Muistatko mitä olet saanut?

 

”Ylistä Herraa minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt.” Psa 103:2

Monesti näemme ja puhumme asioista, jotka ovat huonosti. Ehkä se johtuu kansanluonteesta. Suomalainen on sotilaanakin purnari. Äitinä nalkuttaja. Isänä kiukuttelija. Harvoin hän on oloonsa tyytyväinen. Epäkohtiin tuijottamisemme pilaa arkemme ja saa sen tuntumaan raskaalta. Negatiiviset ja pessimistiset sanat, asenteet ja ilmeet muokkaavat elämää kotona ja työpaikalla.

Psalmin kirjoittaja haastaa meitä katselemaan elämää toisenlaisesta näkökulmasta: Älä unohda, mitä hyvää Jumala on sinulle tehnyt. Kaikki hyvä elämässämme on Jumalan meille lahjoittamaa. Mikään ei ole itsestään selvää tai omin ponnisteluin saatua. Monesti ajattelimme, että minä sain tämän työlläni aikaan. Näkökykyni, kuuloni, liikuntakykyni, ajatteluni, käsieni taito ovat mahdollisia vain Jumalan antaman terveyden avulla. Terveenä ollessa tämä helposti unohtuu. Kaikki on sittenkin Jumalan suurta lahjaa meille. 

Iltaisin meillä monilla on tapana rukoilla iltarukous. Silloin on hyvä pysähtyä miettimään, mistä kaikesta voimme kiittää. Voimme kiittää kodista, elämän lahjasta, varjeluksesta, perheenjäsenistä, ystävistä ja naapureista ja ennen kaikkea siitä, että Taivaallinen isä antaa syntimme anteeksi. 

Mitä hyvää Herra on tehnyt sinulle, jota et saisi elämässäsi unohtaa?

Kiitollinen mieli on paras kaveri päivällä ja paras pään alunen nukkumaan käydessä.

Kappalainen
Nastolan seurakunta
PL 84 (Käyntiosoite: Immiläntie 2, Nastola)
15111 Lahti

Olen työskennellyt Nastolan seurakunnan pastorina vuodesta 1987.