Aikuisena rippikouluun

Häät tulossa? Onko sinua kysytty lapsen kummiksi? Vai kiinnostaako elämän ja hengellisten asioiden pohtiminen muuten vaan?

Rippikoulun suorittaminen onnistuu aikuisena yhtä hyvin kuin nuorena. Mukaan voit tulla oman elämäntilanteesi tai kysymystesi kanssa. Lahden seurakunnat järjestävät aikuisrippikouluja pitkin vuotta. Aikuisrippikoulu koostuu tavallisimmin omalla ajalla tapahtuvasta itsenäisestä työskentelystä ja ryhmätapaamisista pienessä ryhmässä. Ryhmä kokoontuu 4-8 kertaa. Yhteensä rippikoulun kesto on noin 1-2 kuukautta. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, joka voidaan toimittaa myös yksityisesti.

Koska seuraavan ryhmän alkaminen voi olla muutaman viikon tai joskus kuukaudenkin päässä, pyydämme sinua ottamaan heti yhteyttä kun tiedät toiveestasi päästä aikuisrippikouluun.

Kysy lisää: Reetta Kalteenmäki, reetta.kalteenmaki@evl.fi, puh. 044 719 1472.

Vuoden 2022 ryhmät

Ryhmät kokoontuvat muutaman kerran parin kuukauden aikana. Rippikoulun voi suorittaa myös osittain netissä ja tarvittaessa rippikoulu räätälöidään myös nopeammalla aikataululla. Mietitään yhdessä mikä suoritustapa on sinulle paras!

1. Alkuvuoden ryhmä

Ensimmäinen tapaaminen 12.1. klo 18 Launeen kirkon kirkkosalin takana.

2. Alkukesän ryhmä

Aloitus 1.6. klo 17. Muut tapaamiset 7.6., 15.6., 29.6., 6.7. tai räätälöidään ryhmän aikatauluihin. Konfirmaatiomahdollisuus 10.7.

3. Loppukesän ryhmä

Alkaa elo-syyskuun vaihteessa.

4. Aikuisrippikoululeiri 22. - 23.10. Upilan leirikeskuksessa

Leiri alkaa lauantaina klo 9 aamukahvilla ja päättyy sunnuntaina klo 14 lounaaseen ja kakkukahveihin.

Leiri toteutuu kun osallistujia on vähintään 15. Jos osallistujia on vähemmän kuin 15, leirin tilalla järjestetään aikuisrippikoulupäivät 22.10. klo 9-17 ja 23.10. Klo 9-15 Harjunalustan seurakuntakodilla.

Osallistujien toivotaan olevan iältään 18 vuodesta ylöspäin. Ilmoittautuminen 8.9.2022 mennessä Kaija Jyrkälle, kaija.jyrkka@evl.fi, puh. 044 7191274.

Leirin hinta 40 euroa/osallistuja.

Rippiristi kädellä