Kipuiletko kiltteyden kanssa?  Tervetuloa vertaisryhmään yli 50-vuotiaille

Ryhmässä pohditaan liiallisen kiltteyden aiheuttamaa ahdinkoa, sen syitä ja seurauksia sekä toipumispolkua omannäköiseen elämään, jossa oikeanlainen kiltteys on vahvuutta rakentaa tasavertaisia ja aitoja ihmissuhteita.

Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, pääsääntöisesti torstaisin klo 14.30-16 Joutjärven kirkolla, alkaen maaliskuussa 2023. Jos kiinnostut, kysy rohkeasti lisää viimeistään pe 10.3.23. 

Ryhmänohjaaja, Joutjärven seurakunnan diakonissa Liisa Malin, p. 044 719 1449 (jätä tarvittaessa viesti) tai liisa.malin@evl.fi

 

Kun masentaa, ahdistaa tai asiat ovat solmussa, seurakunta voi auttaa

Jokainen meistä voi joutua elämäntilanteeseen, jossa mielen tasapaino järkkyy. On tärkeää, ettei tällöin jää yksin. Jos omien läheisten kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista, ovat seurakunnan monet työntekijäryhmät käytettävissä. Osalla työntekijöistä on myös sielunhoidon ja terapian erityiskoulutusta ja kokemusta.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella joko sopimalla henkilökohtaisen tapaamisajan tai tulemalla avoimille vastaanotoille. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat näet täältä.

Osallisuus ja vertaisuus tukevat elämän erilaisissa muutosvaiheissa tai kun ihmissuhteet ovat solmussa tai koet yksinäisyyttä. Seurakunnilla kokoontuu vertaisryhmiä. Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille.

Perheneuvonta auttaa sinua, kun jokin asia parisuhteessasi tai perheessäsi mietityttää sinua. Parisuhdeapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ovat lahtelaisten nuorten tukena ja apuna. Heidän yhteystietonsa löydät seurakuntien alta.

Päivystävä pappi on tavattavissa ja tavoitettavissa.

Pimeästä valoon -konsertin taltionti niille, joita suru, murhe tai mielenterveyden järkkyminen koskettaa

Paleface esiintyi sunnuntaina 27.11.2022 Lahden seurakuntien ja mielenterveysjärjestöjen Pimeästä valoon -konsertissa. Katso taltionti. Pimeästä valoon kutsuu kaikkia, joiden elämää suru, murhe ja mielenterveyden järkkyminen koskettaa.

YouTube-video