Jumala puhuttelee luonnon kautta

Vuodenaikojen vaihtelut ovat rikkaus. Jumala voi puhutella meitä kristittyjä luonnon kautta. Keväällä on mukava seurata luonnon heräämistä pitkän talven jälkeen.

Iki-ihana lehtipuumme koivu pudottaa lehtensä joka syksy. Sen elinvoima pakenee syksyllä juuriin. Juurista käsin se herää keväällä uuteen kukoistukseen. Vastaavasti meidän kristittyjen uskon juuret ovat Kristuksessa, Kristus-kalliossa. Tapahtuipa meille ulkoisesti mitä hyvänsä tuo perusta ei järky.

Jo täällä ajassa eläessämme saamme maistaa Jumalan hyvyyttä. Jotkut kokevat Jumalan kosketuksen. Pyhä Henki koskettaa. Jumala tuntuu olevan lähellä. Taivas on lähellä. Uskon kokemuksena se on ikään kuin hiirenkorvien esilletuloa koivun oksilla. Uskon todellisuus on kuin orastava kevät. Jumalan vaikutuspiirissä kasvaa uutta, joka on tuoretta, vehreää ja hyvälle tuoksuvaa. Pyhä Henki luo uutta meidän elämässämme, tekee uskon eläväksi. Kristitty voi jo jossain määrin elää taivasta täällä maan päällä, siis jo tässä ajassa, vaikkakin rajoitetusti. Mutta on myös sellaisia ihmisiä, joille uskon todellisuus on kuin talven kylmyys. He eivät ehkä koskaan koe Jumalan läheisyyttä, mutta silti usko kestää, koska uskon kasvuvoima on juurissa, Kristus-kalliossa.

Kun katsomme valkorunkoisia koivuja, ne ovat usein suoria ja kauniita. Rungon ulkoinen olemus ei juurikaan poikkea kesällä ja talvella. Runko on aina valkoinen. Rungon valkoinen väri muistuttaa meitä Kristuksen puhtaudesta. Kaikki me Jeesukseen uskovat on puettu valkoisiin vaatteisiin, Kristuksen puhtauteen. Vaikka usko ei tuntuisikaan elävältä, se silti säilyy. Valkoinen puku pysyy päällämme talven kylmyydenkin keskellä, vaikka se voi välillä tahriintua. Tarvitaan välillä puhdistautumista. Kristuksen sovitustyö riittää. Kristukseen turvautuen saamme jatkaa arkeamme valkoisiin vaatteisiin puettuina.

Virpi Vikman

 

Ota yhteyttä

Vs.diakoniapastori
Nastolan seurakunta
PL 84
15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2, 15560 Nastola)