Aikuisena rippikouluun

Häät tulossa? Onko sinua kysytty lapsen kummiksi? Vai kiinnostaako elämän ja hengellisten asioiden pohtiminen muuten vaan?

Rippikoulun suorittaminen onnistuu aikuisena yhtä hyvin kuin nuorena. Mukaan voit tulla oman elämäntilanteesi tai kysymystesi kanssa. Lahden seurakunnat järjestävät aikuisrippikouluja pitkin vuotta. Aikuisrippikoulu koostuu tavallisimmin omalla ajalla tapahtuvasta itsenäisestä työskentelystä ja ryhmätapaamisista pienessä ryhmässä. Ryhmä kokoontuu 5-10 kertaa. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, joka voidaan toimittaa myös yksityisesti.

Koska seuraavan ryhmän alkaminen voi olla muutaman viikon tai joskus kuukaudenkin päässä, pyydämme sinua ottamaan heti yhteyttä kun tiedät toiveestasi päästä aikuisrippikouluun.

Kysy lisää: Reetta Kalteenmäki, reetta.kalteenmaki@evl.fi, puh. 044 719 1472.

Syksyn 2020 ryhmät

Ryhmät kokoontuvat muutaman kerran parin kuukauden aikana. Rippikoulun voi suorittaa myös osittain osittain netissä ja tarvittaessa rippikoulu räätälöidään sinulle myös nopeammalla aikataululla. Mietitään yhdessä mikä suoritustapa on sinulle paras!

Ryhmä Launeen kirkolla

Ryhmä kokoontuu viisi kertaa syksyn aikana:

3.9. Kuka olen, mistä tulen, miksi olen?

17.9. Hyvä vs. paha

1.10. Jeesus: Ihminen - Jumala

15.10. Mikä ihmeen Pyhä Henki?

29.10. Kristittynä eläminen

Aikuisrippikoululeiri Siikaniemen kurssikeskuksessa 2.-4.10.

Mukaan leirille otetaan 18 vuotta täyttäneitä aikuisrippikoululaisia sekä jo konfirmoituja kirkon jäseniä ”riparin kertausharjoituksiin”.

Kokonaisuuteen kuuluu:

• Osallistuminen ainakin yhteen Jalkarantamessuun su klo 17 Jalkarannan seurakuntakodilla (6.9.alkaen), os. Sarvikatu 9

• Osallistuminen ainakin yhteen messuun su klo 10 Salpausselän kirkossa, os. Petsamonkatu 10

• Leiri Siikaniemessä pe 2.10. klo 17 – su 4.10. klo 13.00

• Kaste- ja / tai konfirmaatio, jotka voidaan toimittaa joko leirillä su 4.10. klo 10 messussa tai myöhemmin Sinulle paremmin sopivana aikana

• Jo konfirmoiduille osallistujille voidaan antaa perehdytystä kummin tehtäviin

Paikka: Siikaniemen kurssikeskus, Siikaniementie 210, 16730 Kutajärvi, p. 044 719 1402.

Kulkeminen omalla kustannuksella ja kyydillä. Mukaan omat liinavaatteet ja pyyhkeet. Aikuisrippikoululaisille ilmainen täysihoito, kertaajille leirin hinta on 30e. Osallistujat on vakuutettu kokonaisuuteen kuuluvan ohjelman aikana, jonka järjestämisestä vastaavat Salpausselän seurakunta ja Lahden seurakuntayhtymä.

Ilmoittaudu leirille tästä.

Rippiristi kädellä