virsinumeroita

Musiikki

Musiikki Lahden seurakunnissa

Lahden seurakunnissa toimii useita kuoroja ja soitinryhmiä, jotka harjoittelevat säännöllisesti, osallistuvat messun musiikin toteutukseen ja esiintyvät muutenkin. Konserttitoiminta kirkoissa on vilkasta. Musiikki on läsnä myös perhejuhlien yhteydessä kirkollisissa toimituksissa sekä lasten kerhoissa, vanhusten pienryhmissä ja nuorten toiminnassa. Kanttorit tuovat musiikkia myös moniin paikkoihin ympäri kaupunkia: sairaaloihin, palvelutaloihin, kouluihin, oppilaitoksiin ja torille.

Tule sinäkin mukaan!

Monimuotoinen musiikki tarvitsee kirkossakin tekijänsä. Lahden seurakuntien kanttorit kutsuvat mukaan laulajia ja soittajia rakentamaan yhdessä elävää musiikkia ja rakentumaan elävän sanan ja musiikin yhteydestä. Mikäli haluat osallistua seurakuntien musiikkiin muutenkin kuin yhtymällä yhteiseen lauluun, ota yhteyttä kanttoriin.

Vasemmalta valikosta löydät eri ikäryhmille suunnattuja ja eri tyylisiä musiikkiharrastuksia.

Musiikkitilaisuuksista ja konserteista ilmoitetaan tapahtumakalenterissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Kirkonseutu-lehdessä sekä erillisilmoituksilla paikallislehdissä.

Lahden Gospelkuoro

Laulu Läheiselle - Lahja Yhteisvastuulle

Syntymäpäivänä, nimipäivänä tai muuna tärkeänä hetkenä ystävälle, sukulaiselle, työkaverille, serenadi rakkaalle, piristys sairaana toipuvalle, lohtulaulu omaisensa menettäneelle.

Kanttorit Marjaana tai Matti Turunen tai Lahden Gospelkuorolainen laulaa puhelintervehdyksen 10€/laulu.

Ota yhteyttä sähköpostilla, niin sovitaan puhelun yksityiskohdat. marjaana.turunen@evl.fi

Täytämme oman toiveesi tai vaikkapa jonkun näistä:

Paljon onnea vaan, Tahtoisin toivoa Sinulle, Olkoon ylläsi kirkas taivas, Monia vuosia, Sä kasvoit neito kaunoinen, Niin minä neitonen Sinulle laulan, Sua vain yli kaiken mä rakastan, Minä laulan sun iltasi tähtihin, Hyvää syntymäpäivää, Oi kiitos Sä Luojani armollinen, Kun nimipäiväni on tänään, Kiitos Sulle Jumalani, Päivä vain ja hetki kerrallansa, Täällä pohjantähden alla, Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, jne.

15110 Lahti

Aurora Ikävalko on toiminut Ristinkirkon laulupainotteisen kanttorin virassa vuodesta 2008 alkaen. Hän johtaa Ristinkirkon kuoroa ja vastaa mm. Ristinkirkon kevätkonserttisarjasta.

Joutjärven seurakunta
Kanttori, Mukkula

Virkavapaalla 1.5. - 31.10.2021, viransijainen Sallamari Hyvönen

Nastolan seurakunta
PL 84, 15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2 Nastola)

Launeen seurakunta
Tapparakatu 22
15700 Lahti
Salpausselän seurakunta

Virkavapaalla 1.1.-31.5.2021

Salpausselän seurakunta

Kuorotoiminta

Joutjärven seurakunta
Ristinkirkon urkuri

Virkavapaalla 21.6.2021-20.6.2022, viransijainen Tuula Saarensola

Launeen seurakunta
Tapparakatu 22
15700 Lahti

Musiikki perhejuhlissa ja hautajaisissa

Musiikilla on vahva merkitys häissä ja hautajaisissa. Kanttorit voivat auttaa sopivien virsien, laulujen ja urkumusiikin valitsemisessa. Kanttoreilla on keskenään erilaiset ohjelmistot urku- ja laulumusiikin osalta, joten erityistoiveita kannattaa kysyä suoraan toimitusvuorossa olevalta muusikolta.

Lisää tietoa ja esimerkkejä kirkollisten toimitusten musiikista löydät

Verkkovirsikirjan ja muita linkkejä netissä oleviin virsiaiheisiin sivustoihin löydät