Diakonia auttaa

Mitä on diakonia?
Diakonia on Jeesuksen esimerkistä lähtevää työtä lähimmäisen auttamiseksi erilaisissa elämäntilanteissa. Diakonia tarjoaa sosiaalista, henkistä ja hengellistä, sekä taloudellista tukea surun, yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, parisuhteen haasteiden, sairauden tai muun kriisin kohdatessa. Diakoniatyöntekijä voi tarvittaessa auttaa sinua löytämään kaupungin ja järjestöjen tarjoaman avun piiriin.  Lisäksi diakonia järjestää ihmisiä yhdistävää toimintaa esimerkiksi ryhmien, retkien, leirien, vapaaehtoistoiminnan ja hartauksien muodossa.

Diakoniatyöntekijän kotikäynnit
Jos sinun tai läheisesi on jostain syystä hankala päästä liikkumaan kotoasi, on sinulla mahdollisuus pyytää diakoniatyöntekijän kotikäyntiä. Keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa on luottamuksellinen.

Taloudellinen avustaminen
Ennen diakonia-avustuksen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi yhteiskunnan tarjoamaan apuun. Kirkon taloudellinen avustaminen on luonteeltaan kertaluonteista kriisiapua.Taloudellista avustusta haettaessa on toimeentulotukihakemus oltava vireillä. Ota käyntiä varten mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä selvitykset taloudellisesta tilanteestasi kuten viimeisin toimeentulotukipäätös, tositteet tuloista ja menoista ja mahdollinen velkajärjestelypäätös.

Kelan tukihakemukset löydät TÄÄLTÄ

Yhteinen keittiö -ruokailut Nastolassa! PERUTTU

Ajalla 16.1. - 14.5.2020 Nastolan seurakuntatalolla, osoitteessa Immiläntie 2, järjestetään Yhteinen keittiö -ruokailu joka torstai klo 11.00.-12.00

Ruokailujen hinnat:

Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät  4,00€

Työssäkäyvät  6,50€

Lapset 2 - 12- vuotta  2,00€

Ilmaisia lounaslippuja voi anoa diakoniavastaanoton yhteydessä ja niitä myönnetään diakonisin perustein.

Diakoniatyön vastaanotot Nastolan seurakunnassa

Diakonian vastaanotto vain ajanvarauksella. Ajan voit varata numerosta 044 7191 426.

Huom! Diakonian vastaanotto on suljettu 29.6.-3.7.2020 välisen ajan. Olemme taas tavoitettavissa maanantaina 6.7.2020.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää puhelinta tai sähköpostia, niin voit jättää yhteystietosi seurakuntatalolla olevaan lukolliseen postilaatikkoon. Olemme sinuun yhteydessä.

Vs.diakoniapastori
Nastolan seurakunta
15111 Lahti (Käyntiosoite Immiläntie 2, 15560 Nastola)
Nastolan seurakunta