Kun masentaa, ahdistaa tai asiat ovat solmussa

Jokainen meistä voi joutua elämäntilanteeseen, jossa mielen tasapaino järkkyy. On tärkeää, ettei tällöin jää yksin. Jos omien läheisten kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista, ovat seurakunnan monet työntekijäryhmät käytettävissä. Osalla työntekijöistä on myös sielunhoidon ja terapian erityiskoulutusta ja kokemusta.

Tule mukaan mielenterveystyön järjestämille leireille, retkille ja vertaisryhmiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella joko sopimalla henkilökohtaisen tapaamisajan tai tulemalla avoimille vastaanotoille. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat näet täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Mielenterveystyön yhteyshenkilö merja.seppala-makinen@evl.fi tai p. 044 - 7191287.

Senioripysäkki-keskusteluryhmäLinkki avautuu uudessa välilehdessä voi tarjota tukea elämän  muutosvaiheessa, yksinäisyydessä, masennuksessa ja ihmissuhteissa. Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille.

Nuorisotyönohjaaja nuoren tukena

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ovat lahtelaisten nuorten tukena ja apuna. Heidän yhteystietonsa löydät seurakuntien alta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Päivystävä pappi

Lahden seurakuntien papit päivystävät vuorollaan seurakuntien toimitalossa (Vapaudenkatu 6, katutaso) ma–pe klo 13–15. Päivystävälle papille voit tulla juttelemaan ilman ajanvarausta tai soittaa, puh. 044 719 1475. Päivystäjinä toimivat vuorollaan eri seurakuntien papit.

Heidän kanssaan voit jakaa niitä elämän asioita, joissa tarvitset kuuntelijaa, pohtijaa, esirukoilijaa. Papilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut heidän kanssaan ovat luottamuksellisia.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan pappiin. Yhteystiedot löydät täältä. Voit sopia heidän kanssaan esimerkiksi henkilökohtaisesta ripistä. Seurakunnan messussa on myös joka sunnuntai rippi ja synninpäästö. Salpausselän kirkossa on lisäksi varattu rippiä ja sielunhoitoa varten erityinen aika lauantaisin klo 16–18.