä mukana Tuomas Luoma, p. 044 719 1446 sekä Risto Nikula, p. 044 719 1467.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lisätietoja: tuomas.luoma@evl.fi

Ilmoittautumiset 25.7. mennessä sähköisessä asiointipalvelussa tai soittamalla Diakoniakeskukseen p. 044 719 1265 arkisin klo 9–15. Viikonlopun hinta 40€.

Eläkeläisille

Eläkeläisten leiri Luomaniemessä ti-to 8.–10.8.2023

Mukavaa ohjelmaa, leppoisaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Bussikuljetus Marolankadulta Rakokiven kautta Nastolan Luomaniemeen. Lähtö- ja paluuajat tarkentuvat myöhemmin. Leirin hinta 36 e/hlö. Leirimaksuun voi anoa avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Luomaniemi on kiva ja toimiva leirikeskus Pikkukukkasen rannalla. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään la 22.7.2023 joko tästä linkistä tai soittamalla Diakoniakeskukseen p. 044 719 1265 arkisin klo 9–15.

Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Jenny Lindström, p. 040 481 8320 ja Iida-Ilona Sopanen, p. 050 412 7023.

Eläkeläisten leiri Luomaniemessä to–la 10.–12.8.2023

Tule viettämään yhteistä aikaa hyvän ruoan ja seuran sekä mukavan ohjelman parissa. Bussikuljetus Marolankadulta Rakokiven kautta Nastolan Luomaniemeen. Lähtö- ja paluuajat tarkentuvat lähempänä. Leirin hinta 36 e/hlö. Leirimaksuun voi anoa avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Luomaniemi on kiva ja toimiva leirikeskus Pikkukukkasen rannalla. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 24.7.2023 joko tästä linkistä tai soittamalla Diakoniakeskukseen p. 044 719 1265 arkisin klo 9–15.

Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Kaarina Tynkkynen, p. 044 719 1264 ja Iris Tammisto, p. 044 719 1480.

Teemalliset leirit ja retket

Leskien retki tiistaina 20.6. Luomaniemeen klo 9-15

Kaipaatko vertaistukea? Tervetuloa jakamaan leskeytymiseen liittyviä ajatuksia, tunteita ja kokemuksia. Retki on tarkoitettu kaikenikäisille n. 1-3 vuoden aikana parisuhteessa kumppanin menettäneille.

Lähtö tapahtuu klo 9 Marolankadulta ja paluu noin klo 15. Mukaan otetaan 25 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Retken hinta on 12 €. Maksut kerätään retkellä. Varaathan tasarahan. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 3.6. mennessä tästä tai soittamalla Diakoniakeskukseen p. 044 7191 265 arkisin klo 9–15.

Retkellä mukana diakoniatyöntekijät Sinikka Virolainen, p. 044 7191 459 ja Paula Huttunen, p. 044 7191 541.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

  • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

  • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

    Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

    Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Tietosuojaselosteet

Tietosuojaseloste toimijarekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Tietosuojaseloste asiakasrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä