Kun masentaa, ahdistaa tai asiat ovat solmussa, seurakunta auttaa

Jokainen meistä voi joutua elämäntilanteeseen, jossa mielen tasapaino järkkyy. On tärkeää, ettei tällöin jää yksin. Jos omien läheisten kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista, ovat seurakunnan monet työntekijäryhmät käytettävissä. Osalla työntekijöistä on myös sielunhoidon ja terapian erityiskoulutusta ja kokemusta.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella joko sopimalla henkilökohtaisen tapaamisajan tai tulemalla avoimille vastaanotoille. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat näet täältä.

Osallisuus ja vertaisuus tukevat elämän erilaisissa muutosvaiheissa tai kun ihmissuhteet ovat solmussa tai koet yksinäisyyttä. Seurakunnilla kokoontuu vertaisryhmiä. Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille.

Perheneuvonta auttaa sinua, kun jokin asia parisuhteessasi tai perheessäsi mietityttää sinua. Parisuhdeapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ovat lahtelaisten nuorten tukena ja apuna. Heidän yhteystietonsa löydät seurakuntien alta.

Päivystävä pappi on tavattavissa ja tavoitettavissa.

Pimeästä valoon -konsertin taltionti niille, joita suru, murhe tai mielenterveyden järkkyminen koskettaa

Samuli Putro esiintyi sunnuntaina 21.11.2021 Lahden seurakuntien ja mielenterveysjärjestöjen Pimeästä valoon -konsertissa. Katso taltionti. Pimeästä valoon kutsuu kaikkia, joiden elämää suru, murhe ja mielenterveyden järkkyminen koskettaa.