Kun masentaa, ahdistaa tai asiat ovat solmussa

Jokainen meistä voi joutua elämäntilanteeseen, jossa mielen tasapaino järkkyy. On tärkeää, ettei tällöin jää yksin. Jos omien läheisten kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista, ovat seurakunnan monet työntekijäryhmät käytettävissä. Osalla työntekijöistä on myös sielunhoidon ja terapian erityiskoulutus ja -kokemusta.

Tule mukaan mielenterveystyön järjestämille leireille, retkille ja vertaisryhmiin.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella joko sopimalla henkilökohtaisen tapaamisajan tai tulemalla avoimille vastaanotoille. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat näet täältä.

Mielenterveystyön yhteyshenkilö merja.seppala-makinen@evl.fi tai p. 044 - 7191287.

Kevyet keskiviikot  -retkipäivät tarjoavat virkistystä ja vertaistukea mielenterveyskuntoutujille Siikaniemessä. Ohjelmassa tulokahvien jälkeen mukavaa yhdessäoloa, hiljentymistä, lounas ja iltapäiväkahvi.

LÄHTÖ Ristinkirkon turistipysäkiltä klo 9.00, paluu samaan paikkaan noin klo 14.50.

MAKSU 11 €. Ota mukaan tasaraha. Retken hintaan sisältyy kuljetus, lounas, kahvit ja ohjelma. Mahdollisuus anoa avustusta diakoniatyöltä 5 retkeä/vuosi, ilmaislipuke kerätään rahastuksen yhteydessä.

Ilmoittautuminen Kevyet keskiviikot -retkipäivään.

Senioripysäkki-keskusteluryhmä voi tarjota tukea elämän  muutosvaiheessa, yksinäisyydessä, masennuksessa ja ihmissuhteissa. Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille.

Nuorisotyönohjaaja nuoren tukena

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ovat lahtelaisten nuorten tukena ja apuna. Heidän yhteystietonsa löydät seurakuntien alta.

Päivystävä pappi

Lahden seurakunnan papit päivystävät vuorollaan seurakuntien toimitalossa (Vapaudenkatu 6) ma, ti, ke ja pe klo 12-15 ja to 12-16Päivystävän papin kanssa voit tulla juttelemaan ilman ajanvarausta.

Heidän kanssaan voit jakaa niitä elämän asioita, joissa tarvitset kuuntelijaa, pohtijaa, esirukoilijaa. Papilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut heidän kanssaan ovat luottamuksellisia.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan pappiin. Yhteystiedot löydät täältä. Voit sopia heidän kanssaan esimerkiksi henkilökohtaisesta ripistä. Seurakunnan messussa on myös joka sunnuntai rippi ja synninpäästö. Salpausselän kirkossa on lisäksi varattu rippiä ja sielunhoitoa varten erityinen aika lauantaisin klo 16-18.