Diakonia auttaa

Mitä on diakonia?
Diakonia on Jeesuksen esimerkistä lähtevää työtä lähimmäisen auttamiseksi erilaisissa elämäntilanteissa. Diakonia tarjoaa sosiaalista, henkistä ja hengellistä, sekä taloudellista tukea surun, yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, parisuhteen haasteiden, sairauden tai muun kriisin kohdatessa. Diakoniatyöntekijä voi tarvittaessa auttaa sinua löytämään kaupungin ja järjestöjen tarjoaman avun piiriin.  Lisäksi diakonia järjestää ihmisiä yhdistävää toimintaa esimerkiksi ryhmien, retkien, leirien, vapaaehtoistoiminnan ja hartauksien muodossa.

Diakoniatyöntekijän kotikäynnit
Jos sinun tai läheisesi on jostain syystä hankala päästä liikkumaan kotoasi, on sinulla mahdollisuus pyytää diakoniatyöntekijän kotikäyntiä. Keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa on luottamuksellinen.

Taloudellinen avustaminen
Ennen diakonia-avustuksen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi yhteiskunnan tarjoamaan apuun. Kirkon taloudellinen avustaminen on luonteeltaan kertaluonteista kriisiapua.Taloudellista avustusta haettaessa on toimeentulotukihakemus oltava vireillä. Ota käyntiä varten mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä selvitykset taloudellisesta tilanteestasi kuten viimeisin toimeentulotukipäätös, tositteet tuloista ja menoista ja mahdollinen velkajärjestelypäätös.

Linkki Kelan tukihakemuksiin

Yhteinen ruokailu Nastolassa!

Nastolan seurakuntatalolla (Immiläntie 2) ruokaillaan yhdessä torstaisin klo 11.00-12.00

​​​Ruokailujen hinnat:

Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät  5,00 €

Työssäkäyvät  6,50 €

Lapset 2 - 12 -vuotta maksutta

Ilmaisia lounaslippuja voi anoa diakoniavastaanoton yhteydessä ja niitä myönnetään diakonisin perustein.

​​​​​​​Ruokalista:

1.10. Kaalilaatikko

8.10. Mantelikana

15.10. Lihamakaronilaatikko

22.10. Makkarakeitto

29.10. Lihapullat

5.11. Broilerkeitto

12.11. Jauhelihakastike

19.11. Lohikiusaus

26.11. Risotto

Diakoniatyön vastaanotot Nastolan seurakunnassa

Vastaanotto osoitteessa Immiläntie 2, Nastola.

Vain ajanvarauksella, p. 044 719 1426

Vs.diakoniapastori
Nastolan seurakunta
15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2, 15560 Nastola)