MINÄ OLEN

Opetuslapset ovat yksin myrskyisellä järvellä. Jeesus ei ole mukana. Heitä pelottaa. Hetken päästä Jeesus ilmestyy opetuslapsille kävellen veden päällä: "Pysykää rauhallisina. Älkää pelätkö."

Pietari haluaa kävellä myös veden päällä Jeesuksen luo.  Kaikki menee hyvin, niin kauan kuin hän katsoo Jeesukseen. Sitten hän alkaa järkeilemään. Hän huomaa, miten paljon tuulee. Vene on jo kaukana, samoin ranta. Vesi on syvää. On todennäköistä, että hän hukkuu tässä myrskyssä.

Pietari muistaa, kuinka Jeesus oli eilen parantanut paljon sairaita. Eilen Jeesus ruokki suuren kansan pienen pojan eväillä. Mutta nyt Pietarilla on hätä. Hänelle ei riitä eilisen päivän Jeesus eikä se, että Jeesus oli auttanut muita. Häntä ei lohduta yhtään se, että kerran hän pääsisi taivaaseen. Hän tarvitsee Jeesuksen, joka auttaa häntä nyt.

Pietarin alkaa vajota aaltoihin. Elämän pohja pettää alta. Kaikki näyttää olevan lopussa. "Herra pelasta minut", hän huutaa. Jeesus ojentaa heti kätensä ja tarttuu häneen. Pietari on turvassa.

Mekin tarvitsemme Jumalan, joka ei ole vain eilisen Jumala, muiden ihmisten auttaja. Tarvitsemme Jumalan, joka on meidän henkilökohtainen Vapahtajamme. Tarvitsemme Jumalan, joka ei auta meitä vasta taivaassa. Tarvitsemme Jumalan, joka on läsnä tänään elämämme myrskyissä.

Raamattu ilmoittaa meille Jumalan, jonka nimi on "MINÄ OLEN". Toisin sanoen: meillä ei ole Jumala, joka on vain menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Hän on Jumala, joka on läsnä myös tässä päivässämme. Hän auttaa, jos Pietarin tavoin huudamme häntä avuksi.

Juha Sahamies

Kappalainen
Nastolan seurakunta
PL 84 (Käyntiosoite: Immiläntie 2, Nastola)
15111 Lahti

Olen työskennellyt Nastolan seurakunnan pastorina vuodesta 1987.