Apua ja tukea elämään

Kun huolet ja murheet kasvavat liian isoiksi, voit ottaa yhteyttä luottamuksellisesti ja yksityisesti seurakunnan työntekijöihin ja vapaaehtoisiin. Jouluavustusten hakuaika on päättynyt.

Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyönohjaajat ja koulutetut vapaaehtoistyöntekijät kuuntelevat ja auttavat sinua kohtaamissasi ongelmissa. Heidän kanssaan voit pohtia elämäsi kysymyksiä sekä saada apua aineellisessa tarpeessa. Voit soittaa meille, tulla käymään, kirjoittaa tai tekstata.

Päivystävä pappi tavattavissa Lahdessa

Päivystävä pappi on tavattavissa arkisin. Hänen kanssaan voit jakaa niitä elämän asioita, joissa tarvitset kuuntelijaa, pohtijaa, esirukoilijaa.

Diakoniatyöntekijöiden vastaanotot Lahdessa

Haluatko vastaanotolle? Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat ja -paikat löydät täältä.

Jouluavustukset

Lapsi istuu joulukoristellussa tilassa hieman vakavana ja syö pienestä kiposta lusikalla.

Seurakunnassa haluamme, että joulu saapuu jokaiselle. Seurakuntien diakoniatyön kautta voi hakea yrityksien, yhdistyksien ja yksityisten lahjoittajien antamia varoja ja lahjoituksia. Voit hakea jouluavustusta ruokaan ja lasten joululahjoihin. Hakemuksesi perusteella haemme lasten joululahjoja Joulupuu -keräyksestä. Joululahjoja ei voi hakea useammalta toimijalta. Hakemus tulee täyttää huolellisesti, tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Jouluavustusta voit hakea täyttämällä lomakkeen verkossa tai täyttämällä tulostettavan lomakkeen (pdf) tai noutamalla paperisen lomakkeen seurakuntayhtymän alueen kirkoilta, diakoniatoimistolta (Vapaudenkatu 6) tai oman asuinalueen diakoniatyöntekijältä. Palauta hakemus 6.12.2022 klo 23 mennessä.  Huom! Mikäli annat luvan hakea avustusta Joulupuu-keräyksen kautta, tulee hakemus lähettää jo 30.11 mennessä!

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja tiedot rekisteröidään seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteriin. Jouluavustusten hakuaika on päättynyt ja hakemusten käsittely alkanut. Päätöksistä ilmoitetaan viikoilla 50-51

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa ja haluat purkaa mieltä painavia asioita nimettömänä. Valtakunnalliseen palveluun voi ottaa yhteyttä ympäri Suomea. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Voit myös kertoa mieltäsi painavista asioista luottamuksellisesti ja nimettömänä Palvelevaan nettiin lähettämässäsi viestissä. Vastauksen saat muutamassa päivässä.

Palveleva chat: Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä. Chat on avoinna ma - pe klo 12–20. Keskusteluikkunan löydät tämän sivun oikeasta alalaidasta ja se ohjaa sinut valtakunnalliseen chattiin.

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Palveleva puhelin 0400 22 11 80 suomeksi ja 0400 22 11 90 på svenska
Palveleva puhelin tarjoaa puhelimitse välitöntä keskusteluapua kriisitilanteessa olevalle ihmiselle. Päivystämme joka ilta klo 18 - 24. Kun soitat matkapuhelimella, laskutusperusteena on operaattorisi puheluhinnat. Kun et halua olla yksin ja kaipaat kuuntelijaa, voit ottaa yhteyttä Kirkon keskusteluapuun. Siellä voit keskustella koulutetun vapaaehtoistyöntekijän tai kirkon työntekijä kanssa joka päivä klo 18–24, puh. 0400 22 11 80.