Kun masentaa, ahdistaa tai asiat ovat solmussa, seurakunta auttaa

Jokainen meistä voi joutua elämäntilanteeseen, jossa mielen tasapaino järkkyy. On tärkeää, ettei tällöin jää yksin. Jos omien läheisten kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista, ovat seurakunnan monet työntekijäryhmät käytettävissä. Osalla työntekijöistä on myös sielunhoidon ja terapian erityiskoulutusta ja kokemusta.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella joko sopimalla henkilökohtaisen tapaamisajan tai tulemalla avoimille vastaanotoille. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat näet täältä.

Osallisuus ja vertaisuus tukevat elämän erilaisissa muutosvaiheissa tai kun ihmissuhteet ovat solmussa tai koet yksinäisyyttä. Seurakunnilla kokoontuu vertaisryhmiä. Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille.

Perheneuvonta auttaa sinua, kun jokin asia parisuhteessasi tai perheessäsi mietityttää sinua. Parisuhdeapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ovat lahtelaisten nuorten tukena ja apuna. Heidän yhteystietonsa löydät seurakuntien alta.

Päivystävä pappi on tavattavissa ja tavoitettavissa.

Yhdessä-keskusteluryhmä etsii myötätuntoa syksyllä 2022, ilmoittaudu!

Maailman myllertäessä monet hankalat tunteet ja ajatukset, yksinäisyys ja alakulo sumentavat näköaloja ja elämä saattaa tuntua synkältä.

Syyskuussa 2022 alkavan pienryhmän teemana on ”myötätuntoa etsimässä”.

Turvallisessa ilmapiirissä etsimme yhdessä itseämme ja uusia eväitä jaksaa elämässä eteenpäin. Ryhmään mahtuu 6–7 henkilöä, ja se kokoontuu kuusi kertaa tiistaisin klo 10–12 osoitteessa Vapaudenkatu 6A.

Jos olet viis - seitsenkymppinen ja ryhmä tuntuu omalta, ota yhteyttä diakoniatyöntekijä Merja Seppälä-Mäkiseen, merja.seppala-makinen@evl.fi tai soita ajalla 4.–22.7. tai 15.–31.8. p. 044 7191 287.

Pimeästä valoon -konsertin taltionti niille, joita suru, murhe tai mielenterveyden järkkyminen koskettaa

Samuli Putro esiintyi sunnuntaina 21.11.2021 Lahden seurakuntien ja mielenterveysjärjestöjen Pimeästä valoon -konsertissa. Katso taltionti. Pimeästä valoon kutsuu kaikkia, joiden elämää suru, murhe ja mielenterveyden järkkyminen koskettaa.