Apua ja tukea elämään

Kun huolet ja murheet kasvavat liian isoiksi, voit ottaa yhteyttä luottamuksellisesti ja yksityisesti seurakunnan työntekijöihin ja vapaaehtoisiin. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyönohjaajat ja koulutetut vapaaehtoistyöntekijät kuuntelevat ja auttavat sinua kohtaamissasi ongelmissa. Heidän kanssaan voit pohtia elämäsi kysymyksiä sekä saada apua aineellisessa tarpeessa. Voit soittaa heille, tulla käymään, kirjoittaa tai tekstata.

Kun et halua olla yksin ja kaipaat kuuntelijaa, ota meihin yhteyttä. Voit keskustella diakoniatyöntekijän tai koulutetun vapaaehtoistyöntekijän kanssa, puh. 0400 22 11 80. 

Päivystävä pappi

Päivystävä pappi on tavattavissa ma–pe klo 13–15 osoitteessa Vapaudenkatu 6, katutaso, sekä puhelimitse samaan aikaan, puh. 044 719 1475.

Taloudellinen avustaminen

Ennen diakonia-avustuksen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi yhteiskunnan tarjoamaan apuun. Kirkon taloudellinen avustaminen on luonteeltaan kertaluonteista kriisiapua.Taloudellista avustusta haettaessa on toimeentulotukihakemus oltava vireillä. Ota käyntiä varten mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä selvitykset taloudellisesta tilanteestasi kuten viimeisin toimeentulotukipäätös, tositteet tuloista ja menoista ja mahdollinen velkajärjestelypäätös.

Linkki Kelan hakemuksiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Diakoniatyöntekijän vastaanotot

Haluatko vastaanotolle? Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat ja -paikat löydät täältä

Diakoniakeskuksen toimisto on avoinna ma–pe klo 9–15, to klo 16 saakka osoitteessa Vapaudenkatu 6, katutaso, puh. 044 7191 265. Voit tilata vastaanottoajan diakoniatyöntekijälle toimistosta. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla lahti.diakoniakeskus@evl.fi  Huom! Jos pyydät sähköpostilla yhteydenottoa, muistathan kertoa osoitteesi. 

Etsi apua elämän eri tilanteisiin alla olevista linkeistä

Surussa ja kriisissä: Kuolema, sairaus, suru, onnettomuus, saattohoito, vertaistuki
Ihmissuhteet: Parisuhde, seksuaalisuus, ero, vanhemmuus, seurustelu, yksinäisyys
Arjen ongelmat: Asunnottomuus, asuminen, rahahuolet, työttömyys, työ- ja opiskelijaelämä
Henkinen hyvinvointi: Pelot, ahdistus, masennus, itsemurha-ajatukset
Päihteet ja riippuvuus: Alkoholi, huumeet, peliriippuvuus, muut riippuvuudet
Erityisryhmille: Kehitysvammaiset, liikuntavammaiset, näkö- ja kuulovammaiset sekä viittomakieliset
Apua parisuhteen ongelmiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä Parisuhteessa on välillä erilaisia vaikeuksia ja kriisejä.
Diakoniakeskus palvelee osoitteessa Vapaudenkatu 6, katutaso.
Omaishoito Tukea ja apua omaishoitajille

Parisuhde solmussa?

Puhuminen auttaa aina.
Parisuhteen ja perheen kysymyksissä voit tulla juttelemaan kasvokkain tai etäyhteydellä seurakuntien perheneuvojien kanssa. Varaa aika soittamalla ma ja ke klo 8–11 numeroon 044 7191 535.

Kirkon keskusteluapu, Palveleva netti, Palveleva chat, Palveleva kirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa ja haluat purkaa mieltä painavia asioita nimettömänä.  Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Voit myös kertoa mieltäsi painavista asioista luottamuksellisesti ja nimettömänä Palvelevaan nettiin lähettämässäsi viestissä.

Palveleva chat: Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä. Chat on avoinna klo 12–20. Keskusteluikkuna on avoinna tällä sivulla silloin, kun päivystäjä on vapaana.

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Kirkon keskusteluapuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

0400 22 11 80 suomeksi ja 0400 22 11 90 på svenska
Palveleva puhelin tarjoaa puhelimitse välitöntä keskusteluapua kriisitilanteessa olevalle ihmiselle. Päivystämme joka ilta klo 18 - 24. Kun soitat matkapuhelimella, laskutusperusteena on operaattorisi puheluhinnat.

Kukka ikkunalla.
Valoon!