Nastolan hautausmaa

Karhusillantie 10, 15560 Nastola
nastolan.hautausmaa@evl.fi

Toimisto on auki ma - pe klo 9.00 - 14.00. Toimistossa ei ole jatkuvaa päivystystä. Hautapaikan katsomisaika tms. on hyvä sopia etukäteen.
Kappeli on auki tilaisuuksien mukaan sekä ma - pe toimiston kautta sopimuksen mukaan.

Nastolan hautausmaa

Hautausmaa ja siunauskappeli sijaitsevat 300 metriä kirkon eteläpuolella, mäntykankaalla. Hautausmaa otettiin käyttöön 1848, ensimmäiset haudatut kuuluivat Ehrnroothien sukuun. Hautausmaan pinta-ala on 8,7ha, josta käytössä on 5,8ha.

Siunauskappeliin mahtuu noin 100 henkilöä.

Ajo hautausmaan pysäköintialueelle myös Pekkalantien kautta.

Hautaukset toimitetaan joko arkku- tai uurnahautauksena, hautausmaalla on useita eri vaihtoehtoja uurnahautauksiin. Uurna voidaan kätkeä myös arkkuhautaan.

Nastolan sankarihautausmaa sijaitsee vuonna 1803 puretun kirkon paikalla, nykyisen kirkon alapuolella (pohjoispuolella).

Hautausmaalle pääsee Lahden kauppatorilta linja-autoilla nro 4, 4C ja 4R.

Linja-autoaikataulut

Ajankohtaisia asioita hautausmaista

Hautaosastokartta

Hautausmaan kartta

Nastolan hautaosastot

Arkkualueella muistomerkin jalustan leveys saa olla korkeintaan 90 cm. Kaksi vierekkäistä hautapaikkaa käsittävälle haudalle voi tuoda muistomerkin, jonka jalustan leveys on korkeintaan 180 cm. Uurnahautaosastoilla muistomerkin jalustan leveys saa olla samoin korkeintaan 90 cm. Uurnalehdossa on valmiiksi asennettuina muistomerkkikivet, joihin voi teettää haluamansa tekstin.

Nastolan hautausmaalla luovutetaan uusia arkkuhautoja hautaosastolta 18. Muilta arkkuhautaosastoilta luovutetaan uudelleen käyttöön otettavia hautoja.

Uurnalehdon pohjalla on myös pyöreillä kivillä verhottu sirottelualue, johon tuhkat voidaan sijoittaa.

Arkku- ja uurnahautaosastot

Nastolan hautausmaalla on nurmipintaisia arkku- ja uurnahautaosastoja. Osa vanhemmista haudoista on hiekkapintaisia ja monet niistä on ympäröity reunakivillä.

Lisäksi on luonnonsuppaan rakennettu luonnontilaisena säilytettävä uurnalehto, jonka haudoille ei voi istuttaa kesäkukkia eikä muitakaan paikalliseen luontoon kuulumattomia kasveja. Uurnalehdon haudoille voi kuitenkin viedä leikkokukkia ja talvella kynttilöitä.

Muualle haudattujen muistelupaikka

Kappelin sivussa on muualle haudattujen muistelupaikka, johon omaiset voivat tuoda kukkia tai kynttilän.