Kuvahaun tulos haulle Simeon

JUMALAN LOHTU

 

 

Simeon odotti Israelille luvattua lohdutusta… Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei kuolema kohtaa häntä ennen kuin hän on nähnyt Herran Voidellun.” Temppelissä hän kohtasi Jeesus-vauvan, ja vihdoin odotus täyttyi. ”Herra, nyt sinä annat palvelijasi rauhassa lähteä, niin kuin olet luvannut. Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet kaikille kansoille valmistanut” Luuk 2:25-32
 

 

Simeon oli koko ikänsä kaivannut, että Messias vihdoin tulisi ja lohduttaisi kansaansa. Sinulla ja minulla on omat kaipauksemme, kiitoksemme, surumme, lohdun tarpeemme. Tiedämme toisistamme lopulta vain pintaa.     

Simeon sai nähdä kaipauksensa täyttyvän. Messias ja maailman Vapahtaja oli tullut! Ei varmasti ollut ihan helppo uskoa, että Jumalan lupaus oli täyttynyt vaatimattomien vanhempien lapsessa, tuossa tuhisevassa nyytissä. Kuitenkin kotikutoisen kapalon sisällä oli ihme, Jumalan valo.

Mekään emme aina jaksa nähdä Jumalan läsnäoloa elämämme keskellä. Elämä on usein outo matka. Kuitenkin Jumalan valo himmertää lumisten kuusien kauneudessa, lähimmäisemme lohduttavassa sanassa ja virrensäkeen sanoissa.

Jumalan lohtu on pieninä muruina arjen kotikutoisuuden kätköissä. Meidän tulee myös rohkeammin lohduttaa itseämme elämän hyvillä asioilla niin, että jaksaisimme lohduttaa myös muita. Niin tekee aikuinen, itsestään huolta pitävä kristitty.

Maailmassamme on jo paljon Jumalan valoa, hyvyyttä, kauneutta ja lohtua.  Pimeyttä ja hämärääkin riittää, mutta siihen ei pidä liiaksi katsoa. Valo on tullut, armo ja anteeksianto Jeesuksessa.

Joka päivä saamme ihmetellen kiittää kaikesta hyvästä, jota Jumala on antanut elämäämme. Näin Jumalan lohtu voi pienen pieninä säteinä loistaa meistä. 

Jaana Sahamies

Kappalainen
Nastolan seurakunta
Posti: PL 84, 15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2, 15560 Nastola)
 

Lapsi- ja perhetyön pastori