Aikuisena rippikouluun

Häät tulossa? Onko sinua kysytty lapsen kummiksi? Vai kiinnostaako elämän ja hengellisten asioiden pohtiminen muuten vaan?

Rippikoulun suorittaminen onnistuu aikuisena yhtä hyvin kuin nuorena. Mukaan voit tulla oman elämäntilanteesi tai kysymystesi kanssa. Lahden seurakunnat järjestävät aikuisrippikouluja pitkin vuotta. Aikuisrippikoulu koostuu tavallisimmin omalla ajalla tapahtuvasta itsenäisestä työskentelystä ja ryhmätapaamisista pienessä ryhmässä. Ryhmä kokoontuu 4-8 kertaa. Yhteensä rippikoulun kesto on noin 1-2 kuukautta. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, joka voidaan toimittaa myös yksityisesti.

Koska seuraavan ryhmän alkaminen voi olla muutaman viikon tai joskus kuukaudenkin päässä, pyydämme sinua ottamaan heti yhteyttä kun tiedät toiveestasi päästä aikuisrippikouluun.

Kysy lisää: Reetta Kalteenmäki, reetta.kalteenmaki@evl.fi, puh. 044 719 1472.

Syksyn 2022 ryhmät

Ryhmät kokoontuvat muutaman kerran parin kuukauden aikana. Rippikoulun voi suorittaa myös osittain netissä ja tarvittaessa rippikoulu räätälöidään myös nopeammalla aikataululla. Mietitään yhdessä mikä suoritustapa on sinulle paras!

Aikuisrippikoulu viikonloppuna 22. - 23.10.

Aikuisrippikoulupäivät 22.10. klo 9-17 ja 23.10. Klo 9-15 Harjunalustan seurakuntakodilla. Lauantai alkaa klo 9 aamukahvilla ja sunnuntai päättyy klo 14 lounaaseen ja kakkukahveihin. Ruokailuista peritään pieni maksu.

Vuoden 2023 aikuisrippikoulut

1. Alkuvuoden ryhmä

Ensimmäinen tapaaminen keskiviikkona 4.1. klo 17.30-19 Launeen kirkolla. Viimeinen tapaaminen 1.2. ja mahdollisuus konfirmaatioon helmikuun aikana.

2. Rippikouluryhmä Nastolassa maalis-huhtikuussa

Tarkentuu lähempänä.

3. Alkukesän ryhmä

Ensimmäinen tapaaminen 7.6. klo 17–18.30, Kirkkokatu 5:ssä. Konfirmaatio 2.7. klo 10 Mukkulan kirkossa.

Rippiristi kädellä